• 25 Απριλίου 2024,

Λόγω κορωνοϊού δεν θα γίνει η λιτανεία της εικόνας του Απ.Παύλου

 Λόγω κορωνοϊού δεν θα γίνει η λιτανεία της εικόνας του Απ.Παύλου

Δόθηκε χθες στη δημοσιότητα το πρόγραμμα εκδηλώσεων των φετινών Ελευθερίων, αυτές αρχίζουν αύριο Παρασκευή με την επίσημη έπαρση της σημαίας και την επιμνημόσυνη δέηση στο κτίριο των παλαιών δικαστηρίων.

Το διοικητήριο της Καβάλας το 1913 κατά την απελευθέρωση της πόλης. Οι εκδηλώσεις είναι σαφώς λιγότερες σε σχέση με όλα τα προηγούμενα χρόνια και το χρονικό διάστημα πραγματοποίησης τους μικρό. Ο λόγος είναι ο κορωνοϊός και τα συνεχιζόμενα μέτρα πρόληψης αυτού. Ας μην ξεχνάμε ότι οι τοπικοί σύλλογοι στους οποίους οι εκδηλώσεις στηρίζονταν είναι σε αδράνεια κι έτσι παραδοσιακά γεγονότα τους δεν γίνονται και δεν θα γίνουν καθόλου φέτος το Καλοκαίρι.

Και η εκκλησία προσαρμόζεται στο ίδιο κλίμα με αποτέλεσμα να μην γίνει φέτος η λιτανεία της εικόνας του Αποστόλου Παύλου. Πραγματοποιούνταν την παραμονή της γιορτής. «Τηρούμε τα μέτρα για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Σεβόμαστε την κατάσταση που επικράτησε» ισχυρίστηκε ο Μητροπολίτης Στέφανος. Στη συνέντευξη τύπου μίλησαν επίσης ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης. Το διαφορετικό των εκδηλώσεων αφορά την άφιξη φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού. Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη ποια θα είναι. Αναμένεται αύριο με παραμονή της ως την ημέρα της γιορτής, τη Δευτέρα. Όπως ανακοινώθηκε χθες η επίσκεψη των πολιτών στην φρεγάτα θα είναι δυνατή.

Διαβάστε επίσης