Η ACTION TEAM ανέλαβε τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις;

 Η ACTION TEAM ανέλαβε τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις;

Αίσθηση προκάλεσε το χθεσινό δημοσίευμα της ΠΡΩΙΝΗΣ σχετικά με τις απόψεις των εκπροσώπων της αγοράς για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, τις οποίες ο δήμος φέρεται ήδη να ετοιμάζει. Οι επαγγελματίες δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν οι εκδηλώσεις να μεταφερθούν στο Πάρκο Φαλήρου, εκεί όπου προτείνεται η κατασκευή κα λειτουργία ενός μεγάλου χριστουγεννιάτικου χωριού.

Το συγκεκριμένο σενάριο εμπλέκει στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις την ομάδα ACTION TEAM. Αυτή φέρεται να έχει συμφωνήσει με τη διοίκηση του δήμου κι έτσι εμφανίζεται να έχει ήδη αναλάβει στο σύνολό τους τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, μέσα από συγκεκριμένη πρόταση που κατέθεσε.

Αληθεύει το συγκεκριμένο σενάριο; Κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν αληθεύει. Κάποιοι τοπικοί φορείς πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο είναι σχεδόν σίγουρο. Μάλιστα, φημολογείται ότι υπάρχει ενημέρωση εκ μέρους της ACTION TEAM προς άλλους φορείς, προκειμένου να συμμετέχουν στο εγχείρημα.

Ερωτώμενος σχετικά, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλης Λεμονίδης εξέφρασε την πλήρη άγνοιά του. Διευκρίνισε ότι η γνωστή διαδικασία όπου ο Εμπορικός Σύλλογος προτείνει εκδηλώσεις προς το δήμο Καβάλας προς το παρόν δεν έχει ακόμη αρχίσει. Συμφώνησε ωστόσο ότι καλό θα είναι να αποφευχθούν εκδηλώσεις στο Πάρκο Φαλήρου καθώς το σημείο βρίσκεται μακριά από τα καταστήματα της αγοράς.

Ο Εμπορικός Σύλλογος μέσω των δηλώσεων Λεμονίδη, εμφανίζεται να ζητά εμπλουτισμό των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων. Σχετικά με τις συναντήσεις του Εμπορικού Συλλόγου με τη δήμαρχο το μεσημέρι της Τετάρτης, ο κ. Λεμονίδης επεσήμανε: «Πρόσφατα δέχθηκα διαμαρτυρίες από συναδέλφους και μέλη του συλλόγου μας. Μαζί τους επισκέφθηκα το γραφείο της δημάρχου, ώστε να συζητηθούν δύο περιοχές, του Αγίου Νικολάου και τμήματος της οδού Βενιζέλου όπου εκτελέστηκε το γνωστό δημοτικό έργο.

Το έργο επί της οδού Βενιζέλου έκανε κακό εμπορικά. Είναι ήρωες όσοι απέμειναν και λειτουργούν εκεί τα καταστήματά τους. Οι παρκίδες δεν είναι χώρος για προσωρινή στάση αλλά πολλοί σταθμεύουν εκεί μόνιμα. Δεν υπάρχει αστυνόμευση και αυτό ακριβώς ζητήσαμε από τη δήμαρχο, που μας υποσχέθηκε σχετικά. Κυκλοφοριακή αναρχία επικρατεί και στην αγορά του Αγίου Νικολάου, όπου επίσης ζητήσαμε καλύτερη αστυνόμευση».

Αναφορικά με τις δύο συναντήσεις που είχε το μεσημέρι της Τετάρτης στο γραφείο της η δήμαρχος αναρτήθηκε το ακόλουθο κείμενο στο facebook του δήμου Καβάλας:

Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας που έχει εγκαινιάσει εδώ και πολύ καιρό ο Δήμος Καβάλας με τον κόσμο της αγοράς, πραγματοποιήθηκαν δύο ξεχωριστές συσκέψεις στο γραφείο της Δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Γιώργου Γραμμένου και του Αντιδημάρχου Οικονομικών, που είναι και υπεύθυνος για τη Δημοτική Αστυνομία, Ηλία Καλανταρίδη, την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018.

Η πρώτη συνάντηση έγινε με τους εκπροσώπους του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας, μετά από αίτημα μελών του Σωματείου, οι οποίοι έχουν καταστήματα στους πεζόδρομους της πόλης της Καβάλας. Έγινε εκτενής συζήτηση για πολλά ζητήματα που τους απασχολούν και ζήτησαν τη βοήθεια του Δήμου και της Δημοτικής Αστυνομίας, για την εύρυθμη λειτουργία των πεζόδρομων. Ζήτησαν μεταξύ άλλων, να υπάρξει καλύτερη αστυνόμευση, για να λείψει το φαινόμενο της άσκοπης εισόδου και κίνησης οχημάτων στους πεζόδρομους, καθώς και της στάθμευσης αυτοκινήτων ή δικύκλων. Ο Αντιδήμαρχος Ηλίας Καλανταρίδης, δήλωσε πως, παρά το γεγονός ότι το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας είναι ελάχιστο αριθμητικά, τον τελευταίο καιρό υπάρχει καθημερινή αστυνόμευση στους πεζόδρομους του κέντρου της πόλης και βεβαιώνονται ανάλογες παραβάσεις. Γι αυτά, αλλά και για άλλα ζητήματα που έθεσαν στη συζήτηση, η Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, έδωσε τις σχετικές οδηγίες, για την αντιμετώπιση όλων αυτών των θεμάτων.

Η δεύτερη συνάντηση, έγινε μετά από αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας και επαγγελματιών της περιοχής της οδού Βενιζέλου και της αγοράς του Αγίου Νικολάου. Οι επαγγελματίες της οδού Βενιζέλου, (του μονοδρομημένου τμήματος) παραπονέθηκαν ότι στις παρκίδες που υπάρχουν και επιτρέπεται τα αυτοκίνητα να σταθμεύουν για λίγη ώρα, καταλαμβάνονται από ΙΧ που σταθμεύουν εκεί για πολλές ώρες, ιδιαίτερα από ξένους επισκέπτες που διαμένουν σε ξενοδοχεία της περιοχής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πελάτες τους, οι οποίοι αναγκάζονται να φύγουν, αφού δεν μπορούν να σταθμεύσουν έστω για λίγο. Ανάλογα ήταν και τα αιτήματα των καταστηματαρχών-εμπόρων της περιοχής του Αγίου Νικολάου, οι οποίοι ζήτησαν να υπάρξουν ρυθμίσεις, που να αποτρέπουν στα ΙΧ αυτοκίνητα να σταθμεύουν στις εισόδους των πεζόδρομων, αποκλείοντας ακόμη και την δυνατότητα πρόσβασης ή διέλευσης των πεζών. Η Δήμαρχος αναγνώρισε, το πρόβλημα που υπάρχει σε ορισμένα σημεία, ενώ ο Αντιδήμαρχος Ηλίας Καλανταρίδης, δήλωσε πως θα επισκεφθεί τα σημεία αυτά, μαζί με τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας για να αποφασίσουν επί τόπου τα συγκεκριμένα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Διαβάστε επίσης