• 6 Μαΐου 2024,

Κική Αρσένη: « Πάμε στη Βουδαπέστη με προβλήματα στην προπόνηση μας»

 Κική Αρσένη: « Πάμε στη Βουδαπέστη με προβλήματα στην προπόνηση μας»

Στους 93,7 φιλοξενήθηκε η Κική Αρσένη που μαζί με άλλες τρεις κυρίες προετοιμάζονται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Κολύμβησης  που θα γίνει τον Αύγουστο στη Βουδαπέστη.   Μια προετοιμασία που πραγματοποιείται με προβλήματα αφού δεν υπάρχει χώρος να προπονηθούν.   Το κλειστό κολυμβητήριο Καβάλας εδώ και μερικές μέρες είναι κλειστό.

Η Κική Αρσένη μίλησε ακόμη και για τις δυο τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις του στίβου που έγιναν στο «Ανθή Καραγιάννη».

Αναλυτικά.

Ερώτηση: Πως είδες με το έμπειρο μάτι σου, τις δυο τελευταίες διοργανώσεις του στίβου στο «Ανθή Καραγιάννη»;

Απάντηση: Ήμουν παρούσα και στις δυο μεγάλες διοργανώσεις που διοργάνωσε η Καβάλα.  Ηταν δυο εξαιρετικές διοργανώσεις που αντιμετωπίστηκαν με πάρα πολύ υπευθυνότητα και σοβαρότητα από το Δήμο Καβάλας αλλά και τα στελέχη που βοήθησαν όπως οι κριτές, οι υπάλληλοι του σταδίου που θέλανε στο ακέραιο να γίνουν τέλειες και οι δυο αυτές διοργανώσεις. Το αγωνιστικό επίπεδο μας άρεσε σίγουρα στα «Δαβιτζόγλεια», όπου είδαμε αθλητές που δε μπορούμε να τους βλέπουμε κάθε μέρα.  Στα Παμπαίδων- Παγκορασίδων είχε κάποιες πολύ καλές επιδόσεις αλλά αυτό είναι συγκρινόμενο με το αντίστοιχο της Νότιας Ελλάδας. Πρέπει να δούμε και εκείνα τα αποτελέσματα.

Ερώτηση: Είναι σπουδαία αυτή η φουρνιά του στίβου στην Καβάλα;

Απάντηση: Δε ασχολούμαι στο προπονητικό κομμάτι αλλά παρατηρώ στα 3-4 τελευταία χρόνια, υπάρχει ένας οργασμός παιδιών στο στίβο που μου θυμίζει τις εποχές Χαδόλια και Μαυρίκου. Αυτό το χαίρομαι πάρα πολύ. Επιτέλους τα παιδιά φεύγουν από το σπίτι και πάνε στα στάδια.  Σε αυτό μεγάλο ρόλο παίζουν και οι γονείς. Υπάρχουν πολλά ταλέντα σε όλους τους συλλόγους με διακρίσεις σε Πανελλήνιο επίπεδο . Αυτό δε γινόταν πριν 5 χρόνια.

Ερώτηση: Στην κολύμβηση προετοιμάζεστε  τέσσερεις κυρίες για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων που θα γίνει στη Βουδαπέστη. Είναι σίγουρα ένα σημαντικό γεγονός.

Απάντηση:  Μόλις τελειώσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της fina που διεξάγεται αυτές τις μέρες, θα ξεκινήσει το δικό μας στην ίδια πόλη.  Είναι το ίδιο πρωτάθλημα με βετεράνους. Αν τους βάλουμε στα Πανελλήνια πρωταθλήματα θα πρωτοστατήσουν. Είναι βετεράνοι με μεγάλες επιδόσεις.
Στη Βουδαπέστη θα πάμε εγώ,  η Κάτια η Μανφρέδι, η Κία η Κυρανούδη και η Μελίνα η Ανδρεάδου. Όλες παλιές κολυμβήτριες.

Αρχικά το σχήμα ήταν πολύ μεγαλύτερο αλλά λόγω των οικονομικών, τελικά θα πάμε εμείς οι τέσσερεις.   Τα πιάσαμε τα όρια που είναι δύσκολα επτά αθλητές και αθλήτριες στην Καβάλα.  Δε θα πάμε σαν Εθνική Ελλάδας. Το πρωτάθλημα είναι κάτω υπο την αιγίδα της Fina ενώ η ΚΟΕ έχει αναλάβει και το τμήμα των βετεράνων.  Σε αντίθεση με το ΣΕΓΑΣ.  Στην Ελλάδα έχουν πιάσει τα όρια 30 με 35 άτομα.

Το χειμώνα πήραμε μέρος σε αγώνες για να πιάσουμε τα όρια. Πήγαμε στο Πανελλήνιο στην Αθήνα αλλά και σε ημερίδες βετεράνων.

Αυτό απαιτεί πολύ προπόνηση. Με την ίδια σοβαρότητα που αντιμετωπίζονται οι αθλητές και οι αθλήτριες που συμμετέχουν σε Πανελλήνια πρωταθλήματα έτσι πρέπει να αντιμετωπιστούν και οι βετεράνοι.    Μέχρι πριν δυο εβδομάδες κάναμε κανονικά προπόνηση στο κολυμβητήριο της Καβάλας.   Μας το επιτρέπανε.   Κολυμπούσαμε κανονικά. Ξαφνικά μόλις τελείωσε το Πανελλήνιο των αθλητών- αθλητριών των συλλόγων, το κολυμβητήριο έβγαλε μια ανακοίνωση ότι κλείνει. Αυτό μας έκοψε τα πόδια. Ένα μήνα πριν το Παγκόσμιο μας στερήσανε την πισίνα.   Κάναμε το αίτημα μας κανονικά ότι έστω  μια ώρα θέλουμε να κολυμπήσουμε σε γλυκό νερό αλλά η απάντηση ήταν αρνητική. Για τους λόγους ότι θα έπρεπε να πάρουν τα ρεπό τους οι εργάτες του κολυμβητηρίου και να γίνουν έργα.  Εχω πολλές ενστάσεις.  Θα ανοίξει πάλι το Σεπτέμβρη το κολυμβητήριο. Είναι αθλητικός χώρος και ο αθλητισμός δε σταματάει ούτε μια μέρα.   Εμείς θέλαμε να κάνουμε μια ώρα προπόνηση για 5 μέρες την εβδομάδα εκτός του Σαββατοκύριακο.    Άρχισε στη συνέχεια  η οδύσσεια του ξενιτεμένου. Εγώ πηγαίνω στη Δράμα για να κάνω προπόνηση.

Ευχαριστώ το Δήμο Δράμας και τους προπονητές που με φιλοξενούν.

Δυστυχώς εδώ δε ανταποκριθήκανε οι αρμόδιοι. Οι συναθλήτριες προπονούνται μόνο στη θάλασσα.   Εμείς θα φύγουμε στις 14 Αυγούστου για τη Βουδαπέστη.  Είναι ένας σημαντικό πρωτάθλημα που δεν έχουμε εδώ στην Καβάλα την παραμικρή βοήθεια.  Δε ζητήσαμε κάτι το εξωπραγματικό. Ζητήσαμε μια εξυπηρέτηση.

 

 

Διαβάστε επίσης