• 28 Μαρτίου 2024,

Η METRO γιόρτασε και τίμησε την Ημέρα του Πατέρα

 Η METRO γιόρτασε και τίμησε την Ημέρα του Πατέρα

Η METRO, τιμώντας τους εργαζομένους της, που κάθε μέρα δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, σχεδίασε και υλοποίησε δύο σημαντικές ενέργειες ενδυνάμωσης των ανθρώπων της και γιόρτασε μαζί τους, με αφορμή την Ημέρα του Πατέρα!

Συγκεκριμένα, στηρίζοντας τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Μέριμνα» δώρισε 1€ για κάθε άνδρα εργαζόμενο στην εταιρεία, στη νέα πρωτοβουλία «Κάρτα Αγάπης». Πρόκειται για μία ενέργεια που λειτουργεί συμπληρωματικά στη στήριξη της METRO, στη «Μέριμνα» που ξεκίνησε με αφορμή την ημέρα της Μητέρας και ολοκληρώθηκε με την ημέρα του Πατέρα χθες Κυριακή 19/06.

Με αυτή τη συνεργασία το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε ξεπέρασε τις 11.000€. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας θα χρηματοδοτηθεί ένα πρόγραμμα στήριξης παιδιών που πενθούν την απώλεια του πατέρα τους. Η κατάλληλη ψυχολογική στήριξη, που θα τους παρέχει η «Μέριμνα», θα βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν νέα ψυχικά αποθέματα και να διαχειριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πένθος τους.

Λίγα λόγια για τη METRO:

H METRO AEBE είναι μια 100% ελληνική εταιρεία με οικογενειακή μετοχική σύνθεση. Από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της, καινοτομεί εισάγοντας πρωτοπόρες πρακτικές στην ελληνική αγορά. Διαθέτει δύο αλυσίδες καταστημάτων: τα καταστήματα χονδρικής METRO Cash & Carry, και τα καταστήματα λιανικής My market, με συνολικά 280 σημεία σε όλη την Ελλάδα.

Τον Ιανουάριο του 2020, η εταιρεία άνοιξε το πρώτο της κατάστημα (BEST VALUE για ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ) στην Κύπρο. Η εταιρεία απασχολεί περίπου 11.500 εργαζόμενους, γεγονός που την καθιστά έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες πανελλαδικά.

Λίγα λόγια για τη Μέριμνα:

Η «Μέριμνα» είναι μια αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία που παρέχει φροντίδα σε παιδιά και τις οικογένειές τους που αντιμετωπίζουν απειλητικές για τη ζωή ασθένειες ή και την απώλεια αγαπημένου τους προσώπου.

Ιδρύθηκε το 1995 από εννέα επιστήμονες υγείας και παιδείας και αποτελεί τη μοναδική οργάνωση στην Ελλάδα με εξειδίκευση στην Παιδιατρική Ανακουφιστική Φροντίδα και στη Συμβουλευτική Πένθους για παιδιά και εφήβους. Περισσότερες πληροφορίες: merimna.org.gr.

Λίγα λόγια για την απώλεια του πατέρα:

Στη συνθήκη της απώλειας, τα παιδιά και οι οικογένειές τους βρίσκονται σε μια εξαιρετικά ευάλωτη θέση. Ο θρήνος είναι μία μακρόχρονη διεργασία κατά την οποία το παιδί βιώνει οδυνηρές αντιδράσεις (συναισθήματα, σκέψεις ακόμα και σωματικά συμπτώματα), προσπαθώντας να προσαρμοστεί σε μία νέα πραγματικότητα χωρίς τον αγαπημένο του πατέρα.

Με την κατάλληλη ψυχολογική στήριξη τα παιδιά αναπτύσσουν νέα ψυχικά αποθέματα για να αντιμετωπίσουν πρωτόγνωρες συνθήκες και να δημιουργήσουν έναν εσωτερικό δεσμό με τον πατέρα που έχασαν.

Διαβάστε επίσης