• 20 Απριλίου 2024,

Στο Μονομελές Καβάλας μια διαφορετική παράδοση δέματος από κούριερ

 Στο Μονομελές Καβάλας μια διαφορετική παράδοση δέματος από κούριερ

Συνεδρίασε χθες με την εφαρμογή όλων των μέτρων πρόληψης του κορωνοϊού το Μονομελές Καβάλας.

Αν και οι υποθέσεις ήταν αρκετές, η διαδικασία προχώρησε αρκετά γρήγορα. Ενδιαφέρουσα υπόθεση αυτή σχετική με επεισόδιο που έγινε τον Φεβρουάριο του 2019 στην Καβάλα. Ήταν επεισόδιο ανάμεσα σε 64χρονη κάτοικο Καβάλας και γυναίκα εργαζόμενη σε εταιρία ταχυμεταφορών (κούριερ). Η υπόθεση απασχόλησε το δικαστήριο αρκετή ώρα αλλά το τέλος αποφασίστηκε να παυτεί η ποινική δίωξη στο πλαίσιο εφαρμογής νόμου για τον κορωνοϊό. Η κατηγορούμενη ουσιαστικά είναι σα να αθωώθηκε.

Το περιστατικό που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακόμη και πρωτοφανές,  έγινε στην Καβάλα πρωινές ώρες εργάσιμης μέρας του Φεβρουαρίου του 2019. Η γυναίκα κούριερ μπήκε με το μηχανάκι της στην αυλή της οικίας όπου θα παρέδιδε δέμα.

Η παθούσα ισχυρίστηκε ότι έτυχε εχθρικής υποδοχής με αποκορύφωμα το ότι η παραλήπτρια του δέματος έφθασε στο σημείο να την χτυπήσει με το σκουπόξυλο ενώ πέταξε εναντίον της και μπουκάλια! Προς επιβεβαίωση των ισχυρισμών της παρουσίασε σχετική ιατρική βεβαίωση από το νοσοκομείο Καβάλας. Η κατηγορούμενη περιέγραψε εντελώς διαφορετικά το επεισόδιο.

Όπως είπε η κούριερ μπήκε χωρίς λόγο στην αυλή του σπιτιού και αντί να χτυπήσει την πόρτα με το χέρι, την χτύπησε με το πόδι! «Νόμιζα ότι ήταν κλέφτης» τόνισε προς το δικαστήριο.

Στη συνέχεια οι δύο γυναίκες είχαν φραστική αντιπαράθεση. Κι ενώ η κούριερ υποστήριξε ότι έφαγε ξύλο, η κατηγορούμενη επέμενε ότι απλώς αλληλοσπρώχτηκαν.  Συγκινημένη η κατηγορούμενη αρνήθηκε πλήρως την κατηγορία και την λεπτομερή περιγραφή της παθούσας. Υπέρ των απόψεων της κατέθεσε μάρτυρας συγγενής της.

Το δικαστήριο αποδέχθηκε ότι έγινε το επεισόδιο όπως αναφέρονταν στην δικογραφία, έκρινε ότι ο τραυματισμός της κούριερ ήταν ιδιαίτερα ελαφρύς. Έτσι έκανε χρήση διάταξης για τον κορωνοϊό, κι έπαψε την ποινική δίωξη προς την κατηγορούμενη.

Διαβάστε επίσης