• 25 Απριλίου 2024,

μικρά πρωϊνά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση έχει όνειρα και σχέδια πολλά για την Περιφέρεια ΑΜΘ. Λόγω της διάσπασης των Νεοδημοκρατών ελπίζει βάσιμα σε επιτυχία υποψηφίου της κεντροαριστεράς. Χθες λοιπόν έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία από τη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Γιαννακίδη, στην οποία εκτός των άλλων εμφανίζεται και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος.

 

Με αυτήν της την πρωτοβουλία στηρίζει ανεπιφύλακτα τον κ. Μαρκόπουλο, του δίνει ακόμη περισσότερο θάρρος να συνεχίσει το «αντάρτικο». Κυριακή κοντή γιορτή. Την Κυριακή το πρωί θα μάθουμε αν ο κ. Μαρκόπουλος και άλλοι «αντάρτες» ανακοινωθούν επίσημα ως υποψήφιοι του κ. Τοψίδη ή αν αυτής της κατηγορίας οι υποψήφιοι Τοψίδη ανακοινωθούν αργότερα. Χρόνος υπάρχει αλλά όποτε κι αν ανακοινωθούν το πρόβλημα με τη ΝΔ θα είναι το ίδιο.

 

Από το βράδυ της Δευτέρας ο υποψήφιος βουλευτής Μακάριος Λαζαρίδης ανέλαβε να υπενθυμίσει, να προειδοποιήσει. Ερωτηθείς σχετικά στην συνέντευξη με τον Γιάννη Χατζηεμμανουήλ, απάντησε: «Το κόμμα και προσωπικά ο πρόεδρος ήταν ενήμερος για τις εξελίξεις από την πρώτη στιγμή. Μέτρησε τα δεδομένα, άκουσε τις διαφορετικές απόψεις αλλά η τελική απόφαση ανήκει στον ίδιο. Όταν είσαι σε ένα κόμμα δεν έχεις μόνο δικαιώματα, έχεις κι υποχρεώσεις. Οφείλεις να ακολουθήσεις την επιλογή του κόμματος και του προέδρου. Αυτό που βλέπω εγώ στην Περιφέρεια, όλα τα στελέχη είναι συντεταγμένα στη στήριξη της υποψηφιότητας του Χ. Μέτιου. Επειδή εγώ δεν μασάω τα λόγια μου, αν διαπιστώσω κάτι διαφορετικό τότε θα βγω και θα μιλήσω με ονόματα. Προφανώς αν κάποιος διαφωνεί κι έχει θεσμικό ρόλο οφείλει να παραιτηθεί».

 

Η ιστορία των αυτοδιοικητικών εκλογών γράφτηκε και από τις «ανεξάρτητες» πλην όμως «αντάρτικες» πρωτοβουλίες πολλών. Επηρεάστηκε από αυτούς που διαγράφηκαν, οι οποίοι τις περισσότερες φορές όχι μόνο έκαναν ζημιά στο χώρο τους αλλά στο τέλος δεν κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους. Αυτό που παρακολουθούμε χαρακτηρίζεται από την ατολμία ανθρώπων που μέχρι πρόσφατα μας έλεγαν (ή έλεγαν γενικώς) ότι έλαβαν τις αποφάσεις τους…

 

Το βράδυ της Τετάρτης ανακοινώθηκε μέσω του facebook ένας ακόμη υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το Χρήστο Μέτιο. Πρόκειται για τον Ιορδάνη Αγγελιάδη. Ο κ. Αγγελιάδης είναι από τους πρώτους και πιο σταθερούς φίλους και συνεργάτες του Μακάριου Λαζαρίδη.

 

Παρουσιάζεται μια κάποια κινητικότητα το τελευταίο διάστημα στο έργο της Μεγάλης Λέσχης. Θαρρείς και αυτό συνεχίζεται. Η πιο πρόσφατη παράταση λήγει τον Μάρτιο. Πλέον ουδείς πιστεύει ότι είναι η τελευταία. Ή μάλλον τελευταία μέχρι την επόμενη!

 

Με την ευκαιρία της χθεσινής συνέντευξης τύπου για την ημερίδα του Σαββάτου στην Παναγια, οι εκπρόσωποι του συλλόγου επανέλαβαν ότι η Παλιά Μουσική μπάζει νερά. Από τα παράθυρα που είναι ψηλά. Μία ακόμη φορά ζήτησαν από τον Δήμο Καβάλας να μεριμνήσει ώστε να λυθεί το πρόβλημα.

 

Σε αντίθεση με τους άλλους Δήμους του Νομού Καβάλας που βρίσκονται ήδη στην τουριστική έκθεση της Σόφιας (άρχισε χθες) ο Δήμος Καβάλας δεύτερη χρονιά φέτος επιλέγει μια διαφορετική τουριστική προβολή στη γείτονα χώρα. Ένα γεγονός, για το οποίο θα μας πει λεπτομέρειες όταν όλα θα είναι έτοιμα.

 

Με μια συγκινητική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα 902.gr η τομεακή επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ αποχαιρέτησε το  Θανάση Διάκο, μέλος του Κόμματος. Ανάμεσα στα άλλα διαβάζουμε ότι : « Τίμησε ως τη στερνή του ώρα την ιδιότητα αυτή. Ήταν σεμνός αγωνιστής, με απαράμιλλη υπομονή και αντοχή στις δυσκολίες, πίστη στα υψηλότερα ιδανικά που πρεσβεύει το Κόμμα μας, αταλάντευτος και αλύγιστος απέναντι σε όσους βάζουν στο στόχαστρο το ΚΚΕ». Ο Θανάσης Διάκος πέθανε πριν από λίγες ημέρες.

 

Στην Καβάλα άρρωστος με τη γνωστή γρίπη είναι όλη την εβδομάδα ο βουλευτής Κώστας Μορφίδης. Εξ αυτού του λόγου δεν ήταν την Τρίτη στη συνάντηση των συναδέλφων του με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Κουβέλη.


Ανακοίνωση Κ. Κουνάκου για τη Δημωφέλεια

Με την Δημωφέλεια και την πρόεδρο της ασχολείται αυτές τις ημέρες ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Κώστας Κουνάκος. Χθες (αφού το πρωί του απάντησε η κ. Ιωσηφίδου) έδωσε στη δημοσιότητα το ακόλουθο κείμενο: «Όσο ενημερωνόμαστε για τη διαχείριση των δημοτικών μας επιχειρήσεων στο Δήμο Καβάλας, τόσο διαπιστώνουμε την έλλειψη σχεδιασμού αλλά και οράματος. Οι σοβαρές αποφάσεις λαμβάνονται με πέντε ή έξι μέλη και φυσικά οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης απέχουν. Τα αποτελέσματα οικτρά, ενώ η εικόνα που μας παρουσιάζουν ωραιοποιεί πάντα την κατάσταση. Οι επιλεκτικές αποφάσεις ανάθεσης σε ημέτερους, έγιναν κανόνας. Άραγε οι αρχές της ισονομίας και της ισοπολιτείας εφαρμόζονται και με ποιον τρόπο; Ενημερώνονται οι Καβαλιώτες επαγγελματίες ή οι προμηθευτές για τις αναθέσεις των δημοτικών επιχειρήσεων; Αν ναι, με ποιο τρόπο; Η έρευνα, ο ανταγωνιστικός διάλογος, η διαπραγμάτευση πριν την ανάθεση πουθενά δεν αναφέρονται, άραγε γιατί; Οι αναθέσεις καταλήγουν σε κολλητούς και ημέτερους χωρίς να τηρούνται στοιχειωδώς οι τύποι; Ορισμένες φορές ακόμα και απλές υπηρεσίες ανατίθενται σε οικονομικούς φορείς άλλων Δήμων, ενώ εμείς ζητούμε από τους Καβαλιώτες με τηλεοπτικά σποτ να ενισχύουν την καβαλιώτικη αγορά!!! Έτσι γεννάται το ερώτημα, για το θράσος ορισμένων που νομίζουν πως έχουν δεθεί αιώνια με την καρέκλα τους. ‘Έτσι τελικά εξηγείται η αγανάκτηση και ο θυμός των συμπολιτών μας, που στις επερχόμενες εκλογές θα τους θέσει στο περιθώριο της εικονικής πραγματικότητας που ζούν!!! Αγοράζουμε και στηρίζουμε την καβαλιώτικη αγορά».

 

 

Διαβάστε επίσης