Η τουριστική πλευρά του φετινού Πάσχα

 Η τουριστική πλευρά του φετινού Πάσχα

Για τους περισσότερους επαγγελματίες της πόλης και του Νομού Καβάλας το φετινό Πάσχα είχε και την άλλη του πλευρά.

Την τουριστική. Όλα εξελίχθηκαν όπως ακριβώς ανέμεναν οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό. Υπήρξε μεγάλη προσέλευση Βαλκάνιων επισκεπτών, οι περισσότεροι στο χερσαίο τμήμα του Νομού από τη Βουλγαρία.

Αντίθετα στη Θάσο οι περισσότεροι από τη Ρουμανία. Αρκετοί Βούλγαροι έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο νησί ενώ οι Έλληνες ήταν παντού. Βοήθησε φυσικά το γεγονός ότι οι αργίες ήταν περισσότερες.

Έτσι όσοι έκαναν τις εκδρομές τους λόγω του Πάσχα έμειναν στους προορισμούς του Νομού Καβάλας τουλάχιστον μία ημέρα παραπάνω. Οι αφίξεις άρχισαν από τη Μ. Τετάρτη ενώ οι αναχωρήσεις καταγράφηκαν από τη Δευτέρα του Πάσχα.

Στη Θάσο λειτούργησαν όλα τα μεγάλα ξενοδοχεία. Άνοιξαν με την ευκαιρία της γιορτής του Πάσχα τα περισσότερα αν όχι όλα τα καταστήματα (εστίαση, είδη δώρων κτλ). Στο νησί υπάρχει ικανοποίηση για την τουριστική κίνηση των προηγούμενων ημερών.

Γνώση ότι από δω και πέρα, έως τις αρχές Ιουνίου, δεν θα δοθεί αντίστοιχη συνέχεια. Θα υπάρξει δηλαδή μία μικρή και αναμενόμενη τουριστική παύση. Από την Κυριακή του Πάσχα άρχισαν τις διακοπές τους στη Θάσο ευρωπαίοι τουρίστες.

Πρόκειται ανθρώπους που έρχονται στην περιοχή από τις πτήσεις τσάρτερ που ξεκίνησαν. Κυρίως από την Αγγλία και τη Γερμανία. Στην Καβάλα πολλά ήταν τα τουριστικά λεωφορεία που έκαναν ένα σύντομο πέρασμα από την πόλη.

Οι επιβάτες που μετέφεραν ήταν τουλάχιστον 1.000 ! Αυτό το γεγονός έγινε περισσότερο αισθητό τη Δευτέρα του Πάσχα όταν η περιοχή του κεντρικού λιμανιού «πλημμύρισε» από τουριστικά λεωφορεία. Μετρήθηκαν περισσότερα από 25! Κάποια ελληνικών τουριστικών πρακτορείων.

Οι Βούλγαροι και Τούρκοι επισκέπτες έκαναν μια μικρή βόλτα στην παραλία και ειδικά οι Τούρκοι ανέβηκαν και περπάτησαν στα σοκάκια της Παναγίας. Κάπως έτσι ξεκίνησε η τουριστική σεζόν του 2024. Τόσο για το Νομό καβάλας όσο και για τη Θάσο ειδικότερα.

Δεδομένων των εξετάσεων των μαθητών που αρχίζουν το επόμενο διάστημα, θα υπάρξει μια μικρή διακοπή. Επόμενος στόχος ειδικά για την Καβάλα είναι η διοργάνωση της Λευκής Νύχτας την τελευταία Παρασκευή του μήνα.

Διαβάστε επίσης