• 25 Απριλίου 2024,

Μάλλον ανοίγουν beach bar στην πόλη και το Νομό της Καβάλας

 Μάλλον ανοίγουν beach bar στην πόλη και το Νομό της Καβάλας

Δύο είναι οι ειδήσεις για την πόλη και το Νομό της Καβάλας στην εποχή της χαλάρωσης των μέτρων πρόληψης του κορωνοϊού.

Η πρώτη αφορά τους συνεχείς ελέγχους της Διεύθυνσης Υγείας για την τήρηση της οδηγίας χρήσης προστατευτικής μάσκας σε take away καταστήματα καφέ- έτοιμου φαγητού.

Η δεύτερη έχει σχέση με τη λειτουργία beach bar το Σαββατοκύριακο αλλά υπό ιδιαίτερα αυστηρούς όρους. Ας ξεκινήσουμε με αυτήν.

Το Σάββατο και την Κυριακή θα λειτουργήσουν τέτοιες επιχειρήσεις κυρίως στην Νέα Ηρακλείτσα (περιοχή Αλάνας) και στους Αμμόλοφους. Θα λειτουργήσουν όσοι είναι έτοιμοι ή όσοι θα προλάβουν να ετοιμαστούν.

Φήμες αναφέρουν ότι σκοπεύει να λειτουργήσει, πάντα τηρώντας τις οδηγίες των υπηρεσιών, παρόμοιο κατάστημα εντός των εγκαταστάσεων της ακτής της Καλαμίτσας. Πιθανότερο είναι όλα αυτά τα καταστήματα να κλείσουν την Κυριακή το απόγευμα και να λειτουργήσουν πάλι το επόμενο Σαββατοκύριακο. Ανάλογα με την κίνηση, το επόμενο Σαββατοκύριακο, είναι πιθανό να ανοίξουν περισσότερα μαγαζιά.

Με τις ίδιες πληροφορίες δεν θα λειτουργήσουν αύριο και μεθαύριο τα καταστήματα beach bar στο Περιγιάλι και στο Μπάτη.

Είτε δεν είναι έτοιμα, είτε προτιμούν να περιμένουν την 1η Ιουνίου. Η προετοιμασία αυτών των καταστημάτων περιλαμβάνει ένα σωρό υποχρεώσεις, κάποιες λόγω κορωνοϊού και κάποιες άλλες λόγω του ότι προηγήθηκε ένας ακόμη Χειμώνας.

Προσωπικό της Διεύθυνσης Υγείας ελέγχει καθημερινά take away καφέ και σνακ μπαρ, το προσωπικό των οποίων πρέπει να εξυπηρετεί φορώντας μάσκα. Η υπηρεσία επιμένει στη χρήση της μάσκας κι έχει επιβάλει πρόστιμα. Σε άλλες περιπτώσεις γίνονται συστάσεις ώστε οι μάσκες που υπάρχουν στα καταστήματα να χρησιμοποιούνται.

Διαβάστε επίσης