• 19 Απριλίου 2024,

Καρδιοπάθειες αλλά και Κίνημα Αλλαγής

 Καρδιοπάθειες αλλά και Κίνημα Αλλαγής

Κατάμεστη από κόσμο ήταν το βράδυ της Παρασκευής η αίθουσα εκδηλώσεων της δημοτικής βιβλιοθήκης. Ο Δημήτρης Κρεμαστινός και ο συμπολίτης καρδιολόγος Δαυίδ Συμεωνίδης, όπως επίσης και η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα ήταν ομιλητές σε εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου και προκάλεσαν το μεγάλο ενδιαφέρον το κοινού. Την εκδήλωση οργάνωσαν ο δήμος Καβάλας, η δημοτική βιβλιοθήκη, ο Σύλλογος Δυτοκομακεδόνων και ο εκδοτικός οργανισμός Λιβάνης.

Παρουσιάστηκε ένα νέο σχετικά βιβλίο του καθηγητή Δημήτρη Κρεμαστινού, που όπως είναι γνωστό αναπτύσσει και πολιτική δραστηριότητα, αφού σήμερα είναι αντιπρόεδρος της βουλής. Ο Δημήτρης Κρεμαστινός ήρθε στην Καβάλα συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και συνάντησε φίλους, οι περισσότεροι εκ των οποίων προέρχονται από την πολιτική του πορεία.

Αρκετά αντίτυπα από το βιβλίου του κ. Κρεμαστινού πωλήθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδηλώσεως σε ειδική τιμή 25 ευρώ. Η εκδήλωση επικεντρώθηκε στις καρδιοπάθειες ήταν ωστόσο φανερό πως υπήρχε και μια πολιτική χροιά. Πριν από την εκδήλωση ο Δημήτρης Κρεμαστινός ρωτήθηκε σχετικά με το Κίνημα Αλλαγής το οποίο υποστηρίζει και στο οποίο μετέχει. Απάντησε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα μας:

«Στο Κίνημα Αλλαγής πρέπει να συμμετάσχουν όλοι. Όσο μπορούν πιο δυνατά. Διαφορετικά θα είναι μόνο ΠΑΣΟΚ». Σε επόμενη ερώτηση σχετικά με τις συνεργασίες του Κινήματος Αλλαγής με το ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ ο Δημήτρης Κρεμαστινός ήταν πιο προσεκτικός. Αποφάνθηκε πως είναι νωρίς ακόμη ώστε να συζητηθεί το θέμα, ζήτησε να υπάρξει ένα πλαίσιο συνεργασίας, φέρνοντας ως παράδειγμα τη συνεργασία των κομμάτων στη Γερμανία. Η συνεργασία, σημείωσε ο Δημήτρης Κρεμαστινός , θα κριθεί μετά τις εκλογές με βάση και το αποτέλεσμά τους.

Το κοινό που παραβρέθηκε στην εκδήλωση σχετιζόταν με την ιατρική και τις καρδιοπάθειες αλλά και με την πολιτική. Εκεί βρέθηκαν πολλοί συνεργάτες της δημάρχου, γιατροί, ασθενείς κι ενδιαφερόμενοι πολίτες, παράγοντες του δήμου Καβάλας, εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας και φυσικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που χαιρέτισαν και συζήτησαν με τον κ. Κρεμαστινό, όπως ο Μιχάλης Τιμοσίδης, ο Δημήτρης Παπουτσής, ο Κωστής Σιμιτσής. Στην εκδήλωση υπήρχε επίσης αντιπροσώπευση πολλών τοπικών συλλόγων.

Στην εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δυτικομακεδόνων Αλέξανδρος Γούλας, αφιερώνοντας το γεγονός σε ένα διακεκριμένο καρδιολόγο προερχόμενο από τη Δυτική Μακεδονία που πρόσφατα απεβίωσε και συγκεκριμένα στο Βασίλη Βύζα.

Διαβάστε επίσης