• 16 Απριλίου 2024,

Καιρός: «Βουτιά» 6 έως 10 βαθμών στη θερμοκρασία – Πού αναμένονται βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις (χάρτες)

 Καιρός: «Βουτιά» 6 έως 10 βαθμών στη θερμοκρασία – Πού αναμένονται βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις (χάρτες)

Ένα διαφορετικό «πρόσωπο» θα παρουσιάσει σήμερα ο καιρός, με τους μετεωρολόγους να βλέπουν σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και έντονα κατά τόπους φαινόμενα.

Στο δελτίο καιρού της ΕΜΥ γίνεται λόγος για νεφώσεις, βροχές, καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας και κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις στην ανατολική Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά.

Νέα ενημέρωση για τη μεταβολή του καιρού και την επιμονή της κακοκαιρίας εξέδωσε και το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, βροχοπτώσεις αναμένονται για το υπόλοιπο της ημέρας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και Ιόνιο καθώς και στις παράκτιες περιοχές τους, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα προς το βράδυ θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στα νότια και ανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Ενισχυμένοι θα είναι οι βόρειοι άνεμοι στα πελάγη, φτάνοντας πρόσκαιρα κατά τόπους τα 8 μποφόρ και τα 6 μποφόρ στο Ιόνιο.

Στον σχετικό χάρτη παρουσιάζονται οι περιοχές όπου ο άνεμος αναμένεται να ξεπεράσει τα 6 μποφόρ καθώς και η επικρατούσα διεύθυνση του:

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας -Έως και κατά 10 βαθμούς

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση στα ανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της, οι οποίες κατά τόπους αναμένεται να είναι κατά 6 έως 10 βαθμούς χαμηλότερες από αυτές της Δευτέρας 22/03.

Στον σχετικό χάρτη φαίνεται η μεταβολή της μέγιστης θερμοκρασίας της Τρίτης 23/03 σε σχέση με αυτή της Δευτέρας 22/03:

πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης