• 5 Μαΐου 2024,

Η συμμετοχή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας στις έρευνες για τον άτυχο Κώστα Δασκάλου

 Η συμμετοχή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας στις έρευνες για τον άτυχο Κώστα Δασκάλου

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας Κυριάκος Mανδρανής εξήγησε μιλώντας τη Δευτέρα το πρωί στο ραδιόφωνο της Πρωινής, τη συμμετοχή της υπηρεσίας και του προσωπικού της στις έρευνες της περασμένης Κυριακής για τον εντοπισμό του αδικοχαμένου Κώστα Δάσκαλου.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μανδρανή το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας κλήθηκε στην περιοχή του Περιγιαλίου από την αστυνομία και τους εθελοντές που έκαναν πάλι σχετικές έρευνες. Ερευνήθηκε ένα αρχικά ύποπτο πηγάδι όπου δεν βρέθηκε τίποτα το ιδιαίτερο.

Στη συνέχεια -σημειώνει ο κ. Μανδρανής-  κοντά στο αρχικό πηγάδι υπήρχε ένα ακόμη που ερευνήθηκε. Μέσα σε αυτό ήταν τελικά ο άτυχος συμπολίτης. Ο Κυριάκος Μανδρανής σημειώνει ότι οι εθελοντές είδαν καταρχήν μέσα στο πηγάδι το γιλέκο που φορούν συνήθως οι εργαζόμενοι του Δήμου. Επειδή όμως στην προκειμένη περίπτωση το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας δεν μπορούσε να μπει στο χώρο και να τον ερευνήσει, ζητήθηκε η συνδρομή από την ΕΜΑΚ Κομοτηνής.

Ο Κυριάκος Μανδρανής περιγράφει το πηγάδι στο οποίο βρέθηκε ο άτυχος άνδρας να έχει βάθος περίπου 10 μέτρα και στο στόμιο του να υπάρχει πεζούλι. Όπως είπε με την ανάσυρση της σορού παρόντας ήταν  ιατροδικαστής. Εκείνη την ώρα έκανε έναν πρώτο έλεγχο.

Την περιοχή στην οποία έγιναν όλα αυτά το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής την περιγράφει ως μία περιοχή με παλιούς αγρούς και παλιά θερμοκήπια. Γενικότερα υποστηρίζει ότι είναι μία ερημική περιοχή.

Διαβάστε επίσης