• 16 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

Μέσω ΕΣΠΑ η ενεργειακή αναβάθμιση του Διοικητηρίου, φωτοβολταϊκά στην οροφή του

 Μέσω ΕΣΠΑ η ενεργειακή αναβάθμιση του Διοικητηρίου, φωτοβολταϊκά στην οροφή του

Στη φωτογραφία η ερευνητική γεώτρηση μπροστά από το Διοικήτηριο, τον Σεπτέμβρη του 2020.

Ομόφωνη απόφαση έλαβε προ λίγων ημερών η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Προτείνει για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ έργο ενεργειακής αναβάθμισης του Διοικητηρίου, προϋπολογισμού 3.975.000,00 ευρώ. Η πρόταση θα γίνει δεκτή, το έργο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Έχει σχέση με τα συστήματα ψύξης θέρμανσης, αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Διοικητηρίου Καβάλας προκειμένου το κτίριο να μεταβεί από την σημερινή κατηγορία Ενεργειακής Απόδοσης Δ, σύμφωνα με τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (κενακ 2017), στην κατηγορία Ενεργειακής Απόδοσης. Σχετίζεται επίσης με γεώτρηση που έγινε σε χώρο μπροστά στο κτίριο, επί εποχής αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αντωνιάδη.

Η απόφαση της επιτροπής αναφέρει:

«Το κτίριο του Διοικητηρίου βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αντίστασης 20 στο παραλιακό μέτωπο της Καβάλας και το εμβαδόν ανέρχεται σε 12.500m2 περίπου. Πιο συγκεκριμένα οι προτεινόμενες παρεμβάσεις αφορούν:

Α) Την αναβάθμιση του συστήματος Θέρμανσης -ψύξης με την εγκατάσταση συστήματος αβαθούς γεωθερμίας ανοικτού τύπου θερμικής/ψυκτικής ισχύος 800kw το οποίο θα αποτελείται από δύο γεωτρήσεις άντλησης και δύο γεωτρήσεις επανέγχυσης μέσου βάθους 120μ εκάστη στον προαύλιο χώρο του Διοικητηρίου.

Τοποθέτηση θερμικού πλακοειδή εναλλάκτη νερού/νερού στο λεβητοστάσιο, και τοποθέτηση δύο αντλιών θερμότητας υδρόψυκτες /νερού , οι οποίες θα ανταλλάσσουν θερμότητα με τον θερμικό εναλλάκτη και θα τοποθετηθούν στο υπάρχον λεβητοστάσιο (ψυχροστάσιο), καθώς και μίας αντλίας θερμότητας αερόψυκτη /νερού η οποία θα τοποθετηθεί στο επίπεδο του 6ου ορόφου (ανατολικό δώμα 5ου ορόφου) η οποία θα συμπληρώνει την απαιτούμενη ζήτηση. Εγκατάσταση 471 μονάδων FCU και τοποθέτηση αντίστοιχων κυκλοφορητών/αντλίες in-line. -Εγκατάσταση νέας Κεντρικής Κλιματιστικής Μονάδας στην αίθουσα «Ν. Μάρτης»

Β) Παρεμβάσεις στο σύστημα φωτισμού του κτιρίου με την τοποθέτηση νέων φωτιστικών τύπου leds στις ίδιες θέσεις με τα υπάρχοντα φωτιστικά. Γ) Εγκατάσταση φ/β συστήματος ισχύος 60KWp (τρία Φ/Β συστήματα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 20KWp έκαστο) διασυνδεδεμένο με το κεντρικό δίκτυο (ΔΕΔΔΗΕ) στην χαμηλή τάση του Γενικού Πίνακα Χαμηλής Τάσης του Υ/Σ -Μ/Τ του Διοικητηρίου Καβάλας.

Οι Φ/Β γεννήτριες θα τοποθετηθούν στο δώμα του 6ου ορόφου και στο Ανατολικό δώμα του 5ου ορόφου».

Διαβάστε επίσης