Μετά τις γιορτές ξεκινά έργο ύδρευσης στην Κηπούπολη

 Μετά τις γιορτές ξεκινά έργο ύδρευσης στην Κηπούπολη

Τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καβάλας Απόστολος Χρόνης υπέγραψε το προβλεπόμενο από τη διαδικασία συμφωνητικό με τον ανάδοχο του γνωστού και μεγάλου έργου.

Της κατασκευής νέου δικτύου ύδρευσης στην δυτική πλευρά της πόλης. Κυρίως στη συνοικία της Κηπούπολης. Πρόκειται για έργο του ΕΣΠΑ, με αρχικό προϋπολογισμό 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Το έργο δημοπρατήθηκε τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους. Μετά από μία μακρά γραφειοκρατική διαδικασία, το αποτέλεσμα του διαγωνισμού οριστικοποιήθηκε με έκπτωση 38%. Με την υπογραφή του συμφωνητικού ανάμεσα στον ανάδοχο (ΜΕ.ΚΟΝ. ΑΕ) και τη ΔΕΥΑ Καβάλας οριστικοποιείται η έναρξη των εργασιών. Αυτό θα συμβεί μετά την περίοδο των εορτών και εντός του μήνα Ιανουαρίου του 2021.

Το φιλόδοξο αυτό έργο θα αντικαταστήσει το υφιστάμενο δίκτυο ύδρευσης κυρίως στην Κηπούπολη αλλά και σε άλλες περιοχές στη δυτική πλευρά της πόλης. Πιο συγκεκριμένα το έργο αρχίζει από σημείο πολύ κοντά στην κεντρική πύλη της ΧΧ Μεραρχίας στον Άγιο Λουκά. Στη συνέχεια η κατασκευή του νέου αγωγού ύδρευσης «κατεβαίνει» προς τα παραθαλάσσια, φτάνοντας μέχρι το ξενοδοχείο Λούσυ. Ένα άλλο μέρος του έργου αφορά τον κεντρικό αγωγό ύδρευσης προς την περιοχή της οδού Τενέδου.

Έως και το Δικαστικό Μέγαρο. Μέρος του έργου αφορά και την περιοχή κοντά στο δάσος της Παναγούδας.

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη μελέτη ο ανάδοχος θα κατασκευάσει 6,6 χιλιόμετρα πρωτεύον δίκτυο ύδρευσης και 15,5 χιλιόμετρα δευτερεύον δίκτυο ύδρευσης. Αυτές οι διακλαδώσεις του δευτερεύοντος δικτύου αφορούν τους μικρότερους δρόμους στη συνοικία της Κηπούπολης αλλά και στις περιοχές που ήδη αναφέρθηκαν. Ταυτόχρονα θα υλοποιηθεί στην ίδια περιοχή η δεύτερη εργολαβία, ένα ακόμη έργο της ΔΕΥΑΚ. Το γνωστό έργο ελέγχου των διαρροών.

Η πρώτη εργολαβία για την αλλαγή του δικτύου ύδρευσης προβλέπει 1.338 συνδέσεις με ιδιωτικές παροχές. Από το συμφωνητικό που υπεγράφη μεταξύ των δύο πλευρών προκύπτει ότι ο χρόνος που έχει στη διάθεσή του ο ανάδοχος για να ολοκληρώσει το έργο είναι 24 μήνες. (φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης