μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Ο Νίκος Κουρκούλης αμέσως αποδέχθηκε την πρόταση του Επιμελητηρίου για να συνεργαστεί μαζί του στην φετινή ΚαβάλαExpo 2018. Η πρόταση περιελάμβανε και την πραγματοποίηση συναυλίας, όπου ο τραγουδιστής θα ερμήνευε τις γνωστές επιτυχίες του. Αποδέχθηκε κι αυτήν την πλευρά της πρότασης. Δήλωσε μάλιστα ότι δεν επιθυμεί καμία αμοιβή.

Τελικά η συναυλία του Νίκου Κουρκούλη δεν θα γίνει. Δεν θα γίνει τώρα. Ανέκυψαν διάφορα τεχνικά και διαδικαστικά προβλήματα. Ήταν αδύνατο να ξεπεραστούν γρήγορα. Κατόπιν τούτου η συναυλία θα πραγματοποιηθεί με την πρώτη επόμενη ευκαιρία. Ο Νίκος Κουρκούλης παραμένει συνεργάτης του Επιμελητηρίου Καβάλας, συντονίζοντας τις μουσικές εκδηλώσεις στη διάρκεια της έκθεσης που εγκαινιάζεται το απόγευμα. Είναι σε γενικές γραμμές πρόθυμος να βοηθήσει τον τόπο του. Το γεγονός τον τιμά.

*Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα μπορεί και να πει ένα δύο τραγούδια ο Νίκος Κουρκούλης. Αν ο σχεδιασμός υλοποιηθεί, ο Νίκος Κουρκούλης θα τραγουδήσει κατά την περιήγηση των υπουργών στο χώρο των περιπτέρων. Ποιο ή ποια τραγούδια θα διαλέξει, κατάλληλα για τους υπουργούς, παραμένει άγνωστο. Στους υπουργούς Νοτοπούλου και Γιαννακίδη ο κ. Δέμπας σκοπεύει να παρουσιάσει το πρώτο γαστρονομικό πιάτο της Καβάλας.

Την περασμένη Τρίτη ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Καβάλας κ. Μιχάλης Σκορδάς συναντήθηκε στην Αθήνα με τον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη (φωτογραφία). Ας μη ξεχνάμε ότι ο κ. Σκορδάς είναι πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Leader. Στο οποίο μετέχουν όλες οι Αναπτυξιακές Εταιρίες που υλοποιούν το πρόγραμμα. Την ερχόμενη εβδομάδα ο κ. Σκορδάς θα συναντήσει τον προερχόμενο από τη Ξάνθη, Υφυπουργό Οικονομίας κ. Στάθη Γιαννακίδη.

 

===================================================================

 

Ευχάριστη έκπληξη για την Καβάλα η χθεσινή εκδήλωση του ΣΕΤΕ. Ο μεγάλος τουριστικός φορέας δεν μας θυμάται συχνά. Ίσως και να μην γνωρίζει τις τουριστικές μας επιδόσεις. Η σύσκεψη που προκάλεσε χθες δεν είχε συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Ήταν μια διδακτική για μας κουβέντα.

 

Όσοι την παρακολούθησαν ισχυρίζονται ότι οι εκπρόσωποι μας «έβγαλαν» γκρίνια, έδωσαν σημασία σε ζητήματα που δεν είναι στην προτεραιότητα του ΣΕΤΕ. Αυτά τα ζητήματα απ΄ την άλλη, είναι που μας ενδιαφέρουν και μας «καίνε».

 

Ευχόμαστε ο ΣΕΤΕ να ξανάρθει. Είτε δεχθούμε να συνεργαστούμε μαζί του, είτε όχι. Κι όταν αναφερόμαστε σε συνεργασία εννοούμε το τμήμα μάρκετινκ που διαθέτει. Το οποίο χθες μάλλον αναζητούσε πελάτες στους Νομούς Καβάλας και Δράμας.

 

«Κάποιοι άρχισαν νωρίς την προεκλογική τους εκστρατεία» είπε στην ίδια σύσκεψη ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κώστας Αντωνιάδης. Μάλλον εννοούσε τα όσα είπε κατά του κ. Μέτιου ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Δράμας. Προεκλογικό ήταν σίγουρα το στιγμιότυπο της κοινής άφιξης στο χώρο της σύσκεψης του κ. Μαρκόπουλου με τον κ. Μιχάλη Αμοιρίδη.

 

Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ για το αποτέλεσμα της συνάντησης του με την κ. Ιωσηφίδου. «Μα δε συναντήθηκα με την κ. Ιωσηφίδου» απάντησε. Ακόμη κι αν η συνάντηση προβλέπονταν, έγινε άραγε με το τέλος της σύσκεψης;

 

Η έκθεση KavalaExpo που εγκαινιάζεται το απόγευμα ενισχύει και την τουριστική κίνηση στην περιοχή του Νομού Καβάλας. Ανάμεσα σε πολλούς άλλους έρχεται για να παραστεί στην τελετή των εγκαινίων ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Λευκάδας κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης.

 

Μέσω skype μίλησε στην ημερίδα της Δημωφέλεια για τα λασπόλουτρα ο κ. Πατούλης. Οι προσκλήσεις που μοιράστηκαν ενημέρωναν για το αντίθετο. Άφηναν να εννοηθεί η φυσική του παρουσία στην εκδήλωση. Κακώς δεν έγινε γνωστό ότι θα ακολουθούνταν η διαδικασία του διαδικτύου. Χθες το μεσημέρι είδαμε τον κ. Πατούλη στην Αθήνα, στην επίσκεψη στο Μάτι του Οικουμενικού Πατριάρχη. Σιγά μην άφηνε τον Πατριάρχη για χάρη της Καβάλας…

 

Στα δελτία ειδήσεων του Σκάι την Τετάρτη υπήρχε αναφορά στον Χρήστο Μέτιο. Ο τηλεοπτικός σταθμός μετέδιδε την πληροφορία (με σιγουριά μάλιστα) ότι ο εν ενεργεία Περιφερειάρχης ΑΜΘ θα λάβει την στήριξη της ΝΔ. Αυτό θα γίνει σε περίπου 15 μέρες, ανέφερε το ρεπορτάζ.

 

Το 1998 το ΠΑΣΟΚ ήταν διχασμένο στις εκλογές στο Δήμο Καβάλας. Το χρίσμα το περίμενε ο Λευθέρης Αθανασιάδης αλλά οι βουλευτές Τσακλίδης κι Ηλίας Παπαδόπουλος στήριζαν την υποψηφιότητα του Μιχάλη Τιμοσίδη. Τελικά το ΠΑΣΟΚ τότε προτίμησε να μην δώσει χρίσμα σε κανέναν.

 

Με δηλώσεις του σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Στράτος Πλωμαρίτης μνημόνευσε συγκεκριμένα την προοπτική δεύτερης ΤΟΜΥ στην Καβάλα. Μίλησε για ακίνητα που βρέθηκαν και εξετάζονται. Εννοούσε τους δύο χώρους στις νέες εργατικές κατοικίες στο Περιγιάλι. Οι οποίες κάποτε πρέπει να εξεταστούν από τεχνικούς της Υγειονομικής Περιφέρειας ώστε να πάρουν τελική έγκριση. Αυτό δυστυχώς αργεί.

 

Με πρόσφατη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου ενισχύεται με ποσό 2.000 ευρώ το ταμείο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας. Τα χρήματα αυτά είναι απαραίτητα στον δραστήριο τοπικό σύλλογο.

 

Με ανάρτηση της στο διαδίκτυο η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κορίνα Χιώτη Πρασσά μας ενημερώνει για τις εργασίες καθαρισμού των χώρων του θεάτρου «Αντιγόνη Βαλάκου». Ο καθαρισμός ήταν επίμονος και γενικός αφού εντός ολίγων ημερών αρχίζει η νέα περίοδος παραστάσεων.

 

Το διήμερο 13 και 14 Οκτώβρη θα συνεδριάσει στην Αθήνα η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Βασικό θέμα των εργασιών οι τοπικές αυτοδιοικητικές εκλογές. Με προηγούμενη απόφαση της η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε την τακτική των συνεργασιών. Σε αυτήν όπως όλα δείχνουν θα επιμείνει.

 

Την Τετάρτη 31 Οκτώβρη οι αιμοδότες δημόσιοι υπάλληλοι πραγματοποιούν στο Αμφιθέατρο μία ακόμη εθελοντική αιμοδοσία. Από τώρα την προβάλλουν ώστε να υπάρξει όσο το δυνατό μεγαλύτερη ανταπόκριση και επιτυχία.

 

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Καβάλας ετοιμάζει εκδρομή. Η ανακοίνωση του αναφέρει: «Μετά από απαίτηση των μελλών συνδυάσαμε επίσκεψη στο σπήλαιο Αλιστράτης και στη λίμνη Κερκίνης, φτιάχνοντας ένα υπέροχο, γεμάτο πρόγραμμα με ικανοποιητική τιμή, προσφορά για τον σύλλογο μας…Η τιμή για ενήλικες είναι 10€ και για παιδιά 7€».  Η επόμενη εθελοντική αιμοδοσία του συλλόγου θα γίνει στη Λέσχη Αξιωματικών 19 και 20 Οκτώβρη ενώ τον Φεβρουάριο θα γίνουν εκδηλώσεις για τα 30 χρόνια από την ίδρυση και πρώτη λειτουργία του.

 

Ομόφωνη απόφαση έλαβε το διοικητικό συμβούλιο του δημοτικού νομικού προσώπου «Αλληλεγγύη». Δέχεται το αίτημα του συλλόγου των κατοίκων του Αγίου Λουκά. Παραχωρεί στο σύλλογο για τις δραστηριότητες του αίθουσα στο ΚΑΠΗ της ίδιας συνοικίας.

 

Το είπε στη συνέντευξη τύπου της Τετάρτης ο καθηγητής Δημήτρης Πογαρίδης. Δεν καταλάβαμε ότι το εννοούσε κιόλας. Πολύ πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε από το ΤΕΙ Καβάλας, στο οποίο πέρασε μια ολόκληρη ζωή. Ο Δημήτρης Πογαρίδης άρχισε να εργάζεται στο ΤΕΙ Καβάλας το 1979, σε ηλικία 28 ετών. Τελευταία ήταν ο παλιότερος καθηγητής του ιδρύματος. Αν και μπροστά του έχει το απαιτητικό φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής, του ευχόμαστε καλή ξεκούραση.

 

Παράλληλα με το ΤΕΙ ο Δημήτρης Πογαρίδης δραστηριοποιήθηκε στον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Το γεγονός δεν τον εμποδίζει να προσκαλεί σε εκδήλωση του φεστιβάλ ως ομιλητές όχι ένα αλλά δύο στελέχη (βουλευτές) της ΝΔ. Ήταν να μη γίνει η αρχή με τη κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου…

 

Στις 5 το απόγευμα η Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Κατερίνα Νοτοπούλου θα επισκεφθεί τον Αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Μαρκόπουλο. Η κ. Νοτοπούλου έχει πρόγραμμα να συναντήσει το απόγευμα και τη κ. Δήμαρχο. Αμέσως μετά τον Θόδωρο Μαρκόπουλο.

 

Ένα μεγάλο λεωφορείο είναι από μέρες παρκαρισμένο πλησίον της εισόδου του ραδιοφωνικού σταθμού της ΕΡΑ Καβάλας (Παναγούδα). Προετοιμάζεται ώστε να μπει στα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ. Αγοράστηκε μεταχειρισμένο από μέτοχο του ΚΤΕΛ. Τέτοιου είδους ανανέωση του στόλου του Αστικού είναι μάλλον συνηθισμένη αυτήν την περίοδο.

 

Σπουδαία εκδήλωση έγινε προ λίγων ημερών στη Θεσσαλονίκη για την παρουσίαση του βιβλίου που έγραψε ο καθηγητής Γιώργος Παπάζογλου για την Ιερά Μονή της Εικοσιφοίνισσας. Ο συμπολίτης καθηγητής προβάλει την λεηλασία κειμηλίων της Μονής από τους Βούλγαρους. Στην βιβλιοπαρουσίαση παραβρέθηκε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

 

Ωραία η πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Δοξάτου. Παραχώρησε στους Σπέσιαλ Ολίμπικς Βορείου Ελλάδας ένα από τα κτίρια πλησίον των Πηγών Κεφαλαρίου. Η παραχώρηση έγινε για τα επόμενα 20 χρόνια. Στην απόφαση διαβάζουμε: «…η παραχώρηση θα συνοδευτεί και από οικονομική αναβάθμιση της περιοχής, γιατί μακροπρόθεσμα με την υλοποίηση των μέσων δράσης του σωματείου , όπως τη διοργάνωση σεμιναρίων-συνεδρίων, αγώνων, λοιπών συναφών δράσεων και την πραγματοποίηση προγραμμάτων φιλοξενίας (camps) για τα special Olympics κ.α. αυτονόητα θα υπάρξει χρηματική εισροή στην περιοχή». Πόσο «αθώα» είναι η συγκεκριμένη παραχώρηση;

Διαβάστε επίσης