• 25 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ και η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας συνεργάστηκαν νωρίς χθες το απόγευμα προκειμένου να προσφερθεί βοήθεια σε ηλικιωμένη γυναίκα που διαμένει μόνη της σε διαμέρισμα επί της οδού Δαγκλή (Άγιος Παύλος).

Νωρίτερα η γυναίκα ειδοποίησε τηλεφωνικά συγγενή της που βρίσκεται στο εξωτερικό, του είπε ότι ευρισκόμενη στο διαμέρισμα είχε ατύχημα κι εγκλωβίστηκε σε αυτό. Ο συγγενής της κάλεσε τις προαναφερθείσες υπηρεσίες σε βοήθεια. Πυροσβέστης μπήκε στο κλειδωμένο διαμέρισμα από το παράθυρο κι άνοιξε την εξώπόρτα προκειμένου να μπουν και οι διασώστες του ΕΚΑΒ. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.

Αρχικά οι πυροσβέστες έφθασαν στο μπαλκόνι του διαμερίσματος από το διπλανό. Πριν το παραβιάσουν, αντιλήφθηκαν ανοιχτό παράθυρο σε άλλη πλευρά του διαμερίσματος. Το εκμεταλλεύτηκαν κι έτσι έλυσαν το αρχικό πρόβλημα χωρίς να κάνουν καμία ζημιά.

===============================================================================

Στις προηγούμενες απεργίες, επί ημερών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛΛ, οι εκπρόσωποι του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην πλατεία. Συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση κανονικά, δηλώνοντας αντίθετοι στα μέτρα που όπως εξηγούσαν η Κυβέρνηση δρομολογεί ενώ δεν το επιθυμεί. Χθες τους αναζητήσαμε μία ακόμη φορά αλλά δεν τους βρήκαμε πουθενά. Ήταν ολοφάνερο ότι απουσίαζαν. Με εξαίρεση έναν καθηγητή μέσης εκπαίδευσης. Ή δεν τον ειδοποίησαν, ή αποχώρισε κι αυτός από το κόμμα. Ισχύει μάλλον το πρώτο…

 

Και οι δύο χθεσινές απεργιακές συγκεντρώσεις ήταν αξιοπρεπέστατες. Υπήρξε η συμμετοχή που έπρεπε ώστε να γίνει η πορεία, να σταλεί το σχετικό μήνυμα. Στην περίπτωση του ΠΑΜΕ (πλατεία Ελευθερίας) έπιασε τόπο η κινητοποίηση που προηγήθηκε όπως επίσης και η αυξημένη γενικότερη απήχηση των θέσεων του ΚΚΕ. Το οποίο επωφελείται από την κολοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Στην πλατεία Καπνεργάτη την κατάσταση την «έσωσαν» οι απολυμένοι της ΒΦΛ και οι εργαζόμενοι των Πετρελαίων. Καλά που ήταν αυτοί διότι όλοι οι υπόλοιποι ήταν σχετικά λίγοι. Αυτό άλλωστε προκύπτει από τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία των εργαζόμενων στο δημόσιο τομέα. Κάτω του 10%, με εξαίρεση τους εργαζόμενους στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Αυτοί πλησίασαν το 20%.

 

Αποδείχθηκε χθες ότι ο κόσμος (εργαζόμενοι συνταξιούχοι και όλοι οι άλλοι) δεν κουνιέται από τον καναπέ, από την πολυθρόνα και την τηλεόραση. Δεν αλλάζει την καθημερινότητα του. Συμβιβάστηκε με τη δυσκολία του, δεν ελπίζει. Κατόπιν τούτου είτε δεν απεργεί, είτε δεν διαμαρτύρεται. Είναι άσχημα τα νέα για αυτούς που ισχυρίζονται ότι το πρόβλημα της κρίσης αρχίζει να λύνεται (success story Τσίπρα). Εξίσου άσχημα είναι τα νέα για τους επόμενους. Οι οποίοι δεν πείθουν ότι μπορούν να διορθώσουν τα πράγματα.

 

Θα πρέπει λοιπόν να λάβουμε υπόψη μας κι αυτό το μήνυμα. Το μήνυμα που στέλνουν όλοι όσοι χθες δεν έκαναν απεργία, δεν ήταν στις πλατείες, άνοιξαν κανονικά τα μαγαζιά τους κτλ. Όλοι αυτοί ζητούν κάτι άλλο αφού δεν εμπιστεύονται κανέναν.

 

Η στάση του Αστικού λεωφορείου μπροστά από το Τεχνικό Λύκειο (Περιγιάλι) γέρνει! Κάποιο αυτοκίνητο την παρέσυρε, κόντεψε να την ξηλώσει. Ευτυχώς η… δουλειά έμεινε στη μέση. Η στάση διασώθηκε αλλά γέρνει. Είμεθα περίεργοι για την αποκατάσταση του προβλήματος. Ήδη πέρασε μια εβδομάδα χωρίς να ενδιαφερθεί κανείς. Εν των μεταξύ κάτω από την στάση βρίσκονται καθημερινά πολλοί άνθρωποι που ανυποψίαστοι περιμένουν να περάσει το λεωφορείο!

 

«Ήταν άβολη η ώρα» δικαιολογήθηκε χθες ο Λεωνίδας Παππάς για την απουσία του και την απουσία της παράταξης Σιμιτσή, από την πρόσφατη εκδήλωση του Μάκη Παπαδόπουλου. Λίγα λεπτά μετά, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, συμφωνούσε απόλυτα με τον Σπύρο Προυσαεύ (δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του Μάκη Παπαδόπουλου) καταψηφίζοντας ανακλήσεις αδειών δύο καταστημάτων.

 

Οι κυρίες της πλειοψηφίας (Χιώτη- Πρασσά, Φρατζεσκάκη, Μπαλτζίδου, Δρακονάκη) τους κοίταξαν περίεργα. Πρώτον για το ότι καταψήφισαν, δεύτερον επειδή ήταν απόλυτα σύμφωνοι μεταξύ τους. Η Κορίνα Χιώτη Πρασσά ζήτησε εξηγήσεις από τον Λεωνίδα Παππά. Αυτός κάτι προσπάθησε να πει, δικαιολόγησε την διαφωνία ενώ ο Σπύρος Προυσαεύ συμφωνούσε εκ νέου με τον συμπολίτη δικηγόρο.

 

«Διαφωνούμε και για πολιτικούς λόγους» είπε την τελευταία του λέξη ο Λεωνίδας Παππάς. Τότε οι κυρίες έγιναν «μπαρούτι». Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με άλλα θέματα, στα οποία οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες. Αυτό που έμεινε ως «ενθύμιο» της χθεσινής διαδικασίας ήταν η ατάκα Παππά που εξέφραζε και τον Προυσαεύ. «Διαφωνούμε και για πολιτικούς λόγους».

 

«Δεν έχω καμία σχέση με τον επιχειρηματία Λαυρεντιάδη» είπε στα μέλη της ίδιας επιτροπής μηχανικός, η οποία παρέστη στη συνεδρίαση για λογαριασμό πελάτη της. Έτυχε να έχει το ίδιο επίθετο με τον ιδιοκτήτη της ΒΦΛ κι έτσι υπήρξε από πλευράς των μελών της επιτροπής μια απορία και μια έκπληξη. Η διευκρίνιση της ήταν απαραίτητη.

 

Λένε ότι ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης ενδιαφέρθηκε να αγοράσει παραθεριστική κατοικία στο Παληό. Όσοι αναπαράγουν την ιστορία συμπληρώνουν ότι αυτή αφορά το Καλοκαίρι του 2016. Τελικά ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ δεν βρήκε στο Παληό ότι ζητούσε κι η αγοραπωλησία δεν έγινε ποτέ. Τώρα νέες φήμες επιμένουν να συνδέουν το ίδιο πρόσωπο με τα Λουτρά των Ελευθερών. Λόγια του κόσμου ή κάπου υπάρχει αλήθεια; Θα το ξέρουμε όταν σε έναν μήνα ολοκληρωθεί η διαδικασία μέσω της οποίας τα Λουτρά θα αναζητήσουν επενδυτή.

 

Άρχισε η προετοιμασία για τις εκδηλώσεις των Ελευθερίων του Καλοκαιριού. Μάθαμε ότι ένα από τα πολιτιστικά γεγονότα θα αφορά τον ποιητή Κωνσταντινίδη. Ο οποίος μεταξύ άλλων έδωσε το όνομα του σε οδό της πόλης μας. Την εκδήλωση αφιέρωμα σε αυτόν ετοιμάζει η Κρητική Αδελφότητα εξ αιτίας του ότι ο ποιητής ήταν στην καταγωγή Κρητικός.

 

Δεχθήκαμε διαμαρτυρίες συμπολιτών για τα ενοχλητικά ψηλά χόρτα στην ανατολική πλευρά της Καλαμίτσας, στο πεζοδρόμιο μπροστά από το σούπερ μάρκετ Μασούτη. «Κάθε χρόνο τα ίδια. Για να τα κόψουν πρέπει πρώτα να αναδείξουμε το πρόβλημα» λένε όσοι συχνάζουν στην περιοχή. Φυσικά έχουν δίκιο.

 

Ρωτήθηκε ο Πέτρος Πετρόπουλος αν πρόκειται για σύμπτωση η απουσία του Θ. Γκόνη από τις συνεντεύξεις τύπου όσον αφορά τις άλλες δραστηριότητες του ΔΗΠΕΘΕ. Ο πρόεδρος απάντησε ότι είναι σύμπτωση αφού ο κ. Γκόνης παρακολούθησε κάποιες από τις παραστάσεις των μαθητών. «Αυτήν την περίοδο βρίσκεται στην Αθήνα για τις προετοιμασίες του Φεστιβάλ» είπε και τον κάλυψε πλήρως.

 

Ποσό 43.000 ευρώ διεκδικεί ο Δήμος Παγγαίου από τη γνωστή υπόθεση των εταιριών Energa-Hellas Power. Τον περασμένο μήνα με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου δόθηκε εντολή σε δικηγόρο Αθηνών να προβεί σε όλες τις απαραίτητες δικαστικές ενέργειες για την είσπραξη των χρημάτων. Θυμίζουμε ότι ο Δήμος Καβάλας που μάλλον έκανε ίδιες ενέργειες πολύ πιο έγκαιρα, αισιοδοξεί ότι θα βάλει στο ταμείο του τα χρήματα που του οφείλει η ίδια εταιρία.

 

Αυτήν την φορά ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών μίλησε για τις αλλαγές στον Καλλικράτη σε εκδήλωση που έγινε στην Αλεξανδρούπολη. Το τηλεγράφημα του ΑΠΕ αναφέρει: «η θέση ότι η καθιέρωση της απλής αναλογικής στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού, είναι “κόκκινη γραμμή” για την κυβέρνηση, επανέλαβε σήμερα από την Αλεξανδρούπολη, ο γγ του ΥΠΕΣ και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Κώστας Πουλάκης. “Φιλοδοξούμε η μεταρρύθμιση για την ΤΑ να έχει το στοιχείο του διαλόγου, της διαβούλευσης, επί της ουσίας, πριν φτάσει στο ελληνικό Κοινοβούλιο” δήλωσε ο κ. Πουλάκης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, συμπληρώνοντας πως ο διάλογος που άρχισε τον Ιούνιο του 2016, δεν θα είναι ατέρμονος, καθώς επιδιώκεται η κατάθεση της πρότασης στο ελληνικό Κοινοβούλιο εντός του έτους».

 

==============================================================

 

Η Οργανωτική επιτροπή του Akrolithos Paggaio Trail Run 2017 ευχαριστεί
Με ανακοίνωση της η οργανωτική επιτροπή του πρόσφατου αγώνα Akrolithos Paggaio Trail Run 2017  ευχαριστεί: Όλους τους αθλητές που μας τίμησαν με την παρουσία τους στον αγώνα. Όλους τους εθελοντές που μας στήριξαν στο οργανωτικό αλλά και στο αγωνιστικό κομμάτι του αγώνα μέσα στις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Τον ΔΗΜΟ ΠΑΓΓΑΙΟΥ και τον Δήμαρχο Αναστασιάδη Φίλιππο που στήριξαν τον αγώνα. Την εταιρεία ΑΚΡΟΛΙΘΟΣ που ήταν ο μεγάλος χορηγός του αγώνα. Την ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ που αγκάλιασε τον αγώνα. Τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΒΑΛΑΣ για την υποστήριξη του 3ου σταθμού στη θέση «Πεταλούδας». Το CLUB 4X4 για την υποστήριξη του 2ου και 5ου σταθμού τροφοδοσίας. Τα Super market “ΓΟΥΝΤΣΙΔΗΣ Α.Ε.”. Την εταιρία αθλητικών ειδών “Active Point” (Odlo , La Sportiva). Την “Nutrixxion Hellas” ενεργειακά προϊόντα. Το κτήμα “ΕΡΕΙΚΗ” Βιολογικά αρωματικά φυτά- Μελισσοκομικά προϊόντα. Χορηγούς Επικοινωνίας ΕΝΑ CHANEL – ADVENDURE- RUNNING NEWS – RUNNER MAGAZINE- RUNNING MAGAZINE.

 

 

Διαβάστε επίσης