• 25 Απριλίου 2024,

Η «ελκυστική» Α` κατηγορία της ΕΠΣΚ

 Η «ελκυστική» Α` κατηγορία της ΕΠΣΚ

Πολλοί ποδοσφαιριστές που αγωνιζόταν τα τελευταία χρόνια σε ομάδες Γ` Εθνικής, φέτος προτίμησαν να συνεχίσουν την καριέρα τους, σε ομάδες της Α` τοπικής κατηγορίας.    Μερικοί βέβαια και λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Άλλοι θεώρησαν ότι έκαναν τον κύκλο τους στη πιο μεγάλη κατηγορία. Ας δούμε αναλυτικά αυτούς τους ποδοσφαιριστές.

 

Σεφερίδης, Βλάχος, Παντελίδης, Παπαδάτος , Καρύπογλου, Δελής σε Βύρωνα Καβάλας

Ο Ηλίας Σεφερίδης πριν δυο χρόνια ήταν πρωταγωνιστής στο Νέστο, στη συνέχεια και λόγω δουλειάς πήγε στον Ηρακλή Καβάλας ενώ από το Γενάρη και μετά για   6 μήνες αγωνίστηκε στον Αετό Ορφανού.

Ο Αλέξης Βλάχος μετά τον Εθνικό Γαζώρου και το Νέστο Χρυσούπολης, πέρσι  έπαιξε αρχικά στον Ηρακλή Καβάλας και στη συνέχεια ήταν πρωταθλητής με τον Μ. Α Καρπερής στο νομό Σερρών.  Ο Παπαδάτος από τον Ορφέα και το Νέστο πήγε πέρσι το καλοκαίρι στο Ηρακλή Καβάλας ενώ από το Γενάρη και μετά αγωνίζεται στην ομάδα του Βύρωνα. Ο Ιάσων Παντελίδης έπαιξε στη Γ` Εθνική με τον ΑΟΚ και το Βυζάντιο. Πέρσι πήγε στον Ορφέα Ελ και το φετινό καλοκαίρι μετακόμισε στην ομάδα του Βύρωνα.  Ο Ανέστης Καρύπογλου ήταν στο ρόστερ του ΑΟΚ πριν πάει στον Ορφέα Ελευθερούπολης και φέτος το καλοκαίρι στο Βύρωνα. Τέλος ο Δαμιανός Δελής με συμμετοχές στον ΑΟΚ στη Γ` Εθνική ενώ πέρσι από το Γενάρη και μετά είχε συνεχίσει για 6 μήνες στον Ορφέα Ελευθερούπολης.  Είχε παίξει πέρσι με τον ΑΟΚ στη Γ` Εθνική προς το τέλος  για μικρό χρονικό διάστημα και ο Κεσαπίδης.

 

Μαχαιρούδης, Μπουλγούρας, Δεσύλλας  Η. Μαρκάκης   σε Κεραυνό Πέρνης

Από τους κλασσικούς σκόρερ στο Νέστο Χρυσούπολης, ο Αντώνης Μαχαιρούδης . Πριν από 1, 5 χρόνο είχε πάει στη Δόξα Θεολόγου και από φέτος το καλοκαίρι ανήκει στο ρόστερ του Κεραυνού Πέρνης. Στην Πέρνη συνεχίζει και ο Γιάννης Μπουλγούρας που τα τελευταία χρόνια ήταν βασικός με το Νέστο στη Γ` Εθνική και μάλιστα με θετική παρουσία.  Ακόμη ο Δεσύλλας που έπαιξε με το Νέστο στη Γ` Εθνική ενώ πέρσι αγωνίστηκε στον Αρη Αβάτου. Μεταγραφή της τελευταίας στιγμής ο Ηλίας Μαρκάκης που πέρσι φόρεσε τη φανέλα του Νέστου στη Γ` Εθνική. Συνεχίζει ο Δημήτρης Γεωργούσης που ήταν πέρσι ο πολυτιμότερος του τελικού. Στο νομό μας έπαιξε στη Γ` Εθνική με τη φανέλα του Ορφέα Ελευθερούπολης.

Το καλοκαίρι αποκτήθηκε και ο Μπουτζούρογλου που είχε παρουσία με το Νέστο στη Γ` Εθνική.

 

Κυφωνίδης- Βακιρτζής  σε Μ.Α Αντιφιλίππων

Ο Παναγιώτης τα δυο τελευταία χρόνια αγωνίστηκε σε ΑΟΚ και Νέστο Χρυσούπολης.  Φέτος επέλεξε τον Μ. Α Αντιφιλίππων για να συνεχίσει την καριέρα του. Ηταν μια μεταγραφή έκπληξη. Επίσης συνεχίζει στον Μ. Α Αντιφιλίππων ο Σολακίδης που είχε παρουσία στη Γ` Εθνική με τον Αρη Ακροποτάμου πριν μεταγραφεί στον Ηρακλή Καβάλας. Ο Τέλης Βακιρτζής από τον Ορφέα πέρσι είχε πάρει μεταγραφή στο Νέστο Χρυσούπολης όπου ήταν συμπαίκτες με τον Κυφωνίδη. Επέστρεψε στο Δήμο Παγγαίου αλλά για τον Μ. Α Αντιφιλίππων.

 

Τσίλογλου σε Ορφέα Ελευθερούπολης

Ο Μανώλης Τσίλογλου είχε μια σπουδαία χρονιά στη Γ` Εθνική με το Βυζάντιο την περίοδο 2015-2016. Πέρσι έπαιξε με την ομάδα του Κοκκινοχώματος στην Α` κατηγορία και φέτος ανήκει στο ρόστερ του Ορφέα Ελευθερούπολης.

Στον Ορφέα συνεχίζει και ο Δημήτρης Γιαλαμής που έπαιξε τα τελευταία χρόνια στη Γ` Εθνική ακόμη και με τον ΑΟΚ για 6 μήνες.  Από τον Ορφέα(Γ` Εθνική) είχε πάει στον Μ. Α Αντιφιλίππων. Ακόμη και ο Κονσταντίνι που έπαιξε με το Βυζάντιο στη Γ` Εθνική, την περίοδο 2015-2016 πριν επιστρέψει στον Ηρακλή και από πέρσι το Γενάρη μετακομίσει στην Ελευθερούπολη. Στο ρόστερ παρέμεινε και ο Φωτόπουλος που αγωνίστηκε με το Βυζάντιο στη Γ` Εθνική.   Ο Τσότρας είχε μια μικρή παρουσία στο Βυζάντιο στη Γ` Εθνική, πριν πάει στην ομάδα του Ηρακλή Καβάλας.

 

Ντομί- Χατζηνικολής σε Βρασίδα Νέας Περάμου

Ο Αντώνης Χατζηνικολής πριν τον Βρασίδα ήταν αρκετά χρόνια στον Αρη Ακροποτάμου όπου μεταπήδησε για μια χρονιά στο Νέστο Χρυσούπολης. Τα τελευταία δυο χρόνια επέστρεψε στη βάση του, που είναι ο Βρασίδας. Ο Μαριγκλέν Ντομί μετά τον ΑΟΚ και τη Β` Εθνική, πήγε στον Ορφέα αλλά και στο Βυζάντιο Κοκκινοχώματος, όπου αγωνίστηκε στη Γ` Εθνική.    Από το Βυζάντιο για 6 μήνες έπαιξε στον Ηρακλή και από πέρσι το καλοκαίρι αγωνίζεται με τη φανέλα του Βρασίδα. Στο Βρασίδα συνεχίζει ο Μπατάκογλου που έπαιξε με το Βυζάντιο στη Γ` Εθνική ενώ πέρασε για μια χρονιά από το ρόστερ του Ορφέα Ελευθερούπολης.

 

Προβατίδης σε ΑΕΚ

Παίκτης Γ` Εθνικής θεωρείται και ο Μπάμπης Προβατίδης που φέτος μετακόμισε από τον Μ. Α Αντιφιλίππων στην ΑΕΚ. Πριν αγωνίστηκε στον Ηρακλή Καβάλας ενώ είχε παρουσία στη Γ` Εθνική με το Βυζάντιο και τον Αρη Ακροποτάμου, τα τελευταία χρόνια. Συνεχίζουν στην ΑΕΚ ο Ελευθεριάδης και ο Σεμερτζίδης που έπαιξαν πριν μερικά χρόνια με τον Ορφέα στη Δ` και Γ` Εθνική.

Χιονίδης, Πλατάκης, Okonkwo Chinedu Vitalis  σε Δόξα Θεολόγου

Ο Μιχάλης Χιονίδης επέστρεψε στη Δόξα Θεολόγου μετά από 6 μήνες στην Ζάκυνθο. Πριν τη Δόξα Θεολόγου είχε αγωνιστεί με τη φανέλα του Ορφέα Ελ στο πρωτάθλημα της Γ` Εθνικής. Στη Δόξα Θεολόγου συνεχίζει ο έμπειρος μέσος Ευθύμης Πλατάκης με συμμετοχές σε επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Επίσης ο Νιγηριανός  Okonkwo Chinedu Vitalis που έχει προϋπηρεσία στην Ελλάδα σε Φωκικό, Μακροχώρι, Ασπρόπυργο κτλ.

Ο Αγαθόπουλος έχει παίξει παλαιότερα σε Γ` και Δ` Εθνική με ΑΟΚ, Ηρακλή Καβάλας,  Ορφέα Ελευθερούπολης και Ορφέα Ξάνθης.  Τα τελευταία χρόνια έχει παίξει στο τοπικό  πρωτάθλημα.

 

Καραβελίδης σε Ατρόμητο Χαλκερού

Οι συστάσεις περιττεύουν. Ο Ακης πέρσι έπαιξε στον Ορφέα ενώ πριν είχε σπουδαία παρουσία με Ορφέα και Νέστο Χρυσούπολης στη Γ` Εθνική. Πιο πριν είχε πολλές συμμετοχές σε επαγγελματικές ομάδες. Φυσικά και στον ΑΟΚ.   Φέτος θα ενισχύσει το Χαλκερό που ανέβηκε από τη Β` στην Α` κατηγορία.

 

Μανούκος σε Εθνικό Νέας Καρυάς

Από το Χρυσοχώρι μετακόμισε στον Εθνικό Νέας Καρυάς ενώ πριν είχε αγωνιστεί για πολλά χρόνια με το Νέστο στη Δ` αλλά και Γ` Εθνική. Στην ομάδα της Καρυάς συνεχίζουν ακόμη ο Τζοσκούν που έπαιξε με το Νέστο στη Γ` Εθνική κυρίως τη σεζόν 2013-2014 αλλά και για ένα μικρό διάστημα τη σεζόν 2015-2016, ο Εμμανουηλίδης που και αυτός είχε συμμετοχές στην ομάδα της Χρυσούπολης.

 

Ιορδάνης Σάσσος σε Καρβάλη

Ο Ιορδάνης Σάσσος πριν τον Ηρακλή Καβάλας αλλά και τον Μ. Αντιφιλίππων είχε συμμετοχές στη Γ` Εθνική με τη φανέλα του Αρη Ακροποτάμου.  Ο Στέφανος Σάσσος πολύ πριν είχε συμμετοχές στη Δ` Εθνική με τον Ορφέα Ελ.

Γενικά θα είναι ένα πρωτάθλημα όπου οι παίκτες που προαναφέραμε ανεβάζουν το επίπεδο.   Επίσης ίσως να μην υπάρχει το φαβορί που θα ξεχωρίσει τόσο εύκολα όπως έκανε πέρσι ο Αετός Ορφανού.

Τ. Π

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης