Κινδυνεύει να χάσει τις 2000 ευρώ αν και έχει όλες τις προϋποθέσεις

 Κινδυνεύει να χάσει τις 2000 ευρώ αν και έχει όλες τις προϋποθέσεις

Σοβαρότατα προβλήματα δημιουργεί η τακτική του ΕΦΕΠΑΕ να ζητά εκ νέου τα δικαιολογητικά από τους επαγγελματίες για να τους εγκρίνει την καταβολή της δημόσιας χρηματοδότησης λόγω Covid -19.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ένας Καβαλιώτης μικροεπαγγελματίας που ενώ είχε υποβάλλει στις 28 Απριλίου 2021 όλα τα δικαιολογητικά που του ζητήθηκαν μαζί με τη σχετική αίτηση, για να εισπράξει την μη επιστρεπτέα προκαταβολή των 2000 ευρώ που είχε προγραμματίσει να κάνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε χιλιάδες επαγγελματίες, μπαίνει τώρα σε περιπέτειες.

Περίμενε ο άνθρωπος τρεις και πλέον μήνες. Και ξαφνικά με ημερομηνία 8 Αυγούστου 2021 παραλαμβάνει μια ειδοποίηση από τον ΕΦΕΠΑΕ (Ενδιάμεσος Φορέας Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας) που είναι ο διάδοχος του περιβόητου ΔΕΣΜΟΥ.

Η ειδοποίηση του λέει να στείλει εκ νέου όλα τα δικαιολογητικά και μάλιστα μέσα σε ένα ασφυκτικό χρονικό περιθώριο δέκα (10) ημερολογιακών ημερών. Προσοχή: όχι εργασίμων ημερών αλλά ημερολογιακών, όπου δηλαδή μετρώνται ως μέρες και τα Σαββατοκύριακα!

Όταν επικοινώνησε μαζί τους και ζήτησε να του πουν γιατί τα ξαναζητούν τα δικαιολογητικά αφού εκείνος τα είχε στείλει όλα κανονικά, του απάντησαν ότι δεν μπορούμε να τα βρούμε!

Προφανώς στη μετάβαση από τον ΔΕΣΜΟ στον ΕΦΕΠΑΕ τα χαρτιά χάθηκαν.

Τέλος πάντων ο άνθρωπος με την ψυχή στο στόμα συγκέντρωσε εκ νέου τα δέκα περίπου δικαιολογητικά που απαιτούνται, εκτός της φορολογικής ενημερότητας διότι στο μεταξύ έχει υποβάλλει την φορολογική του δήλωση και φαίνεται να χρωστά τον φόρο του, η πρώτη δόση του οποίου ωστόσο είναι στα τέλη Αυγούστου.

Δυστυχώς το ηλεκτρονικό σύστημα taxis δεν έχει την τεχνική δυνατότητα να του παράσχει φορολογική ενημερότητα διότι «βλέπει» ότι ο συγκεκριμένος φορολογούμενος χρωστάει.

Πρέπει λοιπόν σ’ αυτήν την περίπτωση να πάει στην ΔΟΥ Καβάλας αυτοπροσώπως όπου εκεί μπορούν να τον εξυπηρετήσουν. Έσπευσε τρέχοντας λοιπόν ο επαγγελματίας αλλά βρήκε ελάχιστους υπαλλήλους οι οποίοι του είπαν να επανέλθει γι’ αυτή τη δουλειά μετά τον Δεκαπενταύγουστο!

Η προθεσμία όμως των 10 ημερολογιακών ημερών που του έδωσαν από τον ΕΦΕΠΑΕ λήγει την Πέμπτη 12 Αυγούστου και ο άνθρωπος, ενώ είναι καθόλα εντάξει κινδυνεύει μετά από τόσο καιρό, τρέξιμο και αγωνία να μην εισπράξει το ποσό των 2000 ευρώ που αν και ελάχιστο, το περιμένει πως και πως για να «βουλώσει» κάποιες από τις τρύπες που άφησε στο πέρασμά του ο κορονοϊός.

Μήπως πρέπει κάτι να κάνουν από την Περιφέρεια για να διορθώσουν αυτές τις ανωμαλίες;

Διαβάστε επίσης