Κοντά στη δημοπράτηση το έργο της ΔΕΔΑ για το οικιακό φυσικό αέριο στην Καβάλα

 Κοντά στη δημοπράτηση το έργο της ΔΕΔΑ για το οικιακό φυσικό αέριο στην Καβάλα

Τον Απρίλιο, δηλαδή πριν το Πάσχα, δημοπρατείται από την Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (Δ.Ε.Δ.Α. ΑΕ) το έργο του οικιακού φυσικού αερίου στις πρωτεύουσες των νομών της ΑΜΘ και στην Ορεστιάδα. Αυτό ανακοίνωσε μία ακόμη φορά η διευθύνουσα σύμβουλος και αντιπρόεδρος της εταιρίας, με την ευκαιρία ομιλίας της σε συνέδριο που γίνεται στην Αθήνα κι οργανώνεται από την οικονομική εφημερίδα Ναυτεμπορική. Η κ. Στεφανία Μωσσέ έθεσε υπόψη του ακροατηρίου της ένα πρώτο χρονοδιάγραμμα σχετικά με τα έργα και την ολοκλήρωση τους.

Από το ρεπορτάζ της energypress.gr μαθαίνουμε κατ’ αρχήν ότι:  «Η διατήρηση των δικτύων διανομής φυσικού αερίου υπό δημόσιο έλεγχο είναι καθοριστικής σημασίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ενεργειακής φτώχειας στην ελληνική περιφέρεια», υπογράμμισε η διευθύνουσα σύμβουλος και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΔΑ Στεφανία Μωσσέ, μιλώντας στο 1ο Συνέδριο Ενέργειας της Ναυτεμπορικής με θέμα «Αλλαγή “τάσης” στην ενέργεια».

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών η ιστοσελίδα αναφέρει: «η α΄ φάση του επενδυτικού προγράμματος της ΔΕΔΑ ξεκινάει με τη δημοπράτηση, τον επόμενο μήνα, των μεγάλων έργων στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας, δίνοντας πρόσβαση στο φυσικό αέριο σε 18 πόλεις. Το πρόγραμμα, που έχει διασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 172 εκατ. ευρώ, αφορά επέκταση δικτύων και συνδέσεις με οικιακούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές. Για τους οικιακούς και εμπορικούς καταναλωτές, τα τέλη σύνδεσης θα είναι δωρεάν. Με βάση το χρονοδιάγραμμα της ΔΕΔΑ, τα έργα επέκτασης των δικτύων στις τρεις πρώτες περιφέρειες θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2021, ενώ οι συνδέσεις του προγράμματος θα γίνονται μέχρι και το καλοκαίρι του 2023».

 

 

Διαβάστε επίσης