• 26 Απριλίου 2024,

Καλά νέα για τη Θάσο από την έκθεση του Λονδίνου

 Καλά νέα για τη Θάσο από την έκθεση του Λονδίνου

Έως το τέλος της εβδομάδας πραγματοποιείται στο Λονδίνο η γνωστή σε όλη την Ευρώπη τουριστική έκθεση World Travel Market 2018. Η έκθεση αποτελεί πάντοτε το «βαρόμετρο» για την τουριστική κίνηση του επόμενου καλοκαιριού σε επίπεδο κρατήσεων των Άγγλων και των υπολοίπων Ευρωπαίων επισκεπτών στη Θάσο. Γι’ αυτό και η συγκεκριμένη έκθεση ενδιαφέρει παραδοσιακά το νησί της Θάσου και σ’ αυτήν μετέχουν πάρα πολλοί εκπρόσωποι του νησιού, κυρίως ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Τα νέα φέτος είναι θετικά. Είναι μάλιστα θετικά για όλη την Ελλάδα σε σχέση με τις προκρατήσεις. Αντιστοίχως θετικά διαφαίνονται τα νέα και για το νησί της Θάσου αναφορικά με τις κρατήσεις Άγγλων για το καλοκαίρι του 2019.

Στην έκθεση του Λονδίνου βρίσκονται ήδη ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Κώστας Αντωνιάδης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, ο αντιπρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Δημήτρης Καζανίδης, ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Καβάλας Αντώνης Μιτζάλης, το μέλος της διοικήσεως του επιμελητηρίου Γιώργος Φραγκιόγλου, καθώς και αρκετοί επιχειρηματίες από τη Θάσο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, αφού οι επαφές συνεχίζονται, εκτός από το ενδιαφέρον των Άγγλων αυξημένο για το επόμενο καλοκαίρι περιγράφεται το ενδιαφέρον των Πολωνών και των Ολλανδών για το νησί της Θάσου. Η World Travel Market όπως και όλες οι μεγάλες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις της Ευρώπης χωρίζεται σε δύο μέρη. Στις επαφές μεταξύ των επιχειρηματιών για τις προκρατήσεις και στην καταμέτρηση της επισκεψιμότητας των απλών πολιτών του Λονδίνου στα περίπτερα διαφόρων περιοχών. Η ΠΕ Καβάλας και η περιφέρεια ΑΜΘ προβάλλονται μέσω του περιπτέρου που διατηρεί ο ΕΟΤ.

Σχετική ανάρτηση σε γνωστή ιστοσελίδα για την επιτυχία της ελληνικής συμμετοχής στην έκθεση World Travel Market αναφέρει τα εξής:

Ανοδική αναμένεται να είναι και την επόμενη σεζόν η κίνηση από τη βρετανική αγορά, όπως δείχνουν τα πρώτα μηνύματα από τη μεγάλη διεθνή τουριστική έκθεση του Λονδίνου, World Travel Market, που αποτελεί κάθε χρονιά το πρώτο βαρόμετρο των διαθέσεων τουριστών και tour operator για τις προοπτικές της επόμενης σεζόν.

Η έκθεση άνοιξε τις πύλες της τη Δευτέρα και θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Νοεμβρίου και ο ανταγωνισμός μεταξύ των προορισμών της Μεσογείου για τις προκρατήσεις έχει ήδη ξεκινήσει, τη στιγμή που η Τουρκία και η Αίγυπτος έχουν ανακάμψει και πρωταγωνιστούν στα πακέτα.

Όσον αφορά την Ελλάδα, τα μηνύματα που έρχονται φέτος από τη διοργάνωση, στην οποία συμμετέχουν κορυφαίοι ταξιδιωτικοί οργανισμοί, δείχνουν πως το θετικό σερί στον Τουρισμό θα συνεχιστεί και το 2019 θα είναι εξίσου θετικό από πλευράς ζήτησης, αν και ακόμη είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. Η τάση είναι όμως πως οι ελληνικοί προορισμοί διατηρούν τη δυναμική τους.

Έρευνα που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της έκθεσης έδειξε πως η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ των πρώτων επιλογών για επίσκεψη, σε ποσοστό 47% στους ταξιδιώτες μεγαλύτερης ηλικίας,  μαζί με την Ιταλία και τις ΗΠΑ. Η Ισπανία και οι Γαλλία θεωρούνται επίσης κορυφαίες επιλογές για τους Άγγλους τουρίστες.

Εν αναμονή πιο συγκεκριμένων εκτιμήσεων για το ποσοστό ανόδου των προκρατήσεων για το 2019 έναντι της φετινής περιόδου, οι επιχειρηματίες του κλάδου διατηρούν την αισιοδοξία τους για καλές επιδόσεις από τη βρετανική αγορά, αλλά και για τις αφίξεις συνολικά της επόμενης χρονιάς. Υπενθυμίζεται πως φέτος ο αριθμός των επισκεπτών αναμένεται να ξεπεράσει τα 32 εκατ. συνολικά, ενώ τα έσοδα θα κυμανθούν γύρω στα 15 δισ. ευρώ.

Ήδη ο κορυφαίος tour operator Thomas Cook έχει ανακοινώσει πως έως τα τέλη του 2019 θα ανοίξει 20 ξενοδοχεία με την επωνυμία της, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων στην Ελλάδα, έξι στην Ισπανία και τριών στην Τουρκία.

Διαβάστε επίσης