• 25 Απριλίου 2024,

Λίγη αναμονή για απλήρωτους συμβασιούχους πριν τις κινητοποιήσεις

 Λίγη αναμονή για απλήρωτους συμβασιούχους πριν τις κινητοποιήσεις

Προσπάθεια εξήντα περίπου απλήρωτων συμβασιούχων της καθαριότητας του δήμου Καβάλας εκδηλώνεται στη διάρκεια των δύο τελευταίων εβδομάδων, προκειμένου να δικαιωθούν και να εισπράξουν τα δεδουλευμένα τους από τον Ιανουάριο. Αν κι έχουν τη συμπαράσταση αρκετών φορέων, όπως και του σωματείου εργαζομένων ΟΤΑ Καβάλας, δεν έχουν ακόμη καταφέρει να δικαιωθούν. Ο υπουργός εσωτερικών κ. Σκουρλέτης που επισκέφθηκε την Καβάλα δεν απάντησε σχετικά, ωστόσο ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής που βρέθηκε στην πόλη την Τρίτη άφησε να εννοηθεί πως επίκειται επίλυση του προβλήματος.

Από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ ο πρόεδρος του σωματείου δημοτικών υπαλλήλων Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου μας εξήγησε ότι υπάρχει νόμος βάσει του οποίου θα παρατείνονταν οι συμβάσεις έως το τέλος του 2017. Ωστόσο, το ελεγκτικό συνέδριο ισχυρίστηκε ότι σύμφωνα με σύνταγμα ο συγκεκριμένος νόμος είναι αντισυνταγματικός και αρνήθηκε να υπογράψει τα χρηματικά εντάλματα.

Το θέμα τέθηκε υπόψη του κ. Κουρουμπλή, ο οποίος δήλωσε ενήμερος και διευκρίνισε ότι σύντομα θα υπάρξουν νεότερα αφού επικοινώνησε με την αντιπρόεδρο του ελεγκτικού συνεδρίου. Εκείνη τον διαβεβαίωσε ότι εντός σύντομου χρονικού διαστήματος θα δοθεί λύση προς όφελος των συμβασιούχων. Παρά τις κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις του κ. Κουρουμπλή, οι εργαζόμενοι παραμένουν επιφυλακτικοί. Το βράδυ της Τρίτης εκδόθηκε ανακοίνωση του υπουργείου εσωτερικών όπου αναφέρεται πως έχουν εξαντληθεί όλες οι νομοθετικές ρυθμίσεις κι επομένως το θέμα άπτεται πλέον μόνο στην αρμοδιότητα του ελεγκτικού συνεδρίου.

Ο Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου δήλωσε απαισιόδοξος αλλά και διατεθειμένος να αναμένει λίγο ακόμη. Η ΠΟΕ ΟΤΑ ετοιμάζει νέες δυναμικές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που δε δοθεί λύση. Μπορεί η κυβέρνηση να ψήφισε ένα νόμο ωστόσο οφείλει και στη συνέχεια να αναλάβει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες για την εφαρμογή του νόμου. Η παθητική κυβερνητική στάση δεν ικανοποιεί τους εργαζόμενους οι οποίοι έχουν γίνει μπαλάκι μεταξύ των δυο πλευρών. Γι’ αυτό και εάν δε δοθεί λύση σύντομα τότε θα δρομολογηθούν νεότερες δυναμικές κινητοποιήσεις.

Διαβάστε επίσης