• 25 Απριλίου 2024,

Μάλλον επανέρχεται το νερό στην Καλαμίτσα

 Μάλλον επανέρχεται το νερό στην Καλαμίτσα

Οι συνεννοήσεις ανάμεσα στο Δήμο Καβάλας και τη ΔΕΥΑΚ θα ολοκληρωθούν σήμερα κι όπως όλα δείχνουν το νερό θα επανέλθει στις ντουζιέρες της ακτής της Καλαμίτσας. Χρήστης θα δηλωθεί ο Δήμος Καβάλας. Αυτή η επιλογή είναι προσωρινή, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα όσων συνεχίζουν να βρίσκονται στην ακτή.

Η ΔΕΥΑΚ αναζητά την ΕΤΑΔ για να αρχίσει συνεργασία μαζί της. Υπάρχει μια κάποια ανταπόκριση αλλά οι ρυθμοί της εταιρίας του δημοσίου είναι αργοί.

Το σκέπτεται ο δήμος για την Καλαμίτσα

Ο δήμος Καβάλας σκέπτεται τη στάση που θα τηρήσει σχετικά με την ακτή Καλαμίτσας, επιδιώκοντας νέο διάλογο με την ΕΤΑΔ χωρίς να έχει ακόμη οριστικοποιήσει τη στάση του στο θέμα της ύδρευσης στην ακτή. Για δεύτερη ημέρα χθες η Καλαμίτσα δεν είχε νερό ενώ οι τουαλέτες παρέμειναν κλειστές.

Οι διαμαρτυρίες του κόσμου για την απόφαση που υλοποίησε τη Δευτέρα η ΔΕΥΑΚ καθημερινά πληθαίνουν. Ο κόσμος δεν κατανοεί την ενέργεια του δήμου Καβάλας έστω κι αν αυτή είχε ως αποδέκτη την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου.

Η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα που μίλησε σχετικά στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ δήλωσε ότι δε γνώριζε για τις ενέργειες της ΔΕΥΑΚ, την οποία ωστόσο κάλυψε. Δήλωσε επίσης ότι ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ επρόκειτο να απευθυνθεί στη νομική υπηρεσία της ΕΤΑΔ προκειμένου να συζητήσει το χρέος. Η ΕΤΑΔ οφείλει στο δήμο και ειδικότερα στη ΔΕΥΑΚ ποσό 15.000 ευρώ από το νερό που καταναλώθηκε στην ακτή Καλαμίτσα όλη την περίοδο, από το 2015 μέχρι και σήμερα. Η κ. Τσανάκα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο και άλλων κινήσεων, όπως για παράδειγμα βεβαίωση του χρέους της ΕΤΑΔ στην εφορία, ή με πρωτοβουλία της ΔΕΥΑΚ την αναγκαστική υποχρεωτική είσπραξη του ποσού από το ταμείο της ΕΤΑΔ μέσω διαδικασίας κατάσχεσης.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένη εμφανίστηκε η δήμαρχος, μιλώντας στην ΠΡΩΙΝΗ, από τις εκδηλώσεις που παρακολούθησε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στην αδελφοποιημένη πόλη της Νυρεμβέργης. Συγκεκριμένα η κ. Τσανάκα δήλωσε: «Η Νυρεμβέργη είναι η μοναδική αδελφοποιημένη πόλη της Καβάλας δεν στέκεται στα τυπικά, αλλά προχωρά πολύ περισσότερο στα ουσιαστικά. Σε αυτό βοηθά ο σύλλογος ΦΙΛΟΣ και ειδικότερα ο Σωτήρης Ξώγνος. Ο δήμαρχος Νυρεμβέργης πρόκειται να μας επισκεφθεί τον προσεχή Ιούλιο».

Αναφορικά με το προσφυγικό πρόβλημα, η δήμαρχος εμφανίστηκε ιδιαίτερα απαισιόδοξη, σημειώνοντας ότι το προσεχές διάστημα το προσφυγικό κύμα άρα και το προσφυγικό πρόβλημα θα ενταθεί στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης