• 9 Μαΐου 2024,

Μια πρώτη συνάντηση για τη συντονιστική Καβάλας του ΜΕΡΑ25

 Μια πρώτη συνάντηση για τη συντονιστική Καβάλας του ΜΕΡΑ25

Πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα μία πρώτη συνάντηση στελεχών και φίλων του κόμματος ΜΕΡΑ 25 προκειμένου στο νομό μας να δημιουργηθεί η προσωρινή συντονιστική επιτροπή. Όπως κι άλλη φορά έχει αναφέρει η εφημερίδα μας, το κόμμα ΜΕΡΑ25 στην Καβάλα Θα οργανωθεί καλύτερα. Θα γίνουν εγγραφές μελών κτλ. Αυτό γίνεται με αφορμή το συνέδριο που οργανώνεται τους προσεχείς μήνες. Της πρώτης συνάντησης θα επακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις ενώ η οργάνωση Καβάλας στα πρώτα της βήματα απέκτησε ήδη τη δική της παρουσία στο διαδίκτυο. Δική της ιστοσελίδα.

Ένας από τους ανθρώπους που στηρίζει διαχρονικά την προσπάθεια του Γιάννη Βαρουφάκη στο νομό μας είναι ο συμπολίτης λογιστής φοροτεχνικός Κώστας Νάνος. Ήταν από τους πρώτους που είδε την ταινία του Κώστα Γαβρά (συνεχίζει να προβάλλεται στον Απόλλωνα) κι ως γνωστός αφορά το επίμαχο διάστημα του πρώτου εξαμήνου της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Με υπουργό τον κ. Βαρουφάκη.

Σχολιάζει ως εξής το περιεχόμενο της ταινίας:

«Η ταινία αποτυπώνει αρκετά πιστά όσα έγιναν τότε. Τότε που ο Βαρουφάκης προσπαθούσε να πείσει για το απαραίτητο κούρεμα του χρέους. Οι εκπρόσωποι των δανειστών ήταν κατώτεροι του σε γνώσεις και εκδικητικοί για την Ελλάδα. Στην ταινία βλέπουμε και την αλλαγή που υπήρξε στην κυβέρνηση μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Υπάρχει μία πιστή μεταφορά όσων υποστηρίζει ο Γιάννης Βαρουφάκης στο βιβλίο που για την ίδια περίοδο έγραψε. Μέσα από την ταινία ο θεατής αντιλαμβάνεται με τι ανθρώπους είχαν να κάνουν οι τότε κυβερνήσεις».

 

 

 

Διαβάστε επίσης