• 25 Απριλίου 2024,

Καμία επικοινωνία εταιρίας –σωματείου στα Πετρέλαια

 Καμία επικοινωνία εταιρίας –σωματείου στα Πετρέλαια

Από την 1η Ιανουαρίου που οι εργαζόμενοι στα Πετρέλαια ξεκίνησαν την επίσχεση εργασίας τους μέχρι και πρόσφατα δεν υπήρχαν νεότερα για την σημαντική εκκρεμότητα σε τοπικό επίπεδο.

Το κακό είναι ότι δεν υπάρχει καμία επικοινωνία μεταξύ της εταιρείας και του σωματείου με αποτέλεσμα κάθε μία από τις δύο πλευρές να εμμένει στις θέσεις της. Να μην γίνεται κανένας διάλογος. Την προηγούμενη εβδομάδα η εταιρεία ανακοίνωσε τη σύναψη νέου δανείου, ενός αξιόλογου ποσού που μάλιστα γνωστοποίησε ότι πρόθεση της είναι να το διαθέσει όλο στον Πρίνο.

Συμπεριλαμβανομένων των απαραίτητων επενδύσεων στο κοίτασμα Έψιλον. Το σωματείο δεν αντέδρασε, δεν σχολίασε την ανακοίνωση. Εκπρόσωποι του ισχυρίστηκαν ότι το δάνειο το είχαν πληροφορηθεί πριν την αλλαγή του χρόνου, όταν η κ. Σάρδη έμπαινε στο εργοστάσιο και μαζί με το σωματείο παρακολουθούσαν τον έλεγχο των εκπροσώπων του Υπουργείου.

Κάθε μέρα οι εργαζόμενοι βρίσκονται κοντά στο εργοστάσιο, στο χώρο του καταστήματος Ιωσηφίδη. Μάλιστα βρίσκονται εκεί με βάρδιες, είναι παρόντες όλο το 24ωρο. Παρά την ευχή και την προτροπή των τοπικών φορέων και παραγόντων οι δύο πλευρές να συζητήσουν, αυτό δεν έγινε μέχρι τώρα. Κι ούτε φαίνεται ότι θα γίνει.

Το σωματείο ισχυρίζεται ότι η εταιρεία προσπαθεί να το διασπάσει επικοινωνώντας μεμονωμένα με εργαζόμενους. Τους οποίους προτρέπει να επανέλθουν στην εργασία τους, εγκαταλείποντας τη διαδικασία της επίσχεσης εργασίας. Αυτή η ενέργεια αν και όσο γίνεται, δεν φαίνεται να έχει κανένα αποτέλεσμα μέχρι τώρα.

Ούτε στο εργοστάσιο εμφανίστηκε άλλο προσωπικό όπως ανέφεραν οι σχετικές φήμες΄. Η Βουλή επανέρχεται από σήμερα μετά τις διακοπές των εορτών και δεν θα είναι έκπληξη αν παρακολουθήσουμε να κατατίθενται και άλλες ερωτήσεις για την εκκρεμότητα και εργατική διαφορά.

Και οι δύο πλευρές παρακολουθούν από τη μία την πορεία του ελέγχου που έκανε το Υπουργείο (πιθανόν τις απαντήσεις που θα δώσει η εταιρεία στο πολυσυζητημένο πόρισμα) όπως επίσης και τον ξεχωριστό έλεγχο της ΕΔΕΥ ο οποίος λέγεται ότι δεν ολοκληρώθηκε θα συνεχιστεί το προσεχές διάστημα.

Διαβάστε επίσης