μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Με τη… βοήθεια των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, που ήταν λίγα κι όχι σημαντικά, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας την Παρασκευή αποδείχθηκε σύντομη και χωρίς ειδήσεις. Βασικά χωρίς τις γνωστές εντάσεις, στις οποίες κατά το πρόσφατο παρελθόν συνηθίσαμε. Επειδή η συνεδρίαση έγινε Παρασκευή απόγευμα και βράδυ, η προσέλευση των δημοτικών συμβούλων ήταν περιορισμένη. Ειδικά η αντιπολίτευση είχε παρόντες μόνο 8 εκπροσώπους της!

 

Προβλέποντας αυτήν την κατάσταση η διοίκηση του Δήμου φρόντισε να αποφύγει ακόμη και την προ συνεδρίαση, δηλαδή τη συνάντηση της Δημάρχου με τους δημοτικούς της συμβούλους την παραμονή. Η συνεδρίαση της Παρασκευής άρχισε με καθυστέρηση 20 λεπτών και διήρκεσε λιγότερο από 3 ώρες. Αυτή κι αν δεν είναι είδηση…

 

«Δεν υπάρχει ακόμη αποτέλεσμα από το βίντεο της τράπεζας για τους δράστες της επίθεσης στο μνημείο των Καβαλιωτών Εβραίων» είπε η Δήμαρχος στους δημοτικούς συμβούλους, εξηγώντας ότι αυτές τις πληροφορίες τις έχει από τον αστυνομικό διευθυντή. Μάλλον ίδια είναι η πηγή της φήμης που «κυκλοφορεί» στο Δημαρχείο, σύμφωνα με την οποία στο βίντεο ενώ οι δράστες φαίνονται καθαρά δεν διακρίνονται τα πρόσωπα τους. Φέρονται να φορούν κουκούλες.

 

Η κ. Τσανάκα αλλά και οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης χειρίστηκαν σωστά, ουσιαστικά και χωρίς πολλά λόγια το θέμα της καταδίκης της ενέργειας. Υιοθέτησαν το κείμενο των συμπολιτών που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη, το συνυπέγραψαν έστω κι αν ο Χρήστος Ποτόλιας ζητούσε (όπως αναμένονταν) κάτι αναλυτικότερο και «σκληρότερο». Οι … ύποπτοι δεν αντέδρασαν στην εισήγηση της Δημάρχου, αυτό είναι προς τιμή τους, κι έτσι η «παραφωνία» Ποτόλια ήταν η μοναδική.

 

Εν τω μεταξύ αργά το βράδυ της Παρασκευής μπροστά στο μνημείο των Καβαλιωτών Εβραίων στάθμευσαν κι είχαν αναμμένους τους φάρους τους, περιπολικό της Αστυνομίας και όχημα της πυροσβεστικής. Ήταν φανερό ότι κάτι είχε συμβεί. Οι διερχόμενοι κοιτούσαν προς το μνημείο αλλά το περιστατικό αφορούσε καμινάδα καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργεί στην ίδια περιοχή. Το μνημείο φυλάγεται (όπως εύκολα μπορεί να φανταστεί κάποιος) κατά τις επικίνδυνες ώρες. Δηλαδή τις νυχτερινές.

 

Κάτι ακόμη για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή. Η live μετάδοση της από το διαδίκτυο εμπλουτίστηκε κι έγινε ακόμη καλύτερη αφού στις δύο προϋπάρχουσες κάμερες προστέθηκε μία ακόμη. Αυτή είναι κοντά στους δημοτικούς συμβούλους που κάθονται στην βόρεια άκρη της αίθουσας. Η επιπλέον κάμερα ήταν αίτημα του Νίκου Μουρτασάγα.

 

Εντός της εβδομάδας θα αποφασιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα σκάνδαλα στον χώρο της υγείας. Είναι πολύ πιθανό στην επιτροπή να αποφασιστεί να συμμετάσχει ο βουλευτής Καβάλας κ. Κώστας Μορφίδης.

 

Αν και το τμήμα Τροχαίας Καβάλας δεν ικανοποίησε το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου, το βράδυ της Λευκής Νύχτας να πεζοδρομηθεί και η οδός Βενιζέλου, η μεταξύ τους συνεργασία είναι άριστη. Οι δύο Βασίληδες εκπέμπουν στο ίδιο μήκος κύματος. Εννοούμε τον Βασίλη Λεμονίδη και τον διοικητή της Τροχαίας Βασίλη Τσομπάνογλου. Με την ευκαιρία των εκδηλώσεων της Λευκής Νύχτας οριστικοποιήθηκε η δωρεά στο τμήμα Τροχαίας από τον Εμπορικό Σύλλογο, δέκα μεγάλων κώνων.

 

Οι Ομοσπονδίες Επαγγελματιών και Βιοτεχνών της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση διαμαρτυρίας. Διαμαρτύρονται προς τον πρόεδρο της Π.Ε.Δ. ΑΜΘ κ. Βαγγέλη Λαμπάκη επειδή δεν προσκάλεσε τις διοικήσεις τους σε σύσκεψη που οργάνωσε πρόσφατα με θέμα τα επιπλέον διόδια στην Εγνατία οδό.

 

Την Τετάρτη 5 Απριλίου ο βουλευτής Δημήτρης Εμμανουηλίδης ήταν καλεσμένος σε πολιτική συζήτηση, στον τηλεοπτικό σταθμό Κόντρα. Μιλώντας στον δημοσιογράφο Μάκη Κουρή προέβλεψε ότι «…. τελειώνουμε με την αξιολόγηση». Δήλωση που επιβεβαιώθηκε πλήρως δύο μέρες μετά.

 

Ο Θόδωρος Μαρκόπουλος ήταν στο Αμφιθέατρο χθες το πρωί, αρκετή ώρα πριν την έναρξη της ημερίδας των γεωπόνων και των παραγωγών λαϊκών αγορών. Συμμετείχε στα «πηγαδάκια» δηλώνοντας ότι θα αποχωρήσει νωρίς (πριν καν αρχίσει η ημερίδα) λόγω της εκδήλωσης στους Φιλίππους. Γενικά η ημερίδα θα είχε πολύ περισσότερο κόσμο αν δεν υπήρχε η ατυχία να συμπέσει χρονικά με την εκδήλωση στους Φιλίππους, η οποία έγινε παρουσία και της Υπουργού Πολιτισμού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης