Υπερπληθώρα συμμετοχών στην εξόρμηση της 2 / 4

 Υπερπληθώρα συμμετοχών στην εξόρμηση της 2 / 4

Με τρία μόνο θέματα στην ημερήσια διάταξη, συνεδρίασε σύντομα χθες το μεσημέρι στο δημαρχείο, η επιτροπή ποιότητας ζωής του Δήμου Καβάλας. Λήφθησαν ταχύτατα τρεις ομόφωνες αποφάσεις, ενώ η προσέλευση των μελών της επιτροπής ήταν μαζική, δηλαδή δεν έλειπε κανένα μέλος της επιτροπής, συμπεριλαμβανομένων και των δημοτικών συμβούλων που συμμετέχουν σε αυτήν από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης η αντιδήμαρχος Κορίνα Χιώτη Πρασσά, που είναι πρόεδρος της επιτροπής, μίλησε στην εφημερίδα μας για την προετοιμασία της εξόρμησης εθελοντών Lets do it Greece, την Κυριακή 2 Απριλίου. Όπως είπε η συμμετοχή είναι πάρα πολύ μεγάλη, σε σημείο που υπάρχει υπερπληθώρα ενδιαφερόμενων, γεγονός που από ένα σημείο και μετά ξεπερνά τις δυνατότητες του Δήμου Καβάλας. Εξήγησε ότι είναι δύσκολο, ενόσω οι συμμετοχές συνεχώς αυξάνονται, να βρεθούν όλα τα απαραίτητα υλικά, προκειμένου να υλοποιηθούν όλες οι προτεινόμενες δράσεις. Εξ αυτού του λόγου, η κα Πρασσά, απλώς αυξάνει τον αριθμό των εθελοντών σε ότι δράσεις έχουν αποφασισθεί και δεν δέχεται καινούριες δράσεις. Παρόλα αυτά το ενδιαφέρον και η διάθεση του κόσμου έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, με αποτέλεσμα, την Κυριακή 2 Απριλίου, αυτά που προετοιμάζονται να γίνουν να είναι πάρα πολλά. Εξ αυτού του λόγου, λόγω της μεγάλης δηλαδή συμμετοχής, εθελοντών, συλλόγων και μεμονωμένων πολιτών, η κα Πρασσά δίνει προτεραιότητα στους χορηγούς, που πρέπει να βρεθούν, για να εξασφαλισθούν τα απαραίτητα υλικά, από απλές σακούλες, μέχρι πλαστικά γάντια, είδη καθαριότητας κ.λ.π.

Η ίδια θετική ανταπόκριση υπάρχει και για την περίπτωση του πρώην  Δήμου Φιλίππων. Εκεί το θέμα χειρίζεται η δημοτική σύμβουλος Βαρβάρα Μπαλτζίδου. Η κα Μπαλτζίδου είπε στην εφημερίδα μας, ότι έχουν ήδη συγκροτηθεί δέκα διαφορετικές ομάδες, οι οποίες κατά πρώτο θα εργαστούν κάθε μια σε ένα διαφορετικό χωριό.

Ο Δήμος Καβάλας έθεσε προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής στην εξόρμηση την 17η του Μάρτη. Η προθεσμία δηλαδή έληξε, αλλά το ενδιαφέρον του κόσμου είναι πάρα πολύ μεγάλο, με αποτέλεσμα να διατυπώνονται προτάσεις και συμμετοχές ακόμη και σήμερα. Μόνο που ο αριθμός των εθελοντών και των συλλόγων ξεπέρασε κάθε προσδοκία, δημιουργώντας έναν ευχάριστο πονοκέφαλο στους εκπροσώπους του Δήμου Καβάλας.

Διαβάστε επίσης