• 24 Απριλίου 2024,

Μάλλον από ανθρώπινο λάθος η φωτιά κοντά στη Μουσθένη

 Μάλλον από ανθρώπινο λάθος η φωτιά κοντά στη Μουσθένη

Το μεσημέρι της Δευτέρας (13/9) η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευθερούπολης ενημερώθηκε για δασική πυρκαγιά κοντά στο χωριό της Μουσθένης.

Έσπευσε στο σημείο κι αντιμετώπισε γρήγορα και με τον καλύτερο τρόπο το περιστατικό.

Κάηκε μικρής έκτασης (300-400 μέτρα) χαμηλή βλάστηση, κυρίως χόρτα. Η ίδια υπηρεσία διενεργεί την προανάκριση. Το σημείο απ’ όπου ξεκίνησε η φωτιά είναι κοντά στα τελευταία σπίτια του χωριού. Εκεί υπάρχουν και μελίσσια. Εξετάζεται το ενδεχόμενο η φωτιά να άρχισε από ανθρώπινη αμέλεια.

Ειδικότερα λέγεται ότι άγνωστος άναψε φωτιά για να κάψει χόρτα κι η φωτιά του ξέφυγε με αποτέλεσμα να απασχολήσει την Πυροσβεστική. Συγκεκριμένα στοιχεία δεν υπάρχουν αλλά η προανάκριση θα ερευνήσει και αυτήν την εκδοχή. Ίσως κατά προτεραιότητα. Όταν στο σημείο έφθασαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, δεν υπήρχε κανείς.  Ίσως γιατί βλέποντας τι είχε συμβεί είχε προλάβει να απομακρυνθεί.

Η αποτελεσματική δράση της Π.Υ. Ελευθερούπολης αλλά και το ίδιο το περιστατικό δείχνουν ότι άπαντες πρέπει να συνεχίσουν να είναι προσεκτικοί. Το Καλοκαίρι μπορεί να τέλειωσε, η αντιπυρική περίοδος όχι. Ας μην ξεχνάμε ότι οι πιο πρόσφατες και μεγάλες φωτιές στη Θάσο είχαν εκδηλωθεί τέτοια εποχή. Δηλαδή μήνα Σεπτέμβρη.

Διαβάστε επίσης