• 19 Απριλίου 2024,

Κατεδαφίζεται αυθαίρετο στην παραλία Περιγιαλίου

 Κατεδαφίζεται αυθαίρετο στην παραλία Περιγιαλίου

Στο πλαίσιο υλοποίησης πρόσφατης υπόσχεσης του Δημάρχου Θόδωρου Μουριάδη, άρχισε τη Δευτέρα και συνεχίζεται καθημερινά κατεδάφιση αυθαιρέτου που βρίσκεται στην παραλία του Περιγιαλίου.

Για την πόλη της Καβάλας η εξέλιξη είναι ιδιαίτερα σημαντική μιας στις μέρες μας τα αυθαίρετα δύσκολα κατεδαφίζονται. Ακόμη κι οι πιο κραυγαλέες ή πρόσφατες περιπτώσεις. Συνήθως νομιμοποιούνται, διατηρούνται με τη γνωστή προϋπόθεση να δημιουργούν έσοδα στο κράτος. Αυτό ισχύει ακόμη κι όταν εκδίδονται οι προβλεπόμενες αποφάσεις κατεδάφισης, οι οποίες για ένα σωρό λόγους δεν εκτελούνται. Ως που γίνεται η έκπληξη. Κάτι σαν εξαίρεση στον προαναφερθέντα κανόνα.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου στην ακτή Περιγιαλίου, απέναντι από το στρατόπεδο «Ασημακοπούλου». Το ακίνητο κατασκευάστηκε χωρίς άδεια πολύ κοντά στη θάλασσα, σε εποχές διαφορετικές. Ήταν δημοτικό, νοικιάστηκε διαχρονικά σε πολλούς και διάφορους ιδιώτες. Στην πορεία επεκτάθηκε, μεγάλωσε αφού υπήρξε χρήση τέντας με ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.

Τελευταία λειτουργούσε ως αποθηκευτικός χώρος άγνωστου ιδιώτη, ο οποίος δεν αποκλείεται να έκανε κανονική κατάληψη. Δεν πλήρωνε δηλαδή κανένα ενοίκιο. Εντός της περίφραξης υπήρχε σκυλί, για την προστασία όσων υλικών και αντικειμένων υπήρχαν.

Αρχικά τη Δευτέρα κατεδαφίστηκε η επέκταση του καταστήματος προς την άμμο, ξηλώθηκαν και ξηλώνονται οι πρόσθετες κατασκευές. Τέντες και πατώματα. Η δουλειά δεν είναι σύντομη, ούτε λίγη. Όλα αυτά τα μπάζα θα πρέπει να μεταφερθούν σε άλλο και κατάλληλο σημείο. Ο Δήμος Καβάλας δεν φαίνεται ότι βιάζεται, εκπρόσωποι εργολάβου είναι στο σημείο καθημερινά και δουλεύουν.

Μελλοντικά δεν αποκλείεται να κατεδαφιστεί το μικρότερο ακίνητο (αυθαίρετο κι αυτό) μπροστά από το «Ανθή Καραγιάννη». Επίσης κοντά στη θάλασσα. Ο πρώην «Αχιλλέας». Σε αυτήν την περίπτωση η εργασία θα είναι πιο εύκολη αφού το κτίσμα είναι σαφώς μικρότερο.

 

Διαβάστε επίσης