• 17 Μαΐου 2024,

ΠΑΣΟΚ ως το τέλος της ζωής του!

 ΠΑΣΟΚ ως το τέλος της ζωής του!

Πέθανε το βράδυ της Παρασκευής σε ηλικία 84 ετών, κηδεύτηκε το Σάββατο το μεσημέρι, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Καβάλας Ηλίας Παπαδόπουλος.

Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του. Πριν από αυτά και όσο μπορούσε παρακολουθούσε στενά τη δραστηριότητα του τοπικού ΠΑΣΟΚ, στηρίζοντας το συνεχώς. Ήταν άλλωστε ένας από τους ανθρώπους που το δημιούργησαν στην Καβάλα αμέσως μετά τη Χούντα.

Πολλές φορές υποψήφιος, κυρίως στις δύσκολες εποχές (πριν το 1981) που το κόμμα ξεκινούσε την προσπάθεια του. Υποψήφιος Νομάρχης Καβάλας, υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας και πολλά ακόμη.Βουλευτής πρώτη φορά εξελέγη στις εθνικές εκλογές του 1981. Μέχρι τις εκλογές του 2000 εκλέγονταν συνεχώς, με μικρές διακοπές όταν υπήρχαν διαδοχικές εκλογές.

Τον Φεβρουάριο του 1992 το ΠΑΣΟΚ τον είχε διαγράψει (αν και βουλευτής) λόγω δήλωσης που έκανε τότε κατά του Ανδρέα Παπανδρέου. Μετά από λίγους μήνες επανήλθε στο ΠΑΣΟΚ. Δεν εξελέγη στις εκλογές του 2000. Τότε το ΠΑΣΟΚ στην Καβάλα εξέλεξε δύο βουλευτές. Τον Γιάννη Τσακλίδη και πρώτη φορά τον Κώστα Τσίμα.

Ο Ηλίας Παπαδόπουλος (όπως και ο Γιάννης Τσακλίδης) είχε σφοδρή αντιπαράθεση με τον Λευτέρη Αθανασιάδη πριν τις δημοτικές εκλογές του 1998. Και ως βουλευτής αλλά κι όταν δεν ήταν βουλευτής είχε πάντα θάρρος να δηλώνει ξεκάθαρα την άποψη του, κρατώντας αποστάσεις από αυτό που περιγράφουμε ως «κομματική πειθαρχία».

Εκείνα τα χρόνια η κομματική πειθαρχία ήταν έντονη αλλά ο Ηλίας Παπαδόπουλος ποτέ δεν είχε καλές σχέσεις μαζί της. Οι πολίτες του Νομού Καβάλας πάντα τον αποκαλούσαν με το μικρό του όνομα. Ήταν καθηγητής μαθηματικών και πριν εκλεγεί βουλευτής διατηρούσε στην Καβάλα φροντιστήριο. Παντρεμένος με την Άννα, δημιούργησε μια άριστη οικογένεια με τρία παιδιά.

Οι πιο πρόσφατες δημόσιες εμφανίσεις του έγιναν στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ αλλά και σε προεκλογικές δραστηριότητες του ίδιου κόμματος. Τα προηγούμενα χρόνια που το ΠΑΣΟΚ ήταν στα δύσκολα πάλι ξεχώριζε ο Ηλίας Παπαδόπουλος. Για τη συνέπεια του. Για την αγάπη του προς ένα κόμμα στο οποίο έκανε κριτική αλλά και στήριζε με πάθος.


Η ανάρτηση του Δημήτρη Παπουτσή για τον Ηλία αναφέρει:

«Αποχαιρετούμε τον Ηλία Παπαδόπουλο. Τον αγαπημένο μας καθηγητή μαθηματικών των μαθητικών μας χρόνων, τον πρ. Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, τον καλό μας σύντροφο των αγώνων της νιότης μας…Τον καλό μας φίλο, τον Ηλία… Ξεχώριζε πάντα για τη ήθος του, για την ανιδιοτέλεια του, για τον αξιακό του κώδικα, πάντοτε στο πλευρό των αδυνάτων…

Οι φίλοι του, παλιοί και νεότεροι και όλοι όσοι πορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια των ωραίων αγώνων μαζί του, θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό. Στην ωραία οικογένεια του, στην αγαπημένη του Άννα, στα παιδιά του, στην Κυριακή, στον Παναγιώτη, στον Κώστα, τον Γραμματέα μας σήμερα στο ΠΑΣΟΚ, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Να είναι γεροί να τον τιμούν. Αγαπημένε μας Ηλία θα σε θυμόμαστε και θα σε τιμάμε πάντα με αγάπη και σεβασμό. Αιωνία η μνήμη σου…».

Διαβάστε επίσης