• 5 Μαΐου 2024,

Η κακοκαιρία δεν εμπόδισε τον εορτασμό στη Νέα Καρβάλη

 Η κακοκαιρία δεν εμπόδισε τον εορτασμό στη Νέα Καρβάλη

Η κακοκαιρία της Παρασκευής δεν εμπόδισε τον εορτασμό του Αγίου Γρηγορίου στη Νέα Καρβάλη. Πολύ κόσμος επισκέφθηκε το χωριό και ειδικά την παραμονή της γιορτής, ενώ χθες παρά τη δυνατή βροχή όλα εξελίχθηκαν κανονικά. Η λιτανεία της εικόνας του αγίου πραγματοποιήθηκε επίσης κανονικά αν και ακολουθήθηκε μια ελαφρώς συντομότερη διαδρομή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κέντρου Καππαδοκικών Μελετών και της Στέγης Πολιτισμού Νέας Καρβάλης Καπλάνη Ιωσηφίδη, και φέτος θα συνεχιστεί η παράδοση. Δηλαδή οι πιστοί θα προσέρχονται στην εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου και μετά την ημέρα του επίσημου εορτασμού.

Στη Νέα Καρβάλη, εφόσον βοηθήσουν οι καιρικές συνθήκες, αναμένονται πιστοί ειδικά το Σαββατοκύριακο. Ο Καπλάνης Ιωσηφίδης δήλωσε στην ΠΡΩΙΝΗ ότι όλοι οι αρμόδιοι πρέπει να κοιτάξουν προς τη Νέα Καρβάλη, να την προσέχουν και να μην την παραμελούν.

Την Πέμπτη μετά την ολοκλήρωση του πανηγυρικού εσπερινού αρκετός κόσμος συμμετείχε σε εορταστική σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό και εθνολογικό μουσείου του Ελληνο-Καππαδοκικού Πολιτισμού. Στη διάρκεια της τελετής παρουσιάστηκε το τετράδιο τοπικής ιστορίας «Μητροπολίτης Καστοριάς Ιωακείμ Λεπτίδης – Ο Μέγας ευεργέτης της Νέα Καρβάλης». Πρόκειται για έκδοση της Στέγης Πολιτισμού Νέας Καρβάλης.

Διαβάστε επίσης