• 20 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Τα γράφαμε και προχθές. Η περίφραξη υποχώρησε κι ουσιαστικά διαλύθηκε παραπλεύρως παλαιού καπνομάγαζου στην περιοχή Περιγιαλίου- Σφαγείων (επί της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού). Κάποιος δεν πρέπει να διορθώσει το πρόβλημα; Αυτός στον οποίο ανήκει το ακίνητο.

================================================================

Ούτε αποχωρεί από τα κοινά, ούτε αλλάζει «γήπεδο». Ο Αρχέλαος Γρανάς θα είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας, θα ενισχύσει την προσπάθεια του υποψήφιου Περιφερειάρχη κ. Κωστή Σιμιτσή. Η απόφαση είναι οριστική κι έχει γίνει γνωστή από την Τετάρτη με πολλούς τρόπους.

 

Ο κ. Γρανάς (πρώην αντιπεριφερειάρχης Καβάλας) καιρό τώρα σκέπτονταν το μέλλον του στην αυτοδιοίκηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, αν επικεφαλής του ψηφοδελτίου ορίζονταν άλλος (και όχι ο Κωστής Σιμιτσής) θα αποχωρούσε από την προσπάθεια. Υπόψη του είχαν τεθεί προτάσεις από δύο τουλάχιστον υποψήφιους δημάρχους Καβάλας! Και από τους δύο είχε ζητήσει να περιμένουν…

 

Ο Μακάριος Λαζαρίδης συνεχίζει συστηματικά την προεκλογική του προσπάθεια λες και οι εθνικές εκλογές είναι πολύ σύντομα. Αυτό το διάστημα επισκέπτεται τη Θάσο, περιοδεύει στο νησί. Γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα. Για την υπόθεση του υποψήφιου Περιφερειάρχη της ΝΔ στην ΑΜΘ, ο Μακάριος Λαζαρίδης είναι αισιόδοξος. Ισχυρίζεται ότι η Περιφέρεια θα κερδηθεί από τον υποψήφιο της ΝΔ.

 

Η ΝΟΔΕ Καβάλας ευχαρίστως αποδέχθηκε πρόταση της Μαρίας Χατζηκωνσταντίνου, μαζί με την οποία οργανώνει αύριο εκδήλωση σε αίθουσα ξενοδοχείου. Είναι η τελευταία από τις διαδοχικές πρωτοβουλίες της ΝΟΔΕ.  Αμέσως μετά δικαιούται ξεκούρασης μιας και τελευταία «έπεσαν» όλα μαζί!

 

Στη συνάντηση της Τρίτης στην Αθήνα, ακούστηκε πολύ «χλιαρά» η εναλλακτική υποψηφιότητα από πλευράς του προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου. Στους εκπροσώπους της ΝΔ για τον κ. Τοψίδη μίλησε μόνο ένας. Περιφερειακός σύμβουλος Έβρου. Όλοι οι άλλοι μιλούσαν κάθε ένας για τον εαυτό του.

 

Υπάρχει κινητικότητα στο πεζοδρόμιο της οδού Ι. Δραγούμη, στο ακίνητο που προορίζεται για την «αλυσίδα» μαγαζιών «Η & Μ». Η κινητικότητα δεν φαίνεται να αφορά την έναρξη εργασιών για το νέο κατάστημα. Μάλλον έχει σχέση με κάποιες διορθωτικές παρεμβάσεις προστασίας των διερχομένων. Η εταιρία συνεχίζει να περιμένει έγκριση των αλλαγών στο ακίνητο, από την αρμόδια υπηρεσία. Κι είναι αλήθεια ότι την έγκριση (άδεια) την περιμένει πολύ καιρό τώρα.

 

Εγκαινιάζεται την Κυριακή το μεσημέρι το έργο του ανακαινισμένου Μεντρεσέ στις Καμάρες. Εκεί θα λειτουργήσει το μουσείο του συλλόγου των Μικρασιατών. Η τελετή των εγκαινίων έχει σημασία για δύο τοπικούς παράγοντες. Τον Θόδωρο Μουριάδη, που ως αντιδήμαρχος προχώρησε το έργο. Τον Γιώργο Γραμμένο, που ως νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου είχε ζητήσει από τους συναδέλφους του να μην αποκαλούν τον Μεντρεσέ με αυτό το όνομα. Ο κ. Μουριάδης θα παραστεί σίγουρα στα εγκαίνια. Ο κ. Γραμμένος επίσης.

 

Αρχικά η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής των χωρών του Ευξείνου Πόντου ήταν διήμερη. Με την έναρξη αυτής αποφασίστηκε όλα να συντομευτούν. Κάπως έτσι συνεδρίασαν μόνο την Τετάρτη. Οι περισσότερες ξένες αποστολές έμειναν και χθες στην Καβάλα. Για τουριστικούς λόγους.

 

Γιόρτασε χθες η Θάσος. Την επέτειο της απελευθέρωσης της. Εκτός από τους φορείς του νησιού, τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν οι Κώστας Αντωνιάδης- Μακάριος Λαζαρίδης και Γιάννης Πασχαλίδης. Ως προς μείζονος σημασίας θέμα, Χρήστου Μέτιου, λέγεται ότι η απόφαση της ΝΔ θα γίνει γνωστή πριν την παρέλαση.

 

Άρχισε τις εθιμοτυπικές επισκέψεις ο νέος διοικητής της Πυροσβεστικής. Χθες επισκέφθηκε τη Δήμαρχο, σήμερα το μεσημέρι τον περιμένει στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος.

 

Δύο διαφορετικά γκρουπ επαγγελματιών επισκέφθηκαν την Τετάρτη το μεσημέρι την κ. Δήμαρχο στο γραφείο της. Απ΄όλα όσα έγιναν εκ των υστέρων γνωστά καταλαβαίνουμε ότι ο κόσμος της αγοράς ζητά πιο δυναμική παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας. Ειδικά στους πεζόδρομους. Ο κ. Καλανταρίδης απαντά με τον αναμενόμενο τρόπο «… κάνουμε ότι μπορούμε αλλά υπάρχει έλλειψη προσωπικού».

 

Η έλλειψη προσωπικού έχουμε υποψίες ότι προέκυψε εξ αιτίας παλαιών και πρόσφατων μετακινήσεων σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου. Ταυτόχρονα (όπως έχουμε σημειώσει πολλές φορές) η διαχείριση του υπάρχοντος προσωπικού είναι πολύ πιθανό να γίνεται λάθος. Είναι τα κυκλοφοριακά πρώτη προτεραιότητα της υπηρεσίας; Η απάντηση μας είναι αρνητική. Επαναλαμβάνουμε ότι η δημοτική αστυνομία πρέπει να είναι κάθε μέρα στους κεντρικούς δρόμους κι όχι στη διανομή δημοτικών εγγράφων. Για αυτήν την δουλειά ο Δήμος πρέπει να βρει άλλο τρόπο να εξυπηρετηθεί.

 

 

 

Διαβάστε επίσης