Με 41 άτομα ενισχύεται η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας

 Με 41 άτομα ενισχύεται η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας

Τις επόμενες ημέρες ο Δήμος Καβάλας θα πληροφορηθεί αναλυτικά το μέγεθος της ζημιάς στο γκρέιντερ του, μετά το περιστατικό φωτιάς σε αυτό. Περιστατικό που έγινε στην περιοχή του Χαλκερού το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης.

Αυτό εξήγησε μιλώντας στην Πρωινή ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος. Το μηχάνημα έργων είναι στο συνεργείο για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέπειες είχε το προαναφερθέν περιστατικό. Ο Αντιδήμαρχος κ. Κυριάκος Σταυρίδης επανέλαβε ότι το γκρέιντερ προερχόμενο από συνεργείο και άριστα συντηρημένο, βγήκε στη δουλειά το πρωί της περασμένης Πέμπτης.

Ειδικότερα για να ανοίξει αγροτικό δρόμο στην περιοχή του Χαλκερού. Ξαφνικά ο οδηγός είδε καπνό στο χώρο της μηχανής.  Προσπάθησε να αντιμετωπίσει το περιστατικό αλλά τελικά απομακρύνθηκε από το όχημα για να μην κινδυνεύσει. Δεν αποκλείεται να μη χρησιμοποίησε τον πυροσβεστήρα, ο οποίος ήταν στη διάθεσή του.

Αυτά τα ζητήματα θα τα απαντήσει αναλυτικά και συγκεκριμένα η προανάκριση που διενεργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας. Σύμφωνα με τον Κυριάκο Σταυρίδη πρόκειται για ένα μηχάνημα έργων τουλάχιστον 20 ετών που πάντως χρησιμοποιείται από το Δήμο Καβάλας. Του είναι απαραίτητο και για 10 προηγούμενες ημέρες ήταν εκτός υπηρεσίας για λόγους συντήρησης.

Ο Κυριάκος Σταυρίδης ρωτήθηκε με την ευκαιρία για το πώς επηρεάζεται η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας από τα διάφορα έργα που εκτελούνται στην πόλη. Κυρίως από το έργο του φυσικού αερίου. Υπάρχει πρόβλημα –είπε- εξηγώντας ότι αυτό οφείλεται στο ότι δεν υπάρχει ενημέρωση της υπηρεσίας από όσους εκτελούν τα έργα.

Ένα άλλο πρόβλημα έχει σχέση με τους κλειστούς δρόμους, την απομάκρυνση των κάδων όσοι αυτοί οι δρόμοι είναι κλειστοί και την τοποθέτησή τους προσωρινά σε νέα σημεία. Δυστυχώς οι πολίτες συνεχίζουν να αφήνουν τα σκουπίδια εκεί που ήταν οι κάδοι και δεν τα προωθούν στο σημείο που προσωρινά έχουν μεταφερθεί!

Η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας ενοχλείται επίσης και σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, από το γεγονός ότι στην άκρη των δρόμων υπάρχουν υλικά των εργολαβιών. Καρούλια με καλώδια κτλ.

Πολλές φορές τα απομακρύνουν οι δημοτικοί υπάλληλοι. Οι εταιρείες αμέσως μετά επανέρχονται, τα αναζητούν και τα επαναφέρουν! Στο ίδιο σημείο. Καταστάσεις που με λίγα λόγια θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν επικρατούσε γενικότερα το πνεύμα της συνεννόησης και της συνεργασίας. Αυτό επιβάλλεται να υπάρχει μεταξύ του Δήμου Καβάλας και των εταιρειών που εκτελούν τα έργα. Σε πολλές περιπτώσεις μεταξύ του Δήμου Καβάλας και των πολιτών.

Για τη σημερινή λειτουργία της υπηρεσίας Καθαριότητας ο Κυριάκος Σταυρίδης είπε:

«Μόλις έφτιαξε ο καιρός υπήρξε μεγάλη αύξηση στα παλιά έπιπλα και στα ογκώδη αντικείμενα που εγκαταλείπουν οι πολίτες έξω από το σπίτι τους. Ζητάμε πάντα το ίδιο πράγμα. Όταν βγάζουν τέτοια αντικείμενα έξω από το σπίτι τους να μας ενημερώνουν για να περνάμε και να τα παίρνουμε.

Περιμένουμε ότι θα έχουμε πολλά τέτοια αντικείμενα με τη βελτίωση του καιρού και μετά. Λόγω των ανακαινίσεων που θα γίνουν σε διάφορες κατοικίες. Το επόμενο διάστημα περιμένουμε να εργαστούν στις υπηρεσίες μας οι εργαζόμενοι με τις οκτάμηνες συμβάσεις αφού η διαδικασία επιλογής τους ολοκληρώθηκε.

Οι περισσότεροι από τους οποίους θα εργαστούν στα απορριμματοφόρα για την αποκομιδή των απορριμμάτων. Αρκετοί είναι επίσης χειριστές και εξωτερικοί εργάτες. Συνολικά πρόκειται για ένα προσωπικό 41 ατόμων».

Διαβάστε επίσης