• 28 Μαρτίου 2024,

Μήνυση για το Κοινωνικό Φαρμακείο Νέστου

 Μήνυση για το Κοινωνικό Φαρμακείο Νέστου

Δύο ενδιαφέρουσες ειδήσεις περιελάμβανε το καθιερωμένο δελτίο τύπου του δήμου Νέστου, όπου καταγράφονται οι εβδομαδιαίες δραστηριότητες του δημάρχου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και γενικότερα της δημοτικής αρχής. Η πρώτη είδηση αφορά στη μήνυση που κατατέθηκε για το Κοινωνικό Φαρμακείο και η δεύτερη είδηση σχετίζεται με την τουριστική προβολή του δήμου, μέσω των θεμάτων που συζήτησε η αρμόδια επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης.

ΕΜΒΡΟΝΤΗΤΟΙ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ

Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνάντησε την περασμένη εβδομάδα στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου τους φαρμακοποιούς του Δήμου Νέστου, προκειμένου να τους ενημερώσει για τη μήνυση που κατέθεσε η κα Γατούλα για το Κοινωνικό Φαρμακείο, μέσω της οποίας κατηγορούνται οι κα Κοσμίδου και κα Αργυρέλη διότι όπως αναφέρει δεν παρέδωσαν τα στοιχεία των ανθρώπων οι οποίοι ήταν δικαιούχοι (προσωπικά δεδομένα!!!!!), ποιοι προμήθευαν τα φάρμακα και γενικότερα αφήνοντας αιχμές για την ορθή λειτουργία του.

Οι φαρμακοποιοί έμειναν άφωνοι ακούγοντας από τον Δήμαρχο Νέστου τα ανεκδιήγητα και πρωτοφανή που ακούγανε γιατί χάρη στη δική τους συνδρομή το κοινωνικό φαρμακείο λειτούργησε εθελοντικά ως παράρτημα του Κοινωνικού Φαρμακείου Καβάλας, με δωρεές απλών πολιτών και φαρμακοποιών. Η δική μας δημοτική αρχή έχει εξυπηρετήσει πολλούς αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας κατά την περίοδο της κρίσης και μάλιστα από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε. Άλλοι μοίραζαν όπως όπως σακούλες λίγες ημέρες μόνο πριν τις εκλογές. Σημειώνεται δε, μετά την καταγγελία, όταν το Κοινωνικό Φαρμακείο έκλεισε, όλα τα φάρμακα παραδόθηκαν στο Γηροκομείο. Με έγγραφο της η ΕΥΝΕΣΤΙΑ είχε ενημερώσει την κα. Γατούλα ότι μπορούσε να έχει πρόσβαση στα ηλεκτρονικά αρχεία του φαρμακείου, ανά πάσα στιγμή σαν Δημοτική Σύμβουλος.

Η συγκεκριμένη Δημοτική Σύμβουλος χρόνια τώρα έτσι αντιλαμβάνεται την κοινωνική πολιτική. Διότι πάντα κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Η επαγγελματική της ιδιότητα έπρεπε να την ευαισθητοποιεί περισσότερο για το εν λόγω θέμα και τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες εν τούτοις όμως η αγάπη για την εξουσία που έχασε, παραγκωνίζει κάθε είδους ευαισθησία δρώντας αλαζονικά όπως πάντα .Και εδώ απορεί κανείς και ερωτά…Κοίτα ποιος μιλάει …ποιος ξεχνά πως επί της θητείας της ως Πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΕΙΑΣ το 2014(προεκλογική περίοδος) διέθεσε μέσα σε 9 μήνες 400.000€ !!!!! για σάντουιτς δεκατιανών στα σχολεία προκειμένου να ξεγελάσει τους πολίτες του Δήμου, που της γύρισαν τελικά την πλάτη, δημιουργώντας ζημιά στο Νομικό Πρόσωπο της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ και που θα πρέπει κάποτε επιτέλους να απολογηθεί και να ζητήσει ένα τεράστιο συγνώμη από τους συνδημότες μας οι οποίοι καταλαβαίνουν πολύ καλά ποιος τους εμπαίζει με πολιτικές Μαυρογιαλούρου.

ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝ ΤΟΥ 2019

Στο κτήριο του πρώην Δημαρχείου Κεραμωτής, συνεδρίασε την Τρίτη 9 Οκτωβρίου η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου με θέματα:

  • Τον απολογισμό της τουριστικής περιόδου 2018
  • Τον προγραμματισμό και τις δράσεις της επερχόμενης τουριστικής περιόδου 2019.

Τον συντονισμό της συνεδρίασης είχε ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Χατζηγερακούδης ενώ παρέστησαν και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, η Αντιδήμαρχος Κεραμωτής κα Κοσμίδου, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Τουμπεκτσής, ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος κ Μαυροθαλασσίτης, ο Πρόεδρος της Κεραμωτής κ. Ψυχουδάκης Πάρης, η κα Σκορδά, ο κ. Αραμπατζάκης, ο κ. Γκριτζελάκης Χριστόφορος, ο κ. Δουκουλιάνος, ο κ. Σωτηριάδης Ηλίας. Αποφασίσθηκε εκ νέου η συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις με νέους προορισμούς όπως το Βερολίνο κ.α. αφού κάθε χρόνο δείχνει να αποδίδει όλο και περισσότερο η συμμετοχή του Δήμου μέσω της προβολής και της άρτιας παρουσίασης στα διεθνή τουριστικά περίπτερα. Επίσης, συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν την Κεραμωτή τα οποία συμβάλουν στην τουριστική ανάπτυξη όπως το κυκλοφοριακό θέμα, οι χώροι στάθμευσης, το κάμπινγκ, οι παρεμβάσεις από τον ΟΛΚ ενώ αποφασίσθηκε να κληθεί ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος σε σύσκεψη με τους φορείς της Κεραμωτής.

Από το Γραφείο Τύπου

Διαβάστε επίσης