• 5 Μαΐου 2024,

Σχολικά γεύματα σε 12 σχολεία του Δήμου Καβάλας από τον Ίασμο

 Σχολικά γεύματα σε 12 σχολεία του Δήμου Καβάλας από τον Ίασμο

Η περίοδος των δωρεάν σχολικών γευμάτων για περίπου χίλιους μαθητές δώδεκα δημοτικών σχολείων του δήμου Καβάλας άρχισε χθες. Μια ημέρα νωρίτερα ο προμηθευτής, η ιδιωτική εταιρεία από την Κομοτηνή και ειδικότερα από τον Ίασμο, επισκέφθηκε και τα δώδεκα σχολεία προετοιμάζοντας τη διανομή των γευμάτων. Το πρόγραμμα και φέτος είναι φιλόδοξο. Από αυτό θα ωφεληθούν οι προαναφερθέντες μαθητές και στην πράξη θα αποδειχθεί εάν τα γεύματα θα καταναλώνονται στο σχολείο, ή εάν οι μαθητές θα τα μεταφέρουν στο σπίτι τους.

Είναι βέβαιο ότι οι μαθητές των ολοήμερων σχολείων θα καταναλώνουν τα γεύματα στο σχολείο τους. Ενώ για τις υπόλοιπες περιπτώσεις κάποιοι μαθητές θα σιτίζονται στο σχολείο και κάποιοι άλλοι στο σπίτι. Το συγκεκριμένο διαδικαστικό ζήτημα θα κριθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Η εταιρεία που ανέλαβε ως ανάδοχος του έργου είναι άριστη, σύμφωνα με τις πληροφορίες, καθώς έχει αναλάβει παρόμοια προμήθεια για το προσωπικό του αγωγού ΤΑΡ.

Ικανοποίηση για την έναρξη του προγράμματος εξέφρασε ο πρόεδρος των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Απόστολος Μουμτζάκης. Μιλώντας στην ΠΡΩΙΝΗ παρατήρησε ότι πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν οι τελευταίες και επείγουσες προσλήψεις αναπληρωτών ειδικής αγωγής που από αύριο θα αρχίσουν την εργασία τους. Στο εξής, ακόμη λιγότερα θα είναι τα κενά στα σχολεία, διευκρίνισε ο κ. Μουμτζάκης, έτσι η εκπαιδευτική δραστηριότητα θα εξελίσσεται ακόμη καλύτερα.

Διαβάστε επίσης