• 29 Μαρτίου 2024,

μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο


Υπάρχουν και καλές στιγμές στη τοπική ΝΔ. Πολλές μάλιστα. Μία από αυτές ήταν την Κυριακή το μεσημέρι στο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ευρωβουλευτή του κόμματος Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο δημοτικός σύμβουλος Παγγαίου Χρήστος Πριονίδης. Τόπος η Νέα Πέραμος. Η αναμνηστική φωτογραφία δείχνει ποιοι άλλοι παράγοντες της τοπικής ΝΔ ήταν στην ωραία παρέα.

 


Ρωτήσαμε τον Μητροπολίτη Στέφανο για τις βασιλόπιτες που έκοψε φέτος. Απάντησε ότι φέτος πήγε σε πολλές. Πολύ περισσότερες σε σχέση με πέρσι (πρώτη του χρονιά στην Μητρόπολη ΦΝΘ). Μας εμπιστεύτηκε τον συλλογισμό του για του χρόνου. Θα προσπαθήσει – μας είπε- να επικοινωνήσει εγκαίρως με τους φορείς και συλλόγους ώστε οι πίτες του 2020 να κοπούν συντονισμένα και κατόπιν συνεννόησης. Η ιδέα του είναι πολύ σωστή μα και δύσκολο να υλοποιηθεί. Του ευχόμαστε ωστόσο να καταφέρει ότι δεν κατάφεραν τόσοι άλλοι (της αυτοδιοίκησης). Να βάλει τις βασιλόπιτες σε μια σωστή σειρά.


Δεν ήταν λίγοι αυτοί που απόρησαν επειδή απουσίαζε από τις πίτες του προηγούμενου τριήμερου ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Γραμμένος. Οι φίλοι του (αλλά και οι …«φίλοι» του) έπρεπε να γνωρίζουν ότι εκείνο το διάστημα ο κ. Γραμμένος βρίσκονταν συνεχώς στο ξενοδοχείο Ιμαρέτ. Εκεί όπου ο Δικηγορικός σύλλογος διοργάνωσε ενδιαφέρουσα διημερίδα. Με θέμα τα ζητήματα οργάνωσης και ευθύνης στις εταιρίες.

Με αφορμή την επίσκεψη στην Καβάλα και στο γραφείο της ΝΟΔΕ του κ. Κεφαλογιάννη, η δήμαρχος κ. Δήμητρα Τσανάκα προσέγγισε τόσο το κόμμα όσο και τα τοπικά του στελέχη. Είναι φανερό ότι η «επανασύνδεση» γίνεται για να αντιμετωπιστούν τα γνωστά προβλήματα που η κ. Τσανάκα εμφανίζεται να έχει με κομμάτι του κομματικού μηχανισμού.

Οριστικοποιήθηκε χθες η απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης για την ενίσχυση με προσωπικό δικαστικών υπηρεσιών σε όλη την Ελλάδα. Αυτές του Πρωτοδικείου Καβάλας αισιοδοξούν ότι θα ενισχυθούν με 10 επιπλέον άτομα. Βοήθεια πολύτιμη.

Δημοτικοί υπάλληλοι μετά γερανού δούλεψαν χθες στην κεντρική πλατεία. Έβγαλαν τα λαμπάκια των Χριστουγέννων από το μεγάλο δέντρο. Έπραξαν σωστά αφού πρόσφατα τα (ξεχασμένα) προηγούμενα λαμπάκια άναψαν, αν και ήταν ντάλα Καλοκαίρι.

Επαγγελματίες της συνοικίας του Τίμιου Σταυρού παρατηρούν ότι στη γειτονιά τους α) λάμπα έχει καεί και δεν ανάβει εδώ και εβδομάδες (αν και ειδοποίησαν σχετικά) β) σε άλλη κολώνα φωτισμού ο μηχανισμός έχει ξεχαρβαλωθεί και προεξέχει. Είναι επικίνδυνος για τα παιδιά, μας ενημερώνουν.

Ο καιρός χθες ήταν «έτσι κι έτσι». Παρόλα αυτά μαθητές πολλών σχολείων ζήτησαν και τελικά πήγαν εκδρομή. Αυτήν του μηνός Φεβρουαρίου. Κατά συνέπεια η νέα εβδομάδα ξεκίνησε άριστα. Τόσο για τους μικρούς όσο και για τους μεγάλους.

Όσο περισσότερο πλησιάζουμε στην Καλοκαιρινή και τουριστική περίοδο τόσο αυξάνεται η κινητικότητα υποψήφιων επενδυτών. Τελευταία πληροφορηθήκαμε για Κινέζους. Οι οποίοι ψάχνουν κατάλληλη στέγη για να κάνουν στην πόλη (ή κοντά σε αυτήν) ένα σούπερ πολυκατάστημα. Με προϊόντα από τη χώρα τους.

Συμπολίτης βρήκε το τροχόσπιτο του στην παραλιακή Εγνατία διαλυμένο! Οι άγνωστοι διαρρήκτες αφού του πήραν συσκευές αξίας περίπου 10.000 ευρώ, φρόντισαν φεύγοντας να μην αφήσουν τίποτα όρθιο. Το περιστατικό αναφέρθηκε στην Αστυνομία που ψάχνει να βρει τι έγινε.

Την προηγούμενη εβδομάδα εκτελωνιστές απευθύνθηκαν στο Επιμελητήριο. Συνάντησαν τον πρόεδρο του, ζήτησαν βοήθεια για τη γνωστή αλλαγή. Τη μεταφορά της διαδικασίας εκτελωνισμού προϊόντων στο νέο λιμάνι. Το Επιμελητήριο τους άκουσε και τίποτα πέραν αυτού. Συμπεραίνουμε κατόπιν τούτου ότι και ο συγκεκριμένος τοπικός φορέας στηρίζει την αλλαγή που έγινε. Όπως άλλωστε τόσοι άλλοι φορείς και τοπικοί παράγοντες.

Επανήλθαν σε κανονική λειτουργία τα φώτα στο Πάρκο Φαλήρου. Η βλάβη διορθώθηκε κι έτσι το Πάρκο ξανάγινε προσβάσιμο βραδινές και (κυρίως) απογευματινές ώρες. Ευχόμαστε τα φώτα να μην πάθουν άλλη βλάβη, ούτε φυσικά να γίνουν στόχος βανδάλων.

Λίγους μόνο μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην αποθήκη καπνών της εταιρίας Μισσιριάν, ξεκινά η προσπάθεια αυτή να επανέλθει στην προηγούμενη της κατάσταση. Το έργο κατασκευής νέας αποθήκης δηλώνεται ξεκάθαρα με πανό που υπάρχει μπροστά από την κατεστραμμένη αποθήκη.

Με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Καβάλας «Στο Κόκκινο» ο Γιώργος Παπαφιλίππου επιβεβαίωσε πλήρως όσα η εφημερίδα μας έγραψε χθες, για την υλοποίηση των προ 2 ετών υποσχέσεων Κουρουμπλή. Ειδικότερα ο κ. Παπαφιλίπου είπε χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό: «Όσα εξήγγειλε ο τέως υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, πριν από περίπου δύο χρόνια κατά την παραμονή του στην Καβάλα, φαίνεται ότι βρίσκονται στο τελικό στάδιό τους και σύντομα οι δύο εκτάσεις που ανήκαν στη χερσαία ζώνη του λιμανιού της Καβάλας, δηλαδή η μία έκταση 10 στρ. στα Καλαφατιά και μία έκταση 9 στρ. στο πάρκο του Φαλήρου, θα είναι έτοιμα να παραχωρηθούν στο Δήμο. Έχοντας λυθεί όλα τα γραφειοκρατικά προβλήματα, που δεν ήταν λίγα, πριν από λίγες ημέρες υπογράφτηκε και η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) από τον τελευταίο υπουργό που έπρεπε να υπογράψει.
Τώρα απομένει μία νομοθετική παρέμβαση, η οποία θα γίνει εντός των επόμενων ημερών, ώστε να καταστεί δυνατή η παραχώρηση των εκτάσεων από το ελληνικό Δημόσιο, που του ανήκουν κατά κυριότητα και κατά χρήσης, στον Δήμο Καβάλας. Και με αφορμή αυτό το γεγονός, αναμένουμε την άφιξη του υπουργού Ναυτιλίας, Φώτη Κουβέλη, και του γενικού γραμματέα Λιμένων, Λιμενική Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστου Λαμπρίδη. Θα επισκεφτούν και τη Θάσο, όπου έχουν δοθεί μεγάλες χρηματοδοτήσεις από τη μεριά της Γενικής Γραμματείας για πολλά λιμενικά έργα. Το πιθανότερο είναι στο δεύτερο 15μερο του Φλεβάρη ή αρχές Μαρτίου. Θα επιδιώξουμε να συνδυαστεί η επίσκεψη με την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραχώρησης».


Τηλεγράφημα του ΑΠΕ για τον εξαφανισμένο δικαστικό υπάλληλο

Πανελλήνια διάσταση λαμβάνει το θέμα του δικαστικού υπαλλήλου της πόλης μας, κατηγορούμενου για απάτη. Η είδηση έγινε χθες τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων:

Για απάτη σε βάρος πολιτών κατηγορείται ένας δικαστικός υπάλληλος που υπηρετεί στο δικαστικό μέγαρο Καβάλας. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο εν λόγω δικαστικός υπάλληλος φέρεται να έχει λάβει μεγάλα χρηματικά ποσά από πολίτες, με στόχο να παρέμβει σε δικαστικούς λειτουργούς, επηρεάζοντας την έκδοση αποφάσεων υπέρ τους. Ωστόσο, επί σειρά ετών δεν είχε κινηθεί καμία νομική ενέργεια σε βάρος του, καθώς δεν είχαν κατατεθεί μηνύσεις.
Σήμερα, έχουν κατατεθεί σε βάρος του επτά μηνύσεις– καταγγελίες από εξαπατημένους πολίτες, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο της Δικαιοσύνης για την άσκηση ποινικής δίωξης. Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω δικαστικός υπάλληλος δεν έχει δώσει σημεία ζωής τους τελευταίους μήνες και δεν προσήλθε να καταθέσει στην προκαταρκτική εξέταση, που διενεργήθηκε από το Πταισματοδικείο Καβάλας.
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιώργος Γραμμένος, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ έκανε λόγο “για μια πολύ σοβαρή υπόθεση, για ένα απαράδεκτο γεγονός”, που δημιουργεί -όπως είπε- τριγμούς στους κύκλους της Δικαιοσύνης. «Ο συγκεκριμένος άνθρωπος», τόνισε επικαλείτο ακόμα και ανωτέρους δικαστικούς λειτουργούς, φτάνοντας μέχρι τους προέδρους Εφετών και τον Άρειο Πάγο, ισχυριζόμενος προς τα εξαπατηθέντα θύματά του ότι μπορεί να παρέμβει επηρεάζοντας την έκδοση των αποφάσεων. Είναι εγκληματικό αυτό που συνέβη, γιατί τέτοιες ενέργειες πλήττουν το θεσμό της Δικαιοσύνης και στέλνουν τελείως εσφαλμένα μηνύματα προς την κοινωνία».
Ο κ. Γραμμένος υπογράμμισε ακόμα ότι η δράση του συγκεκριμένου δικαστικού υπάλληλου ήταν γνωστή, ωστόσο μέχρι σήμερα υπήρχαν μόνο φήμες και πληροφορίες, ενώ πλέον υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες σε βάρος του, γιατί έχουν γίνει επώνυμες καταγγελίες και κατατέθηκαν ονομαστικές μηνύσεις.
Από τη μεριά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Καβάλας, Δημήτρης Μπακόλας, αρνήθηκε να κάνει την οποιαδήποτε δήλωση, σημειώνοντας ότι πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν η προκαταρκτική εξέταση και η ανάκριση, για να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα.
Τις επόμενες μέρες η Εισαγγελία αναμένεται να παραπέμψει την υπόθεση σε τακτική ανάκριση και αν και πάλι ο δικαστικός υπάλληλος δεν εμφανιστεί να καταθέσει, αυτή τη φορά ως κατηγορούμενος, δεν αποκλείεται να εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης και βίαιης προσαγωγής.
Τα ίχνη του δικαστικού υπαλλήλου έχουν εξαφανιστεί από τον περασμένο Αύγουστο, οπότε και νοσηλεύτηκε για κάποιο χρονικό διάστημα σε ιδιωτική κλινική της Θράκης.

Διαβάστε επίσης