• 19 Απριλίου 2024,

Μακάριος Λαζαρίδης: «Η Φωτεινή Λαζαρίδου είχε καταφέρει να κερδίσει την εκτίμηση όλων»

 Μακάριος Λαζαρίδης: «Η Φωτεινή Λαζαρίδου είχε καταφέρει να κερδίσει την εκτίμηση όλων»

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης για το θάνατο της Φωτεινής Λαζαρίδου (φωτογραφία), έκανε την εξής δήλωση:

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα τον αιφνίδιο θάνατο της Φωτεινής (“Τιτίκας”) Λαζαρίδου. Της συμπολίτισσας μας που, με τον ακέραιο χαρακτήρα της, την εργατικότητά της και το πάθος της για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, είχε καταφέρει να κερδίσει την εκτίμηση όλων.

Ήταν εξαιρετική επιστήμονας, κάτι που αποτυπώθηκε και μέσα από την επαγγελματική της δράση, τόσο στο Λιμενικό Ταμείο και τον Οργανισμό Λιμένος Καβάλας όσο και ως τεχνικής συμβούλου της πρώην Δημάρχου, κυρίας Δήμητρας Τσανάκα.

Αξιοσημείωτες, επίσης, ήταν η ευγενική φυσιογνωμία της, καθώς και η θέλησή της να βοηθά το συνάνθρωπο.  Είχα συζητήσει μαζί της το όραμά της να αποκτήσει επιτέλους η Καβάλα ένα φάρο “σημείο αναφοράς” και έργο τέχνης για την πόλη. Δεσμεύομαι να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου έτσι ώστε αυτή η επιθυμία της να γίνει πράξη.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στο σύζυγό της Γιάννη Βύζικα και τους λοιπούς συγγενείς της».

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)


Η Ο.Λ.Κ. Α.Ε. εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο της Φωτεινής Λαζαρίδου

Η Ο.Λ.Κ. Α.Ε. εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο της συνταξιούχου πολιτικού μηχανικού, Φωτεινής Λαζαρίδου, η οποία «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή το βράδυ της Τρίτης 19 Ιανουαρίου 2021, σε ηλικία 67 ετών.

Η Φωτεινή Λαζαρίδου ανήκε επί χρόνια στην οικογένεια του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας, αφήνοντας ανεξίτηλο όχι μόνον το αποτύπωμα της εξαιρετικής δουλειάς, της άριστης κατάρτισης και της παραγωγικής συνεργασίας της με όλο το προσωπικό, αλλά κυρίως του ίδιου του χαρακτήρα της, το αποτύπωμα ενός ανθρώπου με ήθος, χαμόγελο και ευγένεια, ενός ανθρώπου που ενθάρρυνε χωρίς αντάλλαγμα και έδινε αξία στις ανθρώπινες σχέσεις, επαγγελματικές και μη, με την ίδια τη στάση του.

Η Φωτεινή Λαζαρίδου, εκτός από εξαιρετική πολιτική μηχανικός, κάτι το οποίο απέδειξε και κατά τη θητεία της στον Οργανισμό, ήταν και ένα ανήσυχο, καλλιτεχνικά, πνεύμα, καθώς εμπνεύστηκε την ιδέα της έκδοσης ενός φωτογραφικού λευκώματος με θέμα το επιβατικό λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» και το εμπορικό λιμάνι «Φίλιππος Β’», μια έκδοση η οποία θα υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα και θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη της.

Καλό Παράδεισο και καλή δύναμη στους οικείους της.

Θα τη θυμόμαστε πάντα με αγάπη και χαμόγελο, όπως της αξίζει…

Εκ της Ο.Λ.Κ. Α.Ε.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)


Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, για τον αδόκητο χαμό της Τιτίκας Λαζαρίδου

“Ο πρόωρος και ξαφνικός θάνατος της Τιτίκας Λαζαρίδου μας συγκλόνισε όλους. Η εκλιπούσα ήταν ένας άνθρωπος ιδιαίτερα αγαπητός σε όσους είχαν την τύχη να την γνωρίσουν και πολύ περισσότερο να συνεργαστούν μαζί της.

Η Τιτίκα Λαζαρίδου υπήρξε ενεργό μέλος της Καβαλιώτικης κοινωνίας και άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της τόσο στον Οργανισμό Λιμένος Καβάλας, όσο και στον Δήμο μας, από τη θέση της Τεχνικής Συμβούλου.

Στα παιδιά της, Μέλπω και Θωμά, και στον σύζυγο της, Γιάννη, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια”.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ Α.Ε.: Με μεγάλη μας λύπη οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας πληροφορηθήκαμε την απώλεια της αγαπημένης μας συνάδελφου Πολιτικού Μηχανικού Φωτεινής Λαζαρίδου της Τιτίκας Λαζαρίδου της δικής μας Τιτίκας.

Αν και συνταξιούχος επί σχεδόν μία δεκαετία παρέμενε πάντα στο πλευρό μας, σε όποια υπηρεσιακή και προσωπική ανάγκη είχαν οι Διοικήσεις και οι εργαζόμενοι του ΟΛΚ. Η προσφορά της στο λιμάνι τεράστια. Με τις γνώσεις της, την εργατικότητα της και την αποφασιστικότητα που την διέκρινε συνέβαλε καταλυτικά στην ανάπτυξη και την λειτουργία του Οργανισμού.

Για περισσότερα από 30 έτη εργαζόμενη στο Λιμενικό Ταμείο Καβάλας και στον μετέπειτα Οργανισμό Λιμένος Καβάλας, υπήρξε φίλη, συνεργάτης, συνάδελφος και υποδειγματική υπάλληλος στη θέση της Διευθύντριας Τεχνικής Υπηρεσίας.

Μεγάλα και σημαντικά έργα στον Νομό Καβάλας φέρνουν το στίγμα της ως υπηρεσιακού παράγοντα, όπως:

-Διαπλάτυνση, επέκταση και θωράκιση προσήνεμου μόλου Κεντρικού Λιμένα Καβάλας,
-Αίθουσα επιβατών και ανάπλαση παραλιακού μετώπου Κεντρικού Λιμένα Καβάλας
-Κατασκευή Εμπορικού Λιμένα Καβάλας ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β’,
-Έργα επέκτασης του λιμένα Κεραμωτής,
-Πλωτές εγκαταστάσεις Κεντρικού Λιμένα Καβάλας,
-Λιμενικά έργα στον Λιμένα και Πρίνο της Θάσου

Η Τιτίκα ήταν ένας αξιαγάπητος άνθρωπος που όλοι θα θυμούνται πάντα για την αγάπη προς τους συναδέλφους της, την εντιμότητα και τον ειλικρινή χαρακτήρα της, την εργατικότητα, την ακεραιότητα και το ήθος της.

Την ευχαριστούμε από βάθη καρδίας για όσα μας πρόσφερε. Θερμά συλλυπητήρια στο σύζυγο και στα παιδιά της.

Εκ του Συλλόγου εργαζομένων της Ο.Λ.Κ. Α.Ε.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης