• 23 Απριλίου 2024,

Κατερίνα Πετράκη:  Να αλλάξουν τον υφιστάμενο κανονισμό

 Κατερίνα Πετράκη:  Να αλλάξουν τον υφιστάμενο κανονισμό

Η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καβάλας Κατερίνα Πετράκη σχολίασε το θέμα που η ίδια είχε αναδείξει την προηγούμενη εβδομάδα, σχετικά με τον κίνδυνο εφαρμογής στο ίδρυμα του μνημονιακού οργανισμού λειτουργίας, που είχε εγκριθεί από το υπουργείο το 2012. Η κ. Πετράκη άσκησε κριτική και για τον γιατρό που προκάλεσε την εξέλιξη αλλ΄ακαι προς τη διοίκησης, καθώς και τις προηγούμενες διοικήσεις του νοσοκομείου, που άφησαν σε ισχύ τον οργανισμό του 2012 αντί να τον αντικαταστήσουν και να τον διορθώσουν.

Αρχικά η κ. Πετράκη δήλωσε στην ΠΡΩΙΝΗ ότι όταν ο συγκεκριμένος κανονισμός εγκρίθηκε όλοι τον χαρακτήρισαν ανεφάρμοστο, καθώς διαπίστωσαν ότι υποβαθμίζει τη λειτουργία του νοσοκομείου. Σύμφωνα με την πρόεδρο των εργαζομένων ο οργανισμός προβλέπει καταργήσεις, συγχωνεύσεις και υποβαθμίσεις κλινικών.

Η Κατερίνα Πετράκη αναρωτήθηκε γιατί τόσο καιρό οι διοικήσεις δεν άλλαξαν τον μνημονιακό οργανισμό προκειμένου να τον εξουδετερώσουν. «Γιατί δεν το έκαναν; Ακόμη και σήμερα προλαβαίνουν να τον αλλάξουν», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Πετράκη. Από την άλλη, πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατόν ένα νοσοκομείο να «σέρνεται» πίσω από τις φιλοδοξίες και τις εμπάθειες ενός ανθρώπου. Ήταν φανερό ότι το σχόλιό της στόχευε στο γιατρό, ο οποίος πυροδοτεί όλη τη διαδικασία που τελικά δεν αποκλείεται να σταθεί η αιτία εφαρμογής ενός μνημονιακού οργανισμού.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και όσα ήδη έχουν γίνει, η Κατερίνα Πετράκη δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πρόεδροι και διοικητικά συμβούλια του νοσοκομείου, από το 2013 έως και σήμερα, να βρεθούν κατηγορούμενοι σε δικαστήριο. Άλλωστε, η πρώτη αναφορά του γιατρού σχετικά με τη μη εφαρμογή του συγκεκριμένου οργανισμού προκάλεσε ήδη και την παρέμβαση της εισαγγελικής αρχής.

 

Διαβάστε επίσης