• 29 Απριλίου 2024,

Μάλλον κλείνει η κλινική covid του Νοσοκομείου

 Μάλλον κλείνει η κλινική covid του Νοσοκομείου

Την ερχόμενη εβδομάδα η 4η ΥΠΕ – Μακεδονίας Θράκης – πρόκειται να λάβει μια αρκετά σημαντική απόφαση για το υπόλοιπο του Καλοκαιριού.

Είναι πιθανό να αποφασίσει τη διακοπή λειτουργίας της κλινικής covid στο Νοσοκομείο Καβάλας κι έτσι αυτό να επανέλθει σε μια ακόμη πιο φυσιολογική κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες κι επειδή τα περιστατικά που χρειάζονται νοσηλεία έχουν περιοριστεί παντού στην ΑΜΘ, εξετάζεται το ενδεχόμενο αυτά να εξυπηρετούνται μόνο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Όπως άλλωστε έγινε και πέρσι το Καλοκαίρι. Βοηθά το γεγονός ότι και στους 5 Νομούς της ΑΜΘ η νόσος είναι σε μεγάλη υποχώρηση κι έτσι προχθές οι 5 νομοί μαζί είχαν μόνο ένα νέο περιστατικό.

Αλλά και τα νέα κρούσματα (περιστατικά) δεν χρειάζονται πλέον νοσηλεία. Άρα θα είναι φυσιολογικό να αποφασιστεί να αποδεσμευτούν κρεβάτια σε όλα τα Νοσοκομεία της περιοχής και πρώτα πρώτα σε αυτό της Καβάλας.

Ας μην ξεχνάμε ότι προ μηνός ο σχεδιασμός ήταν άλλος. Το Νοσοκομείο Καβάλας αποφασίστηκε να είναι Νοσοκομείο covid για όλο το Καλοκαίρι. Στο μεταξύ τα κρούσματα περιορίστηκαν σημαντικά.

Οι ασθενείς μειώθηκαν επίσης σημαντικά κι έτσι οι αρμόδιοι καλούνται να λάβουν διαφορετικές και ευχάριστες φυσικά αποφάσεις.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ντίνος Κλειτσιώτης που ρωτήθηκε χθες, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τις επόμενες ημέρες να κλείσει η κλινική covid του Νοσοκομείου. Αρκεί φυσικά να μην αλλάξουν τα δεδομένα. Και χθες η κλινική covid του Νοσοκομείου είχε έναν μόνο ασθενή, μια γυναίκα από όμορο νομό.

Διαβάστε επίσης