μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Προερχόμενος από τη Ξάνθη όπου μίλησε σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ, ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης ήταν χθες στην πόλη μας. Αρχικά έλαβε μέρος σε σύσκεψη με τη ΝΟΔΕ. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Στέφανο (φωτογραφία), το μεσημέρι επανήλθε στη ΝΟΔΕ όπου έδωσε συνέντευξη τύπου (φωτογραφία). Αμέσως μετά μετέβη στη Νέα Πέραμο. Παρακάθισε σε γεύμα που οργάνωσε ο Χρήστος Πριονίδης.

 


 

Την Παρασκευή ήταν στη Θεσσαλονίκη ο νέος αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας. Ορκίστηκε, όπως προβλέπεται, είναι έτοιμος να αναλάβει τα καθήκοντα του. Λογικά «πιάνει» δουλειά από σήμερα. Οι βασικές του αρμοδιότητες είναι δευτερεύουσας σημασίας σε σχέση με την καθημερινότητα του Νοσοκομείου. Μπορούν ωστόσο να αυξηθούν. Αυτό θα γίνει (αν και όταν γίνει) με πρωτοβουλία και απόφαση του διοικητή.

 

Δεν είναι ο πρώτος διοικητής- αναπληρωτής διοικητής που δεν προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν κι άλλοι, όχι πολλοί. Ο κ. Γερόπουλος ας πούμε, τα πάει περίφημα στο Νοσοκομείο της Ξάνθης όπου είναι διοικητής. Την περασμένη εβδομάδα ο κ. Γερόπουλος ήταν στην προεκλογική εκδήλωση στο Hostel του κ. Άρη Βέρρου.

 

Τώρα που παρακολουθούμε τις εκδηλώσεις- τη μία πίσω από την άλλη- συλλόγων και υποψηφίων των εκλογών, επιβεβαιώνουμε το παλαιό μας συμπέρασμα. Οι μικροφωνικές εγκαταστάσεις όλων των ξενοδοχείων στην Καβάλα έχουν τα χάλια τους. Συχνά δεν μπορείς να ακούσεις καθαρά τι λένε οι ομιλητές. Όλα τα ξενοδοχεία πρέπει να δουν το πρόβλημα και φυσικά να το διορθώσουν.  Αλλού εύκολα κι αλλού δύσκολα.

 

Προ 10 ημερών η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα δεν πήγε στον χορό και στην πίτα του σωματείου των εργαζομένων στους ΟΤΑ του Νομού. Την Παρασκευή ο πρόεδρος του σωματείου δεν ήταν στο «Αντιγόνη Βαλάκου», στην πίτα του Δήμου Καβάλας. Μία σου και μία μου… Ελπίζουμε να μην ισχύει αυτού του είδους ο (κακός) συνδικαλισμός. Ευχόμαστε όσοι συνδικαλιστές απουσίαζαν την Παρασκευή να είχαν όντως μια άλλη υποχρέωση.

 

Δεν απουσίαζαν άλλωστε μόνο συνδικαλιστές. Απουσίαζαν οι περισσότεροι δημοτικοί υπάλληλοι. Αναμενόμενο αφού η εκδήλωση έγινε μη εργάσιμη ώρα. Συμβαίνουν αυτά στην Ελλάδα, ειδικά στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

 

Ο πρόεδρος του σωματείου της ΔΕΥΑΚ Κώστας Χανδρουλίδης ήταν στην ίδια κοπή πίτας κι είχε ένα μήνυμα να στείλει. Προς όλους τους υποψήφιους Δημάρχους. Ζήτησε να μην έχουν υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο εργαζόμενο της επιχείρησης. Κάτι τέτοιο απαγορεύεται εκ του νόμου αλλά ο κ. Χανδρουλίδης ήξερε τι έλεγε. Και που.

 

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου ο χορός του συλλόγου κατοίκων Περιγιαλίου. Η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη, γεγονός που ικανοποίησε τη διοίκηση του δραστήριου συλλόγου. Ικανοποιήθηκαν και οι υποψήφιοι δήμαρχοι που φυσικά έσπευσαν στην εκδήλωση.

 

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Αντωνιάδης είπε προς τους κατοίκους του Περιγιαλίου: «Είστε τυχεροί αφού πρώτα το Περιγιάλι θα συνδεθεί με το δίκτυο οικιακού φυσικού αερίου». Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου του συλλόγου. Ζήτησε να μείνει στην άκρη το συγκεκριμένο έργο αφού όπως τόνισε προέχει η επίλυση των άλλων προβλημάτων της συνοικίας.

 

Την Κυριακή το πρωί ο σύλλογος των κατοίκων του Περιγιαλίου, φανερά ικανοποιημένος από την επιτυχία της εκδήλωσης, ανέφερε σε ανάρτηση του: «Δεν υπάρχουν λόγια γι αυτό που ζήσαμε χθες!!! Σας ευχάριστουμε παρα πολύ όλους για την τιμή που μας κάνατε στην κοπή της βασιλόπιτας του συλλόγου μας. Περάσαμε ένα υπέροχο βράδυ».

 

Με πρωτοβουλία του το σωματείο ιδιοκτητών Ταξί Καβάλας απομάκρυνε από την πιάτσα του ΙΚΑ παλαιό κουβούκλιο στάσης, το οποίο αντικατέστησε με ένα όμορφο κιόσκι. Έτσι οι οδηγοί Ταξί της συγκεκριμένης πιάτσας θα περιμένουν σε ανθρώπινες συνθήκες τους πελάτες τους.

 

Πρόθεση της προέδρου της Δημωφέλεια κ. Αναστασιάδης Ιωσηφίδου είναι να θέσει στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την εμπειρία της στην έκθεση τουρισμού της Ν. Υόρκης. Θα διηγηθεί τις ερωτήσεις των επισκεπτών για την Καβάλα και σε ποια Μακεδονία αυτή βρίσκεται! Για τον ίδιο λόγο η κ. Ιωσηφίδου έδωσε ήδη πολλές συνεντεύξεις σε αθηναϊκούς τηλεοπτικούς και όχι μόνο σταθμούς.

 

Ο Κυριάκος Κελίδης αποχώρησε από το ΚΙΝΑΛ, το δήλωσε ήδη στη ΝΕ ΚΙΝΑΛ Καβάλας. Το γεγονός δεν επηρεάζει τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο Μουριάδη. Την περασμένη Τετάρτη ο κ. Κελίδης μετείχε κανονικά σε συνάντηση που έγινε στη Λυδία. Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν ο κ. Κελίδης ήταν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Φιλίππων.

 

Δεν τελειώνουν οι εκδηλώσεις για την κοπή βασιλόπιτας. Αύριο βράδυ κόβει βασιλόπιτα η Δημωφέλεια και την ερχόμενη Κυριακή το πρωί οι Έφεδροι Αξιωματικοί. Η Δημωφέλεια θα κόψει πίτα στο κατάστημα της στη Ραψάνη κι οι Έφεδροι εκεί που κόβουν πάντα. Στη Στρατιωτική Λέσχη.

 

Η υπηρεσία Πρόνοιας του Δήμου Καβάλας έχει σαφώς λιγότερη δουλειά εξ αιτίας του ότι τα επιδόματα τα ανέλαβε το κράτος. Εξετάζεται να λάβει νέες δράσεις και αρμοδιότητες. Κατά τα άλλα, ίσως εντός του μήνα γίνει η περιβόητη και σημαντική μετακόμιση. Η Πολεοδομία και η Τεχνική υπηρεσία βρεθούν στον πρώτο όροφο του κτιρίου πρώην ΕΟΚ. Εκεί υπάρχουν εδώ και 1 χρόνο νέοι άνετοι χώροι.

 

Αλλάζει η ημερομηνία της εκδήλωσης του κ. Τοψίδη, στην οποία θα ανακοινώσει υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του. Η εκδήλωση θα γίνονταν στην Καβάλα την προσεχή Κυριακή. Μετατίθεται μία εβδομάδα επειδή την Κυριακή έχει εκδήλωση κοπής πίτας η ΝΟΔΕ της Δράμας. Με τα έως τώρα δεδομένα δεν αλλάζει ο τόπος της εκδήλωσης αφού αυτή θα γίνει στην πόλη μας.

 

Ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης ανακοίνωσε προχθές ότι και ο Χρήστος Πριονίδης εντάσσεται στο συνδυασμό του. Ήταν κάτι που το περιμέναμε εδώ και καιρό. Ο κ. Πριονίδης στις προηγούμενες εκλογές «βγήκε» δημοτικός σύμβουλος με τον κ. Ξουλόγη, από τον οποίο πήρε αποστάσεις λόγω της γνωστής υπόθεσης (και καταγγελίας) των διμήνων.


 

Μια ανάρτηση και μια δήλωση του Νίκου Παναγιωτόπουλου

Αμέσως μετά την εκδήλωση της ΝΟΔΕ Καβάλας ο βουλευτής Νίκος Παναγιωτόπουλος έκανε ανάρτηση με συγχαρητήρια και πολλά καλά λόγια: «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον πρώην Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη που μας τίμησε με την παρουσία του και βέβαια τους φίλους και τις φίλες της Νέας Δημοκρατίας για τη μεγαλειώδη συμμετοχή στην εκδήλωση κοπής πίτας της παράταξης!
Θέλω να συγχαρώ τον Πρόεδρο Μπάμπη Δράκο και τα στελέχη της ΝΟΔΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και τους Προέδρους και τα μέλη των ΔΗΜΤΟ Θάσου, Καβάλας, Νέστου και Παγγαίου για την ιδιαίτερα επιτυχημένη οργάνωση της εκδήλωσης, χθες, στο ξενοδοχείο Lucy, στην Καβάλα.Η εντυπωσιακή προσέλευση δίνει το στίγμα για την επόμενη μέρα της πολιτικής αλλαγής που έρχεται!Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα και μπορούμε καλύτερα».

Ερωτηθείς- το Σάββατο- για τα λοιπά δυσάρεστα γεγονότα της ίδιας εκδήλωσης είπε με νόημα και χιούμορ: «Μάλλον δεν άκουσαν τίποτα απ’ όσα στην εκδήλωση είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης».

 

Διαβάστε επίσης