Η βασιλόπιτα της φιλαρμονικής του δήμου

 Η βασιλόπιτα της φιλαρμονικής του δήμου

Το απόγευμα της Τετάρτης στο κτήριο όπου στεγάζεται το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, στ6ο πρώην λαογραφικό μουσείο, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας της φιλαρμονικής του Δήμου Καβάλας. Εκεί βρέθηκαν εκπρόσωποι του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Ωδείου, όπου άλλωστε και ανήκει η φιλαρμονική, ο πρόεδρος του ΔΩΚ Θόδωρος Τζατζάρης και ο υποψήφιος δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης.

Παρόντα ήταν πολλά μέλη της φιλαρμονικής και γονείς παιδιών μικρής ηλικίας που είναι ενταγμένα στη φιλαρμονική. Έως την έναρξη της εκδηλώσεως και υπό τις οδηγίες του αρχιμουσικού Θανάση Παρμενίδη η φιλαρμονική έπαιξε τραγούδια της εποχής, δείχνοντας ένα μέρος των ικανοτήτων της. Σήμερα στη φιλαρμονική είναι ενταγμένα έως και σαράντα άτομα τα περισσότερα εκ των οποίων βρισκόταν στην εκδήλωση. Τα συγκεκριμένα άτομα είναι άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών. Δέκα περίπου όργανα υπάρχουν στη φιλαρμονική του δήμου, η οποία στη διάρκεια των τελευταίων ετών στεγάζεται στο ισόγειο του κτηρίου όπου λειτουργεί το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

Προς τα παραβρισκόμενα μέλη της φιλαρμονικής μίλησε ο Θόδωρος Τζατζάρης και ο Θόδωρος Μουριάδης, ενώ ευχές για τη νέα χρονιά και την πρόοδο της ορχήστρας διατύπωσε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως.

 

 

Διαβάστε επίσης