• 12 Μαΐου 2024,

Μάλλον δεν γίνεται δεκτή η νέα πρόταση του Μητροπολίτη στη διοίκηση της Στέγης

 Μάλλον δεν γίνεται δεκτή η νέα πρόταση του Μητροπολίτη στη διοίκηση της Στέγης

Άκαρπη ήταν όπως φαίνεται η συνάντηση του Μητροπολίτη Στέφανου με τους εκπροσώπους της διοίκησης της Στέγης.

Έγινε με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη το απόγευμα προχθές. Διήρκεσε κατά πληροφορίες δύο περίπου ώρες. Παρέστησαν επίσης δικηγόροι και μηχανικοί, όσοι με λίγα λόγια ασχολούνται με το έργο του μουσείου της ιεράς μητρόπολης.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά η νέα πρόταση του Μητροπολίτη ήταν διαφορετική. Πρότεινε στο σύλλογο να κρατήσει το θεατράκι του, κι ένα μικρό μέρος της αίθουσας που χρησιμοποιεί. Στην είσοδο του ισογείου.

Παρουσίασε νέα σχέδια για το μουσείο. Μια γενικότερη και μεγαλύτερη παρέμβαση που είναι αδύνατο να ολοκληρωθεί ως τον Σεπτέμβρη. Όταν και έχει ανακοινωθεί ότι θα γίνει η τελετή εγκαινίων του μουσείου.

Φαίνεται ότι αυτό το χρονοδιάγραμμα είναι ξεπερασμένο και δεν θα υλοποιηθεί. Βασικά επειδή η παρέμβαση στο κτίριο, αν γίνει, θα είναι πολύ μεγαλύτερη. Θυμίζουμε ότι ως χθες το πρωί δεν είχε εγκριθεί η απαραίτητη οικοδομική άδεια.

Οι εκπρόσωποι της Στέγης άκουσαν τον Μητροπολίτη. Του απάντησαν ότι θα γνωστοποιήσουν την πρόταση του στη συνέλευση μελών. Προκειμένου αυτή να αποφασίσει για το αν θα γίνει δεκτή ή όχι.

Με τα όσα ισχύουν σήμερα και παρά το ότι η πρόταση είναι καλύτερη, μάλλον δεν θα γίνει δεκτή. Θα φανεί. Η προηγούμενη θυμίζουμε αναφέρονταν σε αποχώρηση του συλλόγου από το κτίριο της οδού Κύπρου και λειτουργία του στο χώρο του παλιού κέντρου νεότητας επί της οδού Βενιζέλου.

Η διαπραγμάτευση μπήκε σε μια νέα βάση. Αν και η λύση δεν φαίνεται να είναι κοντά, ίσως η συζήτηση συνεχιστεί ώστε να φθάσουμε σε αυτό που θα ικανοποιεί και τα δύο μέρη. Το μουσείο να γίνει και η Στέγη να διατηρήσει τους χώρους που διαθέτει επί σειρά πολλών δεκαετιών.

Διαβάστε επίσης