• 29 Μαρτίου 2024,

Κρούσματα και φήμες- Η έλλειψη ενημέρωσης επιδεινώνει την κατάσταση

 Κρούσματα και φήμες- Η έλλειψη ενημέρωσης επιδεινώνει την κατάσταση

Δύο ακόμη κρούσματα κορωνοϊού καταγράφει τις δύο προηγούμενες ημέρες (χθες και προχθές) ο Ν. Καβάλας.

Χειρότερη κάνουν την κατάσταση οι συνεχόμενες φήμες, οι οποίες δεν διαψεύδονται κι έτσι «πολλαπλασιάζονται» με τρόπο αυθαίρετο. Άδικο για το Νομό Καβάλας. Η έλλειψη υπεύθυνης ενημέρωσης είναι κι αυτή ένα πρόβλημα με αποτέλεσμα να κυριαρχούν οι διαδόσεις και όχι η πραγματικότητα. Ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία δεν… προλαβαίνουν να ενημερώσουν την κάθε τοπική κοινωνία. Οι κατά τόπους φορείς δεν αναλαμβάνουν αυτό το έργο κι έτσι κρούσματα ανακύπτουν γενικώς χωρίς λεπτομέρειες, χωρίς εξηγήσεις. Η δουλειά των μέσων ενημέρωσης είναι δύσκολη κι ο κόσμος δεν ξέρει τι να πιστέψει και τι όχι. Δεν γνωρίζει πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα, από πού πρέπει να προφυλαχθεί κτλ.

Το απόγευμα της Τετάρτης ανακοινώθηκε στην Αθήνα ότι υπήρξε νέο κρούσμα στην ΠΕ Καβάλας. Χθες πληροφορηθήκαμε – από δηλώσεις του Δημάρχου Νέστου- ότι το κρούσμα της Τετάρτης αφορά κάτοικο της ίδιας περιοχής που εργάζεται στην Ξάνθη. Στην οποία πηγαινοέρχεται. Δυστυχώς αυτή η περίπτωση είναι η πιο «θολή» απ΄όλες καθώς κανείς δεν γνωρίζει τι έγινε με την ιχνηλάτηση του περιστατικού. Υπάρχουν π.χ. φήμες σύμφωνα με τις οποίες ο συγκεκριμένος πολίτης έκανε και ταξίδι στη Θεσσαλονίκη χωρίς να γνωρίζει ότι ήταν φορέας του ιού. Δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει αν είναι άρρωστος ή αν και αυτός δεν παρουσιάζει κανένα σύμπτωμα.

Χθες το πρωί επιβεβαιώθηκε μέσω τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο ότι ηλικιωμένος του «Κωνστάντειου» είναι θετικός στον κορωνοϊό. Στο ίδρυμα (περιοχή Αγίου Σίλα) έσπευσε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Υγείας. Μέσω τρίτων μάθαμε ότι ο 85χρονος άνδρας είναι εντελώς ασυμπτωματικός. Και αυτός λέγεται ότι πρόσφατα βρέθηκε στο Νομό Ξάνθης και στην πόλη της Ξάνθης γενικότερα.

Υπάρχουν πληροφορίες αλλά όχι επίσημες ανακοινώσεις, σύμφωνα με τις οποίες σήμερα θα ελεγχθούν όλοι όσοι είναι φιλοξενούμενοι στο ίδιο ίδρυμα. Αναμένεται για αυτόν τον λόγο ένα ακόμη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Πάλι μέσω τρίτων μάθαμε ότι ο 85χρονος θα παραμείνει στο ίδρυμα, το οποίο είναι κλειστό για επισκέψεις κτλ, αφού δεν υπάρχει κανένας λόγος να επισκεφθεί νοσοκομείο. Πολύ περισσότερο το νοσοκομείο αναφοράς δηλαδή το Πανεπιστημιακό της Αλεξανδρούπολης.

Είναι γεγονός ότι με το «άνοιγμα» των συνόρων τα κρούσματα σε όλη την Ελλάδα θα αυξάνονταν. Κάτι που έγινε ήδη. Ο Νομός Καβάλας είναι ένας από τους Νομούς που «πληρώνει» αυτές τις συνέπειες. Υπάρχουν και χειρότερες καταστάσεις όπως π.χ. στην Αιδηψό. Θα περιμέναμε ωστόσο μεγαλύτερη ετοιμότητα από τις αρχές και κυρίως υπεύθυνη και άμεση ενημέρωση. Εδώ που έφθασαν τα πράγματα είναι εξίσου σημαντικό και απαραίτητο «φάρμακο» της κατάστασης που δημιουργείται να μπορείς να ενημερώνεις άμεσα και υπεύθυνα. Κάτι που για τα δικά μας κρούσματα, αυτά του Ν. Καβάλας, δεν ισχύει.

Διαβάστε επίσης