Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών στηρίζει τα αιτήματα του συλλόγου των επαγγελματιών της Νέας Περάμου

 Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών στηρίζει τα αιτήματα του συλλόγου των επαγγελματιών της Νέας Περάμου

Το τελευταίο διάστημα η διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ν. Καβάλας συνεδριάζει εκτός Καβάλας.

Πηγαίνει στους άλλους Δήμους του Νομού. Αυτό έγινε προχθές. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στη Νέα Πέραμο. Δόθηκε έτσι η ευκαιρία να γίνουν γνωστά τα προβλήματα και τα αιτήματα των επαγγελματιών. Ο σύλλογος τους με το νέο διοικητικό συμβούλιο είναι δραστήριος.

Προβάλλει συνεχώς αιτήματα, καταθέτει προτάσεις, πραγματοποιεί εκδηλώσεις. Για όσα συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της Νέας Περάμου μας μίλησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θόδωρος Χατζηχρήστος.

Η συνέντευξη

Ερ: Χθες (προχθές) το διοικητικό συμβούλιο έκανε τακτική συνεδρίαση αλλά στη Νέα Πέραμο. Εξηγήστε μας το λόγο;

Απ: Καταρχήν να πούμε ότι έχει ξεκινήσει μια διαδικασία στα πλαίσια της εξωστρέφειας της Ομοσπονδίας να γίνονται συμβούλια, συνεδριάσεις, σε όλα τα μέρη της ΠΕ Καβάλας ώστε να έχουμε επαφή με τα μέλη μας αλλά και να δούμε πιο στοχευμένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουνε στο Δήμο Παγγαίου, στο Δήμο Νέστου, στη Θάσο κτλ. Έχουμε πάει ήδη στη Χρυσούπολη και χθες(προχθές) ήμασταν στη Νέα Πέραμο. Ο επόμενος σταθμός είναι η Παραλία Οφρυνίου. Θα συνεχίσουμε με Θάσο και Κρηνίδες. Είναι πολύ σωστό αυτό γιατί και εμείς βλέπουμε ότι πέρα από την πόλη της Καβάλας, υπάρχουν πολλά προβλήματα περιφερειακά. Στον υπόλοιπο Νομό. Στη Ν. Πέραμο ήταν τρία τα βασικά θέματα που τέθηκαν υπόψη μας. Ένα είναι το τι συμβαίνει με τα Λουτρά των Ελευθερών. Γιατί εκεί έχει σταματήσει όλη η διαδικασία της επένδυσης και πρέπει να υπάρξει ενημέρωση για ότι προβλέπεται από τη σύμβαση να γίνει. Θα γίνει από μας μια έρευνα στο θέμα όπως αποφασίσαμε για να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται το θέμα. Θα διαμαρτυρηθούμε και εμείς για το τι συμβαίνει με αυτό το κομμάτι μιας και επηρεάζει την περιοχή. Το δεύτερο είναι ότι οι άνθρωποι, οι επαγγελματίες της Ν. Περάμου ζήτησαν να επανέλθει η πορθμειακή γραμμή της Νέας Περάμου με τον Πρίνο. Έχουν κάνει ήδη κάποιες ενέργειες και έχουν απευθυνθεί σε ακτοπλοϊκές εταιρείες. Βρήκανε τον τρόπο που μπορεί να ξεκινήσει πάλι κάτι τέτοιο και θα τους βοηθήσουμε και εμείς. Θα τους στηρίξουμε για να δούμε αν τα καταφέρουν τελικά. Είναι ένα πάγιο αίτημα της περιοχής. Ήταν ευχαριστημένοι όταν υπήρχε το δρομολόγιο και θέλουν να επανέλθει. Ένα τρίτο θέμα είναι να δημιουργηθεί μια λαϊκή αγορά στη Νέα Πέραμο. Αυτό το ζητάνε όλοι οι επαγγελματίες. Θεωρούν ότι θα βοηθήσει στο να δοθεί μια τόνωση στην αγορά της Ν. Περάμου. Βέβαια αυτό είναι θέμα της δημοτικής αρχής. Του Δήμου Παγγαίου. Εξετάσαμε όλες τις παραμέτρους. Ήρθαμε σε συνεννόηση και με τα σωματεία των λαϊκών αγορών, τόσο των εμπόρων όσο και των παραγωγών. Και αυτοί βλέπουν θετικά το όλο ζήτημα. Απομένει να γίνει ένα αίτημα προς το Δήμο Παγγαίου για να δούμε τι θα αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παγγαίου. Αυτό είναι αρμόδιο.

Ερ: Για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Ν. Περάμου- Θάσου, λέτε ότι υπάρχουν πιθανότητες γιατί υπάρχουν ενδιαφερόμενοι, απ` ότι σας είπαν από τη Ν. Πέραμο;

Απ:  Έχουν κάνει μια έρευνα. Σε προφορικό επίπεδο μιλήσανε με κάποιες ακτοπλοϊκές εταιρείες. Είδαν ότι υπάρχει διάθεση έστω από μια εταιρία για να ξεκινήσει η γραμμή.  Δε θα μείνουμε όμως στα προφορικά, πρέπει να ανταλλάξουμε κάποιες επιστολές που θα δηλώνουνε γραπτώς κάτι τέτοιο. Στη συνέχεια θα απευθυνθούμε στο Υπουργείο Ναυτιλίας όπου από εκεί έρχεται η έγκριση. Μέσα σε όλα τα  προβλήματα που επεσήμαναν οι επαγγελματίες της Νέας Περάμου πρέπει να πούμε ότι είναι και η υποβάθμιση του λιμανιού των Ελευθερών.  Κάτι το οποίο αν γίνει η σύνδεση, θα έχουμε μια αναβάθμιση του χώρου, της περιοχής, του λιμένα των Ελευθερών.

Ερ: Το πρόβλημα με τη λαϊκή της Νέας Περάμου είναι ότι υπάρχει η εντύπωση ότι η Ελευθερούπολη φοβάται να δώσει άδεια για να γίνει λαϊκή στη Ν. Πέραμο.  Λέει η Ελευθερούπολη ότι θα θιγεί η δική της λαϊκή, κάθε Παρασκευή.

Απ: Αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω. Αν θα επηρεάσει την Ελευθερούπολη ή όχι. Οι άνθρωποι στη Ν. Πέραμο μιλάνε για μια εποχιακή λαϊκή. Να ξεκινάει δηλαδή τον Μάιο και να τελειώνει στο τέλος του Σεπτεμβρίου. Είναι η περίοδος που η Ν. Πέραμος έχει πάρα πολύ κόσμο και οι επισκέπτες που θα πηγαίνουν εκεί δε νομίζω ότι θα έφευγαν για να πάνε στην Ελευθερούπολη για τη λαϊκή αλλά κυρίως η επιλογή τους θα ήταν να πάνε σ`  ένα σούπερ μάρκετ.

Ερ: Οι επαγγελματίες της Ν. Περάμου, τι ακούσματα έχουν για την καλοκαιρινή περίοδο που έρχεται; Τι σας είπαν; Θα πάνε καλά, θα πάνε όπως πέρσι ή θα πάνε ακόμη καλύτερα;

Απ:  Πιστεύουν ότι θα είναι καλύτερα από πέρσι. Οι κρατήσεις ήδη υπάρχουν και είναι αρκετές. Από εκεί και μετά, λόγω του ότι υπάρχουν ιδιοκτησίες από ξένους στη Ν. Πέραμο, μας είπανε ότι και το χειμώνα, τα τριήμερα, έχουν επισκέπτες. Η σεζόν για αυτούς ξεκινάει τώρα το Πάσχα. Χθες(προχθές) παρά το γεγονός ότι ήταν καθημερινή και Τετάρτη απόγευμα, είχε πολλά καταστήματα ανοιχτά. Κι όπως είδαμε οι ταβέρνες είχανε αρκετό κόσμο.

(φωτογραφία αρχείου, το δ.σ. του συλλόγου των επαγγελματιών στη Ν. Πέραμο)

Διαβάστε επίσης