Ήταν πάλι υποψήφιος πρόεδρος της ΝΟΔΕ επειδή προκλήθηκε!

 Ήταν πάλι υποψήφιος πρόεδρος της ΝΟΔΕ επειδή προκλήθηκε!

Στο ραδιόφωνο της Πρωινής μίλησε χθες το πρωί ο πρόσφατα εκλεγείς πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας κ. Μπάμπης Δράκος.

Αποκάλυψε ότι αρχικά είχε αποφασίσει να μην είναι εκ νέου υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές. Αυτό είπε ότι άλλαξε με αφορμή δηλώσεις που έγιναν σε βάρος του. Δεν είπε από ποιους. Δεν διέψευσε τις πληροφορίες για τη στήριξη της υποψηφιότητας του από πολλούς παράγοντες της ΝΔ Καβάλας.

Τόνισε ωστόσο ότι η επιτυχία κάθε υποψηφίου στις εκλογές είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα αποτέλεσμα δικής του δουλειάς.

Αρχικά ο κ. Δράκος αναφέρθηκε στους εθελοντές των εσωκομματικών εκλογών αλλά και στο θάνατο της Φώφης Γεννηματά: «Να πούμε δύο καλές κουβέντες για τους εθελοντές της εκλογικής διαδικασίας. Χωρίς τη συμπαράσταση τους δεν θα μπορούσαμε να βγάλουμε πέρα την προσέλευση 2.000 μελών στις εκλογές. Πρέπει επίσης να πούμε δύο λόγια και για την Φώφη Γεννηματά. Αφήνει ένα κενό στην πολιτική ζωή του τόπου μας».

Ερωτηθείς για την εύκολη και άνετη νίκη του απάντησε: «Ναι, περίμενα την άνετη νίκη μου. Το εκλογικό σώμα είναι ιδιαίτερο εκλογικό σώμα. Πληρώνει για να έρθει να ψηφίσει. Θέλει να εκλέξει τα κομματικά όργανα. Όχι δήμαρχο ή βουλευτή. Θέλει κομματικά όργανα. Ανθρώπους που έχουν την εμπειρία πάνω στα κομματικά όργανα. Έχουν την εμπειρία να ασχοληθούν με τα προβλήματα, τα οποία απασχολούν την παράταξη. Π.χ. υπήρχαν το ίδιο διάστημα και οι εκλογές στο Εργατικό Κέντρο. Παράτησα τις εκλογές που ήμουν υποψήφιος κι ασχολούμουν με τις εκλογές του Εργατικού Κέντρου. Ήξερε κανείς άραγε από την παράταξη για τις εκλογές αυτές; Ότι η εκλογή του εκπροσώπου μας στις εκλογές αυτές ήταν θέμα μιας ψήφου; Όπως και κάποια άλλα πράγματα. Τα κάναμε και δεν δίνουμε δημοσιότητα. Δεν χρειάζεται…».

Σχετικά με την ανανέωση και αν υπάρχει στο αποτέλεσμα και στη νέα νομαρχιακή, είπε: «Υπάρχει ανανέωση. Τρία άτομα στα εννιά είναι καινούργια. Τα οποία φιλοδοξούμε κάποια στιγμή να πάρουν τη θέση των παλαιότερων, όταν αυτοί αποχωρήσουν. Κι εγώ είχα σκοπό να αποχωρήσω. Δεν είχα σκοπό να βάλω για τρίτη φορά. Δεν το έκανα γιατί σε ανύποπτο χρόνο και σε σας (στην Πρωινή) και σε άλλα μέσα ενημέρωσης προκλήθηκα. Δεν έχει σημασία από ποιόν. Αναθεώρησα τη θέση μου. Τα συζήτησα και με τον συνυποψήφιο μου Αλέκο Ιωσηφίδη. Με τον κ. Ιωσηφίδη έχω μια φιλία κομματική και προσωπική εδώ και 20 χρόνια. Η οποία δεν άλλαξε από τις εκλογές και δεν θα αλλάξει. Για το ποιοι με προκάλεσαν ανατρέξτε στα δημοσιεύματα σας και θα δείτε. Οι χαρακτηρισμοί στο πρόσωπο μου από ορισμένους ανθρώπους ήταν επιεικώς απαράδεκτοι».

Σχετικά με τις φήμες ότι υποστηρίχτηκε από πολλούς κομματικούς παράγοντες της ΝΔ Καβάλας:«Στις εσωκομματικές εκλογές όλα παίζουν το ρόλο τους. Το ποιος βοηθά ποιον και με ποιον τρόπο. Την εκλογή ωστόσο την κερδίζει ο ενδιαφερόμενος. Όλοι οι άλλοι συνεισφέρουν…».

Τέλος στο σχόλιο ότι λόγω προσωπικού καπρίτσιου και εγωϊσμού έθεσε τελικά υποψηφιότητα (ενώ είχε αποφασίσει για το αντίθετο) είπε: «Όταν με χαρακτηρίζουν άνθρωπο με ψυχολογικά προβλήματα είναι προσωπικό καπρίτσιο (να αλλάζω την απόφαση μου και να είναι πάλι υποψήφιος);».

Διαβάστε επίσης