• 20 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Σύμφωνα και με τα δεδομένα της εποχής- όπου κανένα δημόσιο έργο δεν τελειώνει στην ώρα του- είναι ευχάριστα τα νέα από δύο δημοτικά έργα: 1) Διαπιστώνεται ένταση εργασιών (ειδικά στο ισόγειο του κτιρίου) στη Μεγάλη Λέσχη. 2) Ο αντιδήμαρχος κ. Δημοσθένης Τουλκίδης αναφέρει στο facebook ότι επίκειται η ασφαλτόστρωση στην οδό 7ης Μεραρχίας. Το πρώτο έργο έπρεπε να έχει τελειώσει προ πολλού, το δεύτερο έπρεπε να έχει αρχίσει και να έχει τελειώσει επίσης προ πολλού.

 

Ο κ. Τουλκίδης διαψεύδει κατηγορηματικά τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Φάμελλο. Την περασμένη Πέμπτη ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε σε 28 Δήμους σε όλη τη χώρα που δεν είχαν στείλει στοιχεία για τους δασικούς χάρτες. Κατά τον κ. Τουλκίδη κακώς στον πίνακα περιλαμβάνεται και ο Δήμος Καβάλας αφού λίγες ημέρες νωρίτερα είχε στείλει τα στοιχεία που τον αφορούν. Επίσης με καθυστέρηση.

 

Ρωτήθηκε ο πρώην δήμαρχος Κ. Σιμιτσής για το ενδεχόμενο αλλαγής της ημερομηνίας των δημοτικών εκλογών του 2019. Απάντησε « Η μετάθεση της ημερομηνίας των εκλογών είναι πολύ πιθανό να είναι αντισυνταγματική. Ειδικά αν συνοδευτεί κι από αλλαγή της ημερομηνίας στην οποία θα αναλάβουν καθήκοντα όσοι κερδίσουν στις εκλογές αυτές».

 

Χθες το πρωί ο κ. Σιμιτσής- πριν τη συνέντευξη τύπου- είχε εκφραστεί θετικά για το φεστιβάλ Cosmopolis που τέλειωσε την Κυριακή. «Ήταν καλό και πετυχημένο. Ουσιαστικά είναι δύο εκδηλώσεις ταυτόχρονα, τα χορευτικά και οι συναυλίες. Τα χορευτικά συγκροτήματα φέτος ήταν καλύτερα από τα περσινά. Πολύ καλύτερες φέτος ήταν οι συναυλίες» είπε ειδικότερα. Τα ίδια καλά λόγια για το Cosmopolis ακούστηκαν από τον κ. Σιμιτσή και στη συνέντευξη τύπου που η παράταξη του έδωσε χθες το μεσημέρι.

 

Μια και το έφερε η κουβέντα. Η Δημοτική Αστυνομία ήταν κάθε απόγευμα και βράδυ στις εκδηλώσεις του Cosmopolis. Περισσότερη δουλειά είχε την πρώτη μέρα λόγω του ότι έπρεπε να φροντίσει να αδειάσει η οδός Θ. Πουλίδου από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Η δουλειά της Τροχαίας ήταν ακόμη πιο δύσκολη αφού επιτηρούσε την απαγόρευση της κυκλοφορίας την ώρα που στην Παναγία υπήρχε αθρόα προσέλευση κόσμου.

 

Σύμφωνα με συμπολίτη που την περασμένη Πέμπτη το μεσημέρι ταξίδεψε από τον Λιμένα στην Κεραμωτή, υποχρεώθηκε από το πλήρωμα του φέρι μποτ να μείνει μέσα στο αμάξι σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού! «Αυτό έγινε επειδή δεν υπήρχε χώρος να ανοίξει η πόρτα και να βγω όχι μόνο εγώ αλλά αρκετοί ακόμη οδηγοί. Τελικά εγώ βγήκα αλλά κάποιοι άλλοι όχι» είπε συγκεκριμένα.

 

Όσοι διάβασαν τη δικογραφία στην πρόσφατη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών μας λένε ότι κάποιοι από τους 8 εμπλεκόμενους κατηγορούνταν για κέρδη (από τα ναρκωτικά) έως και 500.000 ευρώ! Φυσικά και όλα αυτά θα κριθούν στο δικαστήριο. Όταν με το καλό έρθει αυτή η ώρα.

 

Άρον άρον αναχώρησε για την Αθήνα τις προηγούμενες ημέρες ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Αν και έπρεπε να μείνει στην Καβάλα για την προετοιμασία της επίσκεψης Μητσοτάκη, του προέκυψε Βαρουφάκης. Ειδοποιήθηκε και πήγε στην Αθήνα απ’ όπου θα επιστρέψει σήμερα ή το πολύ αύριο. Ο κ. Παναγιωτόπουλος θα είναι δίπλα στον αρχηγό του κόμματος στην περιοδεία του και στην Καβάλα και στη Δράμα.

 

Αν και ακόμη δεν ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα (όχι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές), ακούμε ότι ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιβιβαστεί σε πλοίο της Ενεργειακής με το οποίο θα προσεγγίσει τις εξέδρες και το γεωτρύπανο. Δεν φαίνεται ότι θα ανέβει είτε στη γεώτρηση, είτε στις εξέδρες. Το ίδιο πλοίο αμέσως μετά φέρεται να τον οδηγεί στη Θάσο για την επίσκεψη του σε Πρίνο –Καζαβήτι και Λιμένα.

 

Παράλληλα με την επίσκεψη Μητσοτάκη «φουντώνουν» πάλι οι φήμες για τις προθέσεις του κ. Μακάριου Λαζαρίδη. Το ερώτημα, η απορία είναι η γνωστή. Μήπως θα πολιτευτεί στο Νομό μας; Τελευταία η κουβέντα «ανοίγει» πάλι. Όσο δεν διαψεύδεται το σενάριο, τόσο ισχυροποιείται. Ας πούμε ότι η επίσκεψη Μητσοτάκη είναι μια καλή ευκαιρία να μάθουμε ακριβώς τι συμβαίνει.

 

Την καθιερωμένη Καλοκαιρινή εκδήλωση του πραγματοποιεί αύριο βράδυ στο «Άκουα» ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας. Αυτή γίνεται με την ευκαιρία λήξης του δικαστικού έτους, το Καλοκαίρι κτλ. Η πρόσκληση προς τους  δικηγόρους αναφέρει: « Ο πρόεδρος και το δ.σ. του δικηγορικού συλλόγου σας προσκαλούν στην ετήσια θερινή εκδήλωση του συλλόγου που θα γίνει την Τετάρτη 26 Ιουλίου από ώρα 21.30,στο μπαρ Άκουα στο Πάρκο Φαλήρου».

 

Εντός των ημερών «βγαίνουν» σε αναγκαστικό πλειστηριασμό δύο μεγάλα ακίνητα της εταιρίας Πετζετάκις. Βρίσκονται στην Αθήνα και στη Θήβα. Η εταιρία που άρχισε να έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα το 2007, ουσιαστικά σήμερα δεν υπάρχει. Όλα αυτά μας ενδιαφέρουν αφού ιδιοκτησίας της ίδιας εταιρίας είναι το μεγάλο ακίνητο πρώην Πλαστικά Καβάλας απέναντι από το εργοστάσιο των λιπασμάτων. Το οποίο ρημάζει.

 

Νίκος Παναγιωτόπουλος και Θόδωρος Μαρκόπουλος ήταν το βράδυ του Σαββάτου στους Αντιφιλίππους, στην καθιερωμένη και πετυχημένη γιορτή του Καλαμποκιού. Ο κ. Μαρκόπουλος είχε προσκαλέσει τον επιχειρηματία Μουζενίδη στο Cosmopolis. Σίγουρος ότι θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση, είχε γνωστοποιήσει αυτήν και τη σχεδόν αποδοχή της. Όμως ενώ το Cosmopolis έγινε πρόσφατα, ο κ. Μουζενίδης δεν ήρθε. Ούτε φυσικά η Υπουργός Τουρισμού, την οποία είχε προσκαλέσει τόσο η Δημωφέλια όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κώστας Αντωνιάδης.

 

Αφού είναι για καιρό κλειστό, τώρα άρχισε να μας δείχνει μια ακόμη πιο άσχημη εικόνα. Ο λόγος για το περίπτερο στην αρχή της Χ. Σμύρνης, στην Ραψάνη. Οι μουσαμάδες του σκίστηκαν και κρέμονται στο πεζοδρόμιο. Δεν έχει δίκιο ο Δήμος Καβάλας που απομακρύνει περίπτερα για καιρό ανοίκιαστα;

 

Η Σιδηροδρομική Εγνατία είναι ένα από τα έργα του μέλλοντος. Σε πρόσφατες δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» της πόλης μας ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ παρέπεμψε στο 2020! Που τελικά δεν είναι και τόσο μακρινό. Το γεγονός θορυβεί τους φίλους και γείτονες από τη Δράμα αφού με το συγκεκριμένο έργο μένουν εκτός σιδηροδρομικής σύνδεσης. Όπως άλλωστε είναι κι εκτός Εγνατίας Οδού (γλιτώνοντας τα διόδια).

 

Στην Δράμα υπάρχει κινητικότητα για τις συνέπειες της Σιδηροδρομικής Εγνατίας (όσο μακρινή κι αν είναι), στον ΟΣΕ προσπαθούν να επαναφέρουν τη σιδηροδρομική σύνδεση Δράμας – Αλεξανδρούπολης που έχει σταματήσει: «Σε ένα μήνα θα ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης του τμήματος της σιδηροδρομικής γραμμής Δράμα – Αλεξανδρούπολη και μέχρι το 2020, πιθανώς, θα έχουν αρχίσει τα έργα σύνδεσης Θεσσαλονίκη – Καβάλα, όπως δήλωσε, μιλώντας στο «Κόκκινο Καβάλας», ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Κώστας Πετράκης. Σύμφωνα με την εξέλιξη της πορείας των έργων, αναμένεται στις 12 Αυγούστου να παραδοθεί η γραμμή στον ΟΣΕ και από τις 16 Αυγούστου να αρχίσει τα δρομολόγια η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Τα έργα συντήρησης θα συνεχιστούν για έναν ακόμη χρόνο ακόμη, δίχως όμως να απαιτείται διακοπή της κυκλοφορίας. Υπενθυμίζεται ότι επί σχεδόν χρόνο, οι επιβάτες φτάνουν με τρένο στη Δράμα και εξυπηρετούνται, στη συνέχεια, με λεωφορεία.

=============================================================================

Ευχαριστήριο του συλλόγου της Παναγίας

Πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε στο Φρούριο η 7η συνάντηση συνοικιακών συλλόγων της πόλης. Η εκδήλωση ατύχησε αφού συνέπεσε με την πρόσφατη κακοκαιρία. Ο οικοδεσπότης σύλλογος της Παναγίας εξέδωσε αμέσως μετά την ακόλουθη ευχαριστήρια ανακοίνωση: «Θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους βρέθηκαν στο Φρούριο για την 7η συνάντηση συνοικιακών συλλόγων. Ήταν όλοι παρόντες πάρα τις αντίξοες συνθήκες. Στους 180 χορευτές των 9 συνοικιών που ντύθηκαν τις φορεσιές τους και περίμεναν υπομονετικά, στους χοροδιδασκάλους και τους Προέδρους των συλλόγων, στην 20μελή χορωδία και τον δάσκαλό μας που όρθιοι μέσα στο δυνατό αέρα του Φρουρίου τραγούδησαν, στους μουσικούς που παρά το ψιλόβροχο παρέμειναν στις θέσεις τους, στους ηθοποιούς και τους αφηγητές που μας ταξίδεψαν σ’ ένα παραμύθι. Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στους ανθρώπους που εργάστηκαν για τον ήχο, αφού η προηγούμενη βροχή έθετε συνεχώς σε κίνδυνο τα μηχανήματά τους. Και το πιο μεγάλο ευχαριστώ στους φίλους μας που ανέβηκαν όλο τον δρόμο για το Φρούριο και κάθισαν στις κερκίδες καρτερικά. Όλες αυτές οι φιλότιμες προσπάθειες δεν μπόρεσαν να κάμψουν τις δυνάμεις της φύσης και έτσι δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί η χορευτική συνάντηση των συλλόγων. Μακάρι να μπορούσαμε να το κάνουμε σε μια άλλη μέρα αλλά το σφικτό πρόγραμμα των ημερών με στις συνεχόμενες παραστάσεις δεν επέτρεπε αναβολή. Να μας έχει ο Θεός όλους καλά και να βρεθούμε ξανά σε άλλες εκδηλώσεις και να ξεφαντώσουμε. Ευχαριστούμε πολύ».

*Στο μεταξύ το Σαββατοκύριακο έχει τις καθιερωμένες εκδηλώσεις του ο Συνοικιακός Πολιτιστικός Σύλλογος της Χωράφας: «Σας προσκαλούμε όλους στις 29 και 30 Ιουλίου στις πολιτιστικές εκδηλώσεις “Δάσος και Περιβάλλον” που θα πραγματοποιηθούν στο περιαστικό δάσος της Χωράφας. Ώρα έναρξης 21:00».

 

Διαβάστε επίσης