Η βασιλόπιτα των φίλων της Παιδόπολης

 Η βασιλόπιτα των φίλων της Παιδόπολης

Το δραστήριο αν και νέο σχετικά, σωματείο Φίλων της Παιδόπολης έκοψε χθες την πίτα του για το νέο έτος. Κατάμεστη από κόσμο η αίθουσα του ξενοδοχείου Γαλαξίας. Λίγα τα μέλη του σωματείου. Η συντριπτική πλειοψηφία των παρόντων ήταν εκπρόσωποι άλλων συλλόγων και φυσικά υποψήφιοι των προσεχών εκλογών. Ξεχωριστή παρουσία 5 υποψήφιων δημάρχων, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν στην εκδήλωση μαζί με υποψήφιους τους.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος των Φίλων της Παιδόπολης κ. Παναγιώτης Αγαπητός ζήτησε να πάψει να ισχύει για την παιδόπολη Καβάλας αναστολή εισδοχών. Αυτή ισχύει από το 2014 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα λόγω των γεγονότων στο «μπλοκαρισμένο» δημοτικό έργο. Το οποίο ξεκίνησε να ανακαινίσει τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις αλλά ως τώρα δεν το κατάφερε πλήρως.

Εξ αιτίας της αναστολής, είπε ο κ. Αγαπητός, στην παιδόπολη σήμερα υπάρχουν μόνο 6-8 παιδιά ενώ ο κοιτώνας που τα φιλοξενεί είναι των 16 παιδιών. Ο κ. Αγαπητός είπε ότι η διοίκηση και τα μέλη του σωματείου «… εργαζόμαστε σκληρά και εθελοντικά». Αναφέρθηκε στη δράση του 2018 κι ευχαρίστησε ειδικά τον Μακάριο Λαζαρίδη που συνέδεσε το σωματείο με οργάνωση πανελλαδικής εμβέλειας. Δυστυχώς και φέτος απουσίασε από την εκδήλωση ο πρόεδρος του Κοινωνικού Κέντρου Πρόνοιας ΑΜΘ κ. Σωτήρης Σωτηριάδης.

*Παράλληλα με την κοπή της πίτας έγινε και κλήρωση δώρων. Αυτά ήταν προσφορά των κυριών Περβανίδου και Σχελίδη. Του βιβλιοπωλείου Μερτζανίδη, του κ. Ντίνου Χατζηγιαννάκη, του κ. Δημήτρη Μαυρίδη.

 

Διαβάστε επίσης