• 18 Μαΐου 2024,

Κάποιος έβαλε τη φωτιά στη Νεάπολη!

 Κάποιος έβαλε τη φωτιά στη Νεάπολη!

Από την πρώτη στιγμή το περιστατικό ήταν αρκετά περίεργο.

Συνέβη την Κυριακή (προχθές) στις 10 το βράδυ. Από άγνωστη αιτία εκδηλώθηκε φωτιά σε χόρτα και δέντρα επί της οδού Μικράς Ασίας στη Νεάπολη (ΔΕΠΟΣ).

Την ίδια ώρα στην περιοχή φυσούσε αρκετά δυνατός αέρας ενώ πλησίον του σημείου έναρξης της φωτιάς υπάρχουν κι άλλα δέντρα, μεταξύ των οποίων πεύκα. Οι πυροσβέστες σίγουρα πρόλαβαν τα χειρότερα. Ποιος όμως έβαλε τη φωτιά;

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν έναν ηλικιωμένο άνδρα που κινήθηκε στην περιοχή, μετά την απομάκρυνση του οποίου εμφανίστηκαν οι πρώτες φλόγες. Ψάχνουν να τον δουν στις κάμερες της περιοχής ώστε να τον αναγνωρίσουν και να τον καλέσουν για ανάκριση.

Το ίδιο βράδυ το τμήμα Ασφαλείας έκανε προσαγωγή 3-4 ανηλίκων, τους οποίους φέρεται να είδε πλήρωμα περιπολικού με αναπτήρες στα χέρια σε άλλο σημείο της ίδιας συνοικίας.

Η Πυροσβεστική απέρριψε το ενδεχόμενο να έχουν σχέση με τη φωτιά. Παρόλα αυτά οι νεαροί κρατήθηκαν για λίγη ώρα προχθές βράδυ. Η προανάκριση της Π.Υ. Καβάλας επικεντρώνεται, μέσω αυτοπτών μαρτύρων, στον προαναφερθέντα ηλικιωμένο άνδρα.

Διαβάστε επίσης