Η ομιλία Μεϊμαράκη «φόρτωσε» τον Γ. Γραμμένο! Η πετυχημένη εκδήλωση της ΝΟΔΕ έγινε άνω- κάτω

 Η ομιλία Μεϊμαράκη «φόρτωσε» τον Γ. Γραμμένο! Η πετυχημένη εκδήλωση της ΝΟΔΕ έγινε άνω- κάτω

Μια επιτυχημένη εκδήλωση πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης η ΝΟΔΕ Καβάλας, δυστυχώς όμως η εξέλιξη του γεγονός ήταν απροσδόκητα αρνητική. Στο τέλος της ομιλίας του προσκεκλημένου Βαγγέλη Μεϊμαράκη σημειώθηκαν διαδοχικά φραστικά επεισόδια με υψηλή ένταση και τα οποία είχαν ως πρωταγωνιστή τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας Γιώργο Γραμμένο.

Τα επεισόδια επιχειρήθηκε να υποβαθμιστούν από την τοπική Νέα Δημοκρατία που δεν ανέμενε ότι μια τόσο επιτυχημένη εκδήλωση σε επίπεδο προσέλευσης κόσμου θα είχε τη συγκεκριμένη κατάληξη. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι στο τέλος της ομιλίας του κ. Μεϊμαράκη ο Γιώργος Γραμμένος επιτέθηκε φραστικά στον Μιχάλη Λυχούνα και στη Μαρία Παραντινού. Αποκορύφωση ήταν το επεισόδιο με τη φραστική επίθεση του κ. Γραμμένου προς τον Ιορδάνη Παπαντίδη. Οι δύο άνδρες κόντεψε να έρθουν στα χέρια κι ευτυχώς που παραινέβη ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση.

Οι ψυχραιμότεροι οδήγησαν τον Γιώργο Γραμμένο εκτός της αίθουσας αλλά το κακό είχε ήδη γίνει. Όλοι αντιλήφθηκαν ότι διαδραματίστηκαν τα διαδοχικά επεισόδια που οφείλονταν στον εκνευρισμό του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας. Λέγεται, ότι στον κ. Γραμμένο και σε άλλους συνεργάτες της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα δεν άρεσε η ομιλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που σε γενικές γραμμές απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων σε αντάρτικα ψηφοδέλτια, προερχόμενα από το χώρο της ΝΔ και αφορούν είτε στο δήμο είτε στην περιφέρεια.

Ενώ η Νέα Δημοκρατία δια στόματος του αρχηγού της Κυριάκου Μητσοτάκη αφήνει να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν κυρώσεις και διαγραφές για τους αντάρτες, παρόλα αυτά ο κ. Μεϊμαράκης προσέγγισε το θέμα διαφορετικά. Με αυτή την αφορμή ο Γιώργος Γραμμένος απείλησε με μηνύσεις τον Μιχάλη Λυχούνα για τις αναρτήσεις τους εις βάρος της διοικήσεως Τσανάκα, ενώ ζήτησε το λόγο και από τη Μαρία Παραντινού που αν και βρισκόταν στην εκδήλωση της ΝΔ ωστόσο στηρίζει τον υποψήφιο Μάκη Παπαδόπουλο. Ο κ. Γραμμένος ειρωνεύτηκε επίσης τον Ιορδάνη Παπαντίδη, ρωτώντας τον εάν προσήλθε στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ μόνος τους ή εάν έφερε μαζί του και τον Μάκη Παπαδόπουλο.

Ενώ η Μαρία Παραντινού και ο Μιχάλης Λυχούνας ξεπέρασαν μάλλον ομαλά κα με υπομονή το εις βάρος τους περιστατικό, η αντίδραση του Ιορδάνη Παπαντίδη ήταν εντονότερη και το πράγμα σοβάρεψε. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η ομιλία Μεϊμαράκη δεν άρεσε και σε άλλους συνεργάτες της δημάρχου Καβάλας που επέδειξαν όμως μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση.

Πριν από τα επεισόδια πάντως η εκδήλωση εξελίχθηκε ομαλά, με χαιρετισμό του βουλευτή Νίκου Παναγιωτόπουλου και τυχερό στην κοπή της βασιλόπιτας τον αντιπεριφερειάρχη ανάπτυξης Αλέξανδρο Ιωσηφίδη. Ο κ. Ιωσηφίδης που επίσης μετέχει σε αντάρτικο ψηφοδέλτιο για την περιφέρεια ΑΜΘ, εκείνο του υποψηφίου Χριστόδουλου Τοψίδη, απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό διαβεβαιώνοντας τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ότι η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης θα παραμείνει στα χέρια της κεντροδεξιάς παράταξης.

Γενικότερα, η παρουσία πολλών ανταρτών, ανθρώπων που αρνήθηκαν τους επίσημους υποψήφιους της Νέας Δημοκρατίας, βάρυνε την ατμόσφαιρα της εκδήλωσης. Αυτό μπορεί να μην έγινε ευρέως αντιληπτό αλλά όσοι συνεργάζονται με τους «επίσημους» υποψήφιους του κόμματος ήταν εξαρχής φανερά ενοχλημένοι καθώς αναγκάστηκαν να συνυπάρξουν με τους αντάρτες και μάλιστα εις βάρος των οποίων η ΝΔ φαίνεται ότι δε σκοπεύει να λάβει κανένα μέτρο.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης παρακάθισε σε δείπνο που επακολούθησε σε κατάστημα της πόλης, ενώ πριν την ομιλία του είχε σύντομες συναντήσεις σε δωμάτιο του LUCY HOTEL με το Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Γιώργο Καλαντζή.

 

******

 

Διαβάστε επίσης