• 28 Μαρτίου 2024,

Με καλοκαιρινή διάθεση και αυτή την εβδομάδα …

 Με καλοκαιρινή διάθεση και αυτή την εβδομάδα …

Σε ρυθμούς Ουάσιγκτον ο Αλέξης Τσίπρας τα τελευταία 24ωρα αφού μετά την έδρα του ΔΝΤ συναντήθηκε χθες με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλτ Τραμπ απο το οποίο περιμένει υποστήριξη όσο αφορά την 3η αξιολόγηση αλλά και γενικότερα στα θέματα που μας απασχολούν και κυρίως αυτό της μείωσης του χρέους το οποίο έχουν υποσχεθεί αλλά αποφεύγουν εντιέχνως οι δανειστές.

Εντυπωσιακή χαρακτηρίζουν τα ΜΜΕ την εμφάνιση στο πλευρό του έλληνα πρωθυπουργού της Μπέτυς Μπαζιάνα η οποία προτίμησε ένα λευκό κουστούμι το οποίο το συνδύασε με μια άκρως κομψή γόβα.

Βέβαια η σύντροφος του έλληνα πρωθυπουργού είναι τυχερή γιατί στην διάρκεια της παραμονής της εκεί δεν βρέθηκε , ακόμα , δίπλα στο τούμπανο την Μελάνια που είναι εκτός συναγωνισμού.

Δεν υπάρχει γυναίκα που να μπορεί να κοντράρει στο τομέα αυτό την Μελάνια που έχει κάνει κατά καιρούς εμφανίσεις άκρως κομψές και μέχρι ένα σημείο άκρως εκρηκτικές.

Η Μελάνια έχει το γούστο και τα προσόντα για να υποστηρίζει αυτά που επιλέγει να φοράει.

Τα ρούχα που φοράει τα απογειώνει στην κυριολεξία.

Βέβαια όπως καταλαβαίνετε το θέμα μας δεν είναι η Μελάνια αλλά ο Τράμπ και αυτά που θα πει στον Τσίπρα που θέλει και ελπίζει επιτέλους σε μια πιο ουσιαστική υποστήριξη των ΗΠΑ στα θέματα που μας απασχολούν.

Πάντως απο την προχθεσινή κοινή συνέντευξη τύπου καταλάβαμε οτι εμείς είμαστε αυτά που επενδύουμε στην Αμερικάνικη οικονομία με συμφωνία 2,4 δις προκειμένου να αναβαθμιστούν τα f16 της πολεμικής μας αεροπορίας.

Δηλαδή αν τα αλλάζαμε και πέρναμε καινούργια πόσα θα δίναμε  ;

Εγώ πάντως θα προτιμούσα να αποσύρουμε τον στόλο των F – 16 που διαθέτει η πολεμική αεροπορία εδώ και χρόνια και να πάρουμε καινούργια.

Μπορεί να μας βγεί κάτι παραπάνω αλλά θα έχουμε F- 16 τελευταίας γεννιάς.

Αυτά που έχουμε οτι και να τα κάνουμε είναι κουρασμένα και έχουν περάσει τα χρόνια τους.

Αυτό που δεν έχουμε καταλάβει και θα φανεί , είναι αν η συμφωνία των 2,4 δις δολλαρίων  για την αναβάθμιση των F -16 είναι το μπαξίσι της ελληνικής κυβέρνησης προς τους Αμερικάνους προκειμένου να διευκολύνουν όπως και όσο μπορούν στο κλείσιμο της 3η αξιολόγησης αλλά και στο θέμα της μείωσης του χρέους.

Πάντως μου κάνει εντύπωση που ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στην Ουάσιγκτον η Μελάνια είναι άφαντη.

Δεν βγαίνει η Μελάνια απο το γυμναστήριο στο οποίο περνάει ατελείωτες ώρες καθημερινά προκειμένου να έχει αυτό το κορμί λαμπάδα , για ομάδες Β’ Εθνικής ;

Μόνο για ομάδες του Τσάμπιονς Λίνγκ κάνει  τις  γωνστές εκρηκτικές εμφανίσεις ;

Το γράφω αυτό γιατί μέχρι και προχθές δεν την είχαμε δεί ούτε σε ένα πλάνο.

Πάνω – κάτω η Μπέτυ Μπαζιάνα αλώνισε όλο τον Λευκό Οίκο και η Μελάνια άφαντη.

 

Ποιός να του το έλεγε το Σερ Τάκη Λεμονή οτι θα πατούσε το ΚΑΠ ΝΟΥ , την έδρα της Μπάρτσα ως προπονητής του Ολυμπιακού.

Α ρε Τάκαρε μεγάλες στιγμές…

Αυτά θα μείνουν …

 

Και μια και μιλάμε για μπάλα μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί τα τελευταία χρόνια όταν ένας παίκτης εκτελεί κόρνερ ή φάουλ πριν το χτύπημα σηκώνει το χέρι λες και είναι παραστάτης σε παρέλαση ;

Για να προκαλέσει την συγκέντρωση και προσήλωση των συμπαικτών του στην εκτέλεση ή τους δίνει το σύνθημα για κάποια κομπίνα ;

 

Επιστρέφουμε στην επίσκεψη Τσίπρα στην Ουάσιγκτον και το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο έλληνας πρωθυπουργός απέφυγε να απαντήσει , κοινώς έκανε το παγόνι , όταν οι δημοσιογράφοι τον ρωτήσανε για τις επικριτικές του  δηλώσεις κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των ΗΠΑ προς το πρόσωπο του Τράμπ.

Είναι αυτό που λέμε ΑΓΑΛΜΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ , ΑΓΑΛΜΑ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ.

Αν θυμάμαι καλά ο Αλέξης στην διάρκεια της επίσκεψης ΟΜΠΑΜΑ στην Αθήνα σε αυτές τις τελευταίες εβδομάδες της θητείας του είχε δηλώσει οτι ο θεός να φυλάει τους Αμερικάνους απο μια ενδεχόμενη εκλογή Τράμπ.

Και μετά την κατάπιε την σφυρίχτρα !

Θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα , απλά ο έλληνας πρωθυπουργός οφείλει να είναι πιο προσεκτικός και σε αυτά που κάνει και κυρίως σε αυτά που λέει.

 

Καθημερινά αρκετοί συμπολίτες μας χωρίς να είναι απαραίτητα χειμερινοί κολυμβητές κάνουν τις βουτιές τους στην Καλαμίτσα αφού ο καιρός είναι αρκετά ήπιος και το επιτρέπει.

Μακάρι να βγει έτσι όλος ο Οκτώβρης.

Καλή σας ημέρα και καλή συνέχεια.

Να είστε καλά και να έχετε το νου σας γιατί οι καιροί παραμένουν δύσκολοι , ύπουλοι και ύποπτοι.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης