Εξηγήσεις για την παρέμβαση στον πεζόδρομο

 Εξηγήσεις για την παρέμβαση στον πεζόδρομο

Άρχισαν χθες και θα συνεχιστούν την ερχόμενη εβδομάδα εργασίες στον πεζόδρομο της οδού Κωστή Παλαμά που αφορούν στην απομάκρυνση των παρτεριών, των χόρτων που υπάρχουν σε αυτά και τη φύτευση των δέντρων. Υπήρξαν αντιδράσεις κυρίως από τους διερχόμενους πολίτες. Σε γενικές γραμμές ο κόσμος δεν γνώριζε περί τίνος επρόκειτο, δεν ήξερε δηλαδή ότι σύμφωνα με νέο σχέδιο το πράσινο θα επανέλθει στους πεζόδρομους.

Οι επαγγελματίες ωστόσο της οδού Κωστή Παλαμά φαίνεται πως στη συντριπτική τους πλειοψηφία φαίνεται να συμφωνούν με την απομάκρυνση των όχι και τόσο καλά περιποιημένων φυτών και με την κατάργηση των παρτεριών, κάτι που ήταν παλαιότερο αίτημά τους. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Φίλιππος Φιλιππίδης είπε χθες στην εφημερίδα μας ότι γίνεται νέα διαμόρφωση σε κάθε πεζόδρομο, όπως αυτή έχει εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο και με καινούργιο σχεδιασμένο χώρο πρασίνου.

Όλα αυτά έχουν ήδη εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο καθώς περιλαμβάνονταν στο τεχνικό πρόγραμμα, το οποίο συνολικά εγκρίθηκε προ λίγων ημερών. Ταυτόχρονα εφαρμόζεται παλαιότερη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που αφορά στον κανονισμό των πεζόδρομων. Ο κ. Φιλιππίδης, μιλώντας στην εφημερίδα μας δεσμεύθηκε ότι τα μεγάλα δέντρα που υπάρχουν στα υπό κατάργηση παρτέρια των πεζόδρομων δε θα καταστραφούν, αλλά θα απομακρυνθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να μεταφυτευθούν.

Διαβάστε επίσης