• 26 Απριλίου 2024,

Λύση και δια της αυλής του παλιού νοσοκομείου

 Λύση και δια της αυλής του παλιού νοσοκομείου

Η αντιδήμαρχος Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας Ευαγγελία Δρακονάκη έκανε χθες νέες δηλώσεις στο Ράδιο Πρωινή όσον αφορά τις προσπάθειες της (και της υπηρεσίας) για να βρεθεί μια ασφαλής λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιούργησε η κατάρρευση της γέφυρας. Από τις δηλώσεις της κ. Δρακονάκη προκύπτουν τα ακόλουθα συμπεράσματα: 1) Η τεχνική υπηρεσία συνεχίζει να ψάχνει και να μην βρίσκει λύση, η οποία θα μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα 2) Σκέπτεται να χρησιμοποιήσει για τους πεζούς (τη διέλευση τους) ακόμη και την αυλή του παλιού Νοσοκομείου. Αυτό είναι εφικτό και σχετικά εύκολο αφού από την πλευρά της οδού Σαχτούρη υπάρχουν σκαλάκια (φθάνουν ως τον τοίχο του παλιού νοσοκομείου), από την άλλη πλευρά υπάρχει διαθέσιμη η γνωστή είσοδος- έξοδος στο παλιό νοσοκομείο 3)Τα περί βοήθειας από τον Στρατό αφορούν και αυτοψία εκπροσώπων του. Αυτοί αφού δουν το πρόβλημα θα προτείνουν το μήκος της γέφυρας (αν θα μπορεί να υπάρξει τέτοια) κτλ.

Η κ. Δρακονάκη συνεχίζει να απορρίπτει την κριτική, σύμφωνα με την οποία 4 μήνες δεν έγινε το παραμικρό στην περιοχή. Εξηγεί σε κάθε ευκαιρία ότι το πρόβλημα είναι περίπλοκο λόγω των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζει.

Η κ. Δρακονάκη είπε χθες στο Ράδιο Πρωινή:

«Το μηχανικό τμήμα του στρατού που θα κληθεί από τον Δήμο Καβάλας θα κάνει αυτοψία και οι μηχανικοί του θα αποφασίσουν σχετικά με τη λύση που θα ακολουθήσουν. Εμείς τους απευθύνουμε πρόσκληση. Ταυτόχρονα συνεχίζουμε να αναζητούμε λύση. Είναι δύσκολο μεν να βρεθεί λύση αλλά προσπαθούμε. Σύμφωνα με τα δεδομένα της υπόθεσης, δεν έχουμε εξασφαλίσει το επιτρεπτό πλάτος του δρόμου αλλά και το σημείο που θα εξυπηρετεί τους πεζούς. Εξετάζουμε η κίνηση των πεζών να γίνεται ακόμη και μέσω της αυλής του παλιού νοσοκομείου. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει ανάγκη να βρεθεί λύση ωστόσο είναι αδύνατον να ισοπεδωθούν όλα στο βωμό του fast track».

 

 

Διαβάστε επίσης